Oma blogiluettelo

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Bandeilla on muitakin asemia kuin FT5ZM



Sain uuden Pacifikin maan 10m lokiin, tuo on suunta jossa minulla on puutteita jäänyt edellisillä auringonpilkku maximilta. Hyvin tuli ja 100w riitti, linukan lämmetessä piti jo kutsua, hätänen kun olen. Useana aamuna olen tätä bandia ja asemaa päivystellyt, muutaman aamuna paikallista aikaa ollut aina äänessä, eri bandeilla. Nyt kelit, bandi ja aseman äänessä olo ja minun rigin äärellä olo kohtasi. hyvin pääsi mukaan japanilaisten seassa.

 28018.0  V73NS        7-Feb-2014 0658Z  only 449 to 599             SP8AWL


DX-workinta ohjeita fin-hamilla postituslistalla - hyvä

Tai sitten pitää vain istua sitkeästi yhdellä taajuudella ja odottaa että tärppää

Tässä yksi perusvihje joka vaatii runsaasti aikaa ja hyvää kärsivällisyyttä,
 ja ehkä vähän tuuriakin, minun käsitykseni mukaan. Luokittelisin tämän vihjeen melkein luovuttamiseksi, niin toivoton tämä tapa saada yhteys.

Eräs kokenut dx-workkija vertasi hyvin tätä tapaa, takavuosien tieltä ulosajoon, jossa samalla törmää kiviseen kilometripylvääseen. Vaikka niitä oli vain kilometrien välein. 

Perusasia on kuulla pileuppi asema ja kuunnella mistä hän ottaa

Siis kahdentaajuuden saman aikainen kuuntelu. Ja päätellä pileuppi aseman tyylistä toimia pileupissa, yhdistettynä oman aseman suorituskykyyn, kyseisessä kelitilanteessa.

Miettiä kannattaako nyt yleensä edes kutsua, kun tietää että kelipiikki on vasta tulossa, kannattaa säästää kutsuminen siihen.

Voinko pärjätä kuumemmassa pileuppi taajuudella,vain pitääkö minun mennä vastaan oletettuun kuuntelu suuntaan.

Se selviää vain kuuntelemalla pileuppia ja taajuuksia joilta hän ottaa, ja päättelemällä seuraavan kuuntelutaajuuden siirron suunta.

Tämä on helppo ohjeistaa, mutta FT5ZM pileupissa oli eka viikolla niin tiukkaa, että pelkkä vasta-aseman esille kaivaminen oli haastavaa. Etenkin jos signaalini ei riitä siihen kuumimmassa huutokuorossa läpimenoon.

Mutta onko sillä väliä missä vaiheessa sen yhteyden pitää, yleensä pedtion loppupuolella se on helpompaa.

Nyt tilanne on jo olennaisesti rahoittunut, FT5ZM osalta, 80m dipolilla pidin 17m cw yhteyden 100w.

http://www.clublog.org/charts/?c=FT5ZM

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi





 

Ei kommentteja: