Oma blogiluettelo

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Malvinas - Falkland uusintaanko puuhataan?

 
kuva Simo OH2HAN

 

Hei,
blogissasi kyselit ovatko argentiinalaiset nostamassa Falkland-saarten asiaa esille.


Olen juuri palannut pitkältä Argentiinan kiertueelta ja voin sanoa, että se on voimakkaasti esillä julkisilla paikoilla - niin toreilla kuin laivaterminaaleissa yms. Oheisessa kuvassa Saltan keskustasta kerätään nimiä saarten saamiseksi. Kojussa on esillä sotilasmateriaalia, jonka hankkimiseksi kerätään kansalta rahaa ja muuta propaganda-aineistoa. Tavoitteena on kerätä miljoona nimeä vastavetona Englannin viimeisimmän äänestyksen parille tuhannelle nimelle, joilla saarelaiset ilmoittivat halunsa pysyä osana Englantia, kuten se on ollut jo jonkun sataa vuotta - taisi 99% saarelaisista kannatta nykytilanteen säilymistä. Argentiinan rouva presidentti on vedonnut uuteen paaviin, jotta tämä työskentelisi - vai rukoilisi, hi! - saarten saamiseksi.
He tekevät hommaa niin tosissaan ja laajalla rintamalla, että ei olisi ihme, jos saisivat provosoitua uuden sodan 1982 tyyliin. Nyt haastattelemani henkilö väitti koko Etelä-Amerikan Chileä lukuunottamatta olevan heidän takanaan toisin, kuin 1982, jolloin he jäivät yksin. Ilmeisesti haluavat lisää marttyyreita, joita tuostakin sodasta heille tuli ihan muisteltavaksi asti.
terveisin
Simo OH2HAN
Kevään perhoshavaintoja

Sitruunaperhonen oli sunnuntain havainto ja maanantaina nokkosperhonen, muitakin lentäviä pieniä siivekkäitä oli ilmassa. Onneksi hyöteisyöjille on ainakin alkupaloja.


Linkki

Ikean mainos uusien puutarhakalusteiden puolesta ja tonttuja vastaan, koska Ikea ei täällä myy tonttuja.

http://www.marmai.fi/uutiset/puutarhatonttujen+muutosvastarinta+johtaa+pihasotaan+ikean+mainoksessa/a2180995?s=r

Pertin OH5TQ päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com

omakutsukin toimii
 
 

 
 

 





 
 







Ei kommentteja: