Oma blogiluettelo

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

FT5ZM kustannukset ja yhteysmäärät - 10pv jäljellä

 
Mustikan varvut jo lumessa

En niistä dx-clusterin infojen negatiivisista purkauksista ole niin huolestunut, ne kuvastaa netti kirjoitusten yleistä tilaa nykyisin erittäin hyvin. Niistä pileuppi taajuuksien häiriköistä, olen enemmän huolissani. Viikonloppuisin niitä kertyy aina runsaammin taajuuksille. Olen tänään lauantaina kuunnellut 10115 ja 3532 jossa, meno on yltynyt aivan mahdottomaksi.

Näiden bandien kuumakallet antavat pileuppi asemalle hyvän syyn lopettaa EU työskentelyn koska keliä on saman aikaan myös NA ja AS suuntaan. Ei oikein mene miksi jakeluun miksi pitää häiriköidä, jonka seurauksena EU saa maistaa omaa lääkettä, työskennellään muita maanosia kun tänne ei saada yhteyksiä häiriköiden ansiosta.

Minun onneksi voin yleensä olla aktiivinen myös arkipäivisin ja siihen luotan myös nyt. Sunnuntai ilta on myös yleensä jo rauhallinen, ainakin aikaisemmin.

Todella sunnuntaina oli 3532,  häiriköistä vapaa ei ole kuin muutamia "NA" uhmaajia EUsta. Tosin 3532 hiljeni hyvään kelipiikkiin, paikalllista noisia syytti operaattori siellä.

Joten siirryin  sunnuntai iltasella 30m, usein pääsin rysän päälle kutsumaan, ei riittänyt potku, joten piti vain mennä vähän ylös siitä kohdasta josta oli edellisen ottanut, ja se toimi.

Pedition budjetoiduista yhteysmääristä saattavat olla jäljessä koska sen toisen aseman rakentamiseen kului suunniteltua pidempään, joten yhteys / taalat hyötysuhde saattaa nousta arvioitua korkeammaksi. Kuvista voi päätellä että saarella on massiivinen masto/antenni metsä. Toivotaan että nyt asemat saadaan ääneen useiksi tunneiksi per vuorokausi. RTTY:ä nyt näyttää olevan tarjolla, monella bandilla.

Tiedän että pienitehoiset asemat kaipaavat vielä sitä ensimmäistä yhteyttä saarelle. Vielä 10 päivää on pediota jäljellä, joten vielä on aikaa.

www.clublog.org/charts/?c=FT5ZM

14245.5  S9TF         2-Feb-2014 0722Z  IOTA AF-044                 -IK8TMD-

http://www.qrz.com/db/S9TF
Linkki

Onkiminen ja pilkkiminen 2014
         
Onkiminen ja pilkkiminen ovat jokamiehenoikeuksia, joiden harjoittamiseen kalastuslaissa säädetyllä tavalla ei tarvitse lupaa.
Kalastuslaissa maksuttomalla onkimisella tarkoitetaan onkimista, jossa vapa tai siima on onkijan kädessä tai käden ulottuvilla, eikä vavassa ole heittokalastukseen soveltuvaa kelaa, eikä vieheenä ole pilkki, uistin, perho tai muu keinotekoinen laite. Käytännössä tämä tarkoittaa onkimista tavallisella, kelattomalla onkivavalla, jossa on luonnollinen syötti esim. mato tai kala. Jos onkimiseen käytetään kelalla varustettua heittovapaa, on suoritettava läänikohtainen viehekalastusmaksu tai hankittava kalastusoikeuden haltijan lupa.

Kalastuslaissa maksuttomalla pilkkimisellä tarkoitetaan kalastusta siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä, siimaa kädessä pitäen tai lyhyehköä heittokalastukseen soveltumatonta vapaa käyttäen. Maksutonta pilkintää voi harrastaa sekä kesällä että talvella.
Onkiminen ja pilkkiminen ovat kiellettyjä lohi- ja siikapitoisten vesistöjen koski- ja virtapaikoissa ja vesialueilla, joissa kalastus on kielletty muun säädöksen tai määräyksen nojalla.

http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/kalastus_riista_porot/vapaa_ajankalastus/mita_lupia_tarvitsen/onkiminen_pikkiminen.html
 
Kalastuskortin saat nopeasti täältä netinkautta, ja selkeä yhteenveto perusteista.
http://www.kalakortti.com/opastus_lupajarjestelma.asp

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: