Oma blogiluettelo

keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

OH5 -TANGO sarjasta Pentti OH5TF ja Kari OH5TS siirtyneet Silent Key

Kari OH5TS Mustilassa

 OH5-Tangon sarjan alkuperäisiä 1961 vuoden kutsumerkkien omistajia siirtyy Silent Key 

Muutaman kuukauden sisällä Pentti OH5TF ja viimeisin Kari OH5TS Kouvolan poikia molemmat.

Pentistä on hauska muisto, hän oli jo ollut 80m kiteellä cw:llä 300 yhteyttä jahtaamassa. Minä pääsin vähän myöhemmin risukasa lähettimellä ääneen, kuuntelin useana iltana kutsua cq cq oh5/ niin sen luin, mitään ei sen kauttaviivan jälkeen tullut. Kunnes hoksasin aloittelijana 17v minäkin, siinä on erilliset T ja F kirjaimet. Pidimme lähes joka ilta yhteyksiä, vaikka ihan samoja kide taajuuksia meillä ei ollut, vastaanottimet oli paljon jos ei itse rakennettuja niin vanhoja sa-intiltä toisessa maailman sodassa olleita hf-radioita ja osin modattuja. Tuleviin dx-peliuppeihin osattiin erillisellä vastaanottimella ottaa uppia tai appia jo silloin.

Kari OH5TS asui kerrostalossa Sakariston tiellä jossa hänellä lanka-antenni katolla, jo silloin kokelas aikana dx-yhteydet kiinnosti, kotimaan yhteydet kiinnosti vain sen 300 yhteyden verran, että pääsi yleisluokkaan, lukion jälkeen opiskelut veivät hänet pois Kouvolasta.

Vuosia vuosia myöhemmin Kari raportoi Kanadasta, miten meidän Pyhtään vesitornin asema oli kontesteissa single 20m kuulunut. Mukava paikka vesitornissa TH 204 monobanderi ja Draket ajan hengessä. Kari rakensi Kuorsaloon Kotkan edustalle saareen oman kilpailuaseman.Jolla oli tietysti myös iota status EU-140 . Myös Mustilassa Petterin OH5NQ sk aikana sekä myöhemmin kutsulla OH5Z Kari oli aktiivisesti mukana menestyksessä. Hän oli cw-operaattori viimeisen päälle, kaivoi kärsivällisesti qrm seasta tarvittavat merkit. Hän hyvin insinöörimäisesti analysoi omaa työskentelyään.

Kari OH5TS Kuorsalo QTH EU-140 kuva dx-news

Osanottoni läheisille Pertti Paalanen OH5TQ 

Ei kommentteja: