Oma blogiluettelo

torstai 25. huhtikuuta 2013

Tässä se karu totuus on käyrinä


DX de YT2AA: 14012.0 XF2E IOTA NA-171 Venados isl 0355Z

http://www.it9ejw.it/xf2e/

Z81X South Sudan
18075.0 Z81X 25-Apr-2013 1105Z Mission Goodwill South Sudan

http://dx-world.net/2013/z81x-south-sudan/

100w vai linukalla

Aina ajankohtainen asia dx-workkijoiden keskuudessa on 100w sarjalaiset ja linukalla ajavat.

On kokemusta molemmista, usein laitan linukan AL-1500 kolmeksi minuutiksi lämpenemään, kutsun jo 100w. Monesti olen päässyt 100w lokiin, pidemmissä pileupeissa, nämä tapahtumat ovat sattuneet cw:llä.

Suurin syyllinen tähän 100w yhteyteen kyllä löytyy vasta-aseman tavasta kuunnella omaa pileuppiaan. Jos siellä kunnellaan vain tarkasti yhtä taajuutta ja otetaan kaikki siitä. On helppo mennä toisella vfo:lla taajuudelle ja kutsua siinä. Usein kutsujia on niin runsaasti että linukalla kutsuvat pääsevät paremmin läpi. 100w aseman yli ja ohi vasemmalta ja oikealta  mennään ja toivottomuus iskee, ja sen lieveilmiöt bandilla vain lisääntyy,  kaikenlainen häiriköinti.

Tämän voitaisin vältää jos pileuppi asemat kuuntelisi, vähän sivustakin, silloin 100w sarjalaisten mahdollisuudet kasvaisi olennaisesti.Tämä koskee etenkin SSB jossa usein otetaan vain yhdeltä taajuudelta.

Tosin silläkin on merkitystä ajanko 100w ympärisäteilevään kukkakeppiin vain kohtuullisen tehokkaaseen suunta-antenniin.

Pileuppi asemien operaattoreita on monenlaisten taustojen omaavia, yksi yhteinen piirre heissä on varmasti, taaloja pitää olla taskussa kun reissuun lähtee. Se ei välttämättä tee henkilöstä huippu operaattoria. Kaikissa operaatiossa ei ole yhteistä tapaa työskennellä, tai koko pileupin pitämiseen ei ole edes kiinnitetty huomiota. Vaikka se on mahdollisen massiivisen logistiikan ja tekniikan osalta, se huippu jonka vuoksi sinne on menty, pitäämään yhteyksiä mahdollisimman tehokaasti, näin minä sen olen ymmärtänyt. Myös niitä 100w asemia, niille pitää vain antaa mahdollisuus siihen.

Väitän että Clublog tyyppinen tilastointi suosii asemia joilla on mahdollisuus ja halu workkia kyseinen asema monella bandilla ja modellla, ja näin päästä tilastojen kärkeen. https://secure.clublog.org/logsearch.php

Sinne pitää perustaa 100w sarjalaisille omat listaukset, se kannustaisi myös heitä.


Linkit


Välillä isoissa IT-hankkeissa unohdetaan Matti tai Maija Meikäläinen – ihminen, joka lopulta käyttää suunniteltua härveliä. Oli palvelu suunnattu yritykseltä toiselle tai yritykseltä kuluttajalle, käyttäjänä on aina ihminen.
http://www.talouselama.fi/kumppaniblogit/accenture/elamani+kayttokokemussuunnittelijana++osa+1/a218118

 Yksityiskohdat ja viimeistely. Jotta palvelu toimisi hyvin, myös toteutuksen tulisi olla viimeistelty jokaista yksityiskohtaa myöten. Pelkkä "hyvin suunniteltu" ei riitä.
http://www.marmai.fi/blogit/arkista/palvelusuunnittelija+kavi+japanissa/a2181609




Pertin OH5TQ päiväkirja
http://perttioh5tq.blogspot.com/

pertti.oh5tq@gmail.com
 http://tupala.mine.nu/oh5tq
 







  

 
 
   




 













 

Ei kommentteja: