Oma blogiluettelo

maanantai 11. joulukuuta 2023

FT8 ohjelman ihanuuksia toimiakseen - FT8 Työskentelyn outouksia?


Kotipolku 1.2. 2022 

 FT8 ohjelman ihanuuksia, pitää olla tarkalleen oikea kellonaika!

Melkein vuoden ehdin opetella FT8 ja F/H  ja mikä kaikkia siellä oli tarjolla. Muutama viikko sitten alkoi FT8 hyytyä vain FT4 pelasi, tein kaikenlaisia tarkistuksia, buuttasin ja käynnistelin. Lopulta poistin sen version, latasin uusimman version, ei muutosta nyt ei toiminut ft8 tai ft4.Ei kirjoittanut ruutuun mitään, decode välkkyi. Tarkistettavia kohteita oli useita, saatujen vihjeiden perusteella. Viimeiseksi saadun ohjeen mukaan tarkastin vielä pc kellon, siellä se syypää oli, nyt toimii taas kaikki. Wanhan läppärin kello oli hissukseen siirtynyt ajasta ja sen verran pielessä että homma ei toiminut.

Olen sen verran hätänen, etten edes katsonut paljonko se oli pielessä, kun klikkasin korjaavaan toiminnan.

Jos vasta-aseman kello on "väärässä" ja yhteyttä ei synny, sen voi ohjelmalla synroida omaan läheteeseen ohjelmalla joita on useita, tässä yksi: https://www.dxshell.com/jtsync.html

FT8 työskentelyn outouksia?

- mitä DX tarkoittaa

- yhteyden päälle kutsuminen

Jos kutsut HF-alueella cq dx, takuuvarmasti joukko eurooppalaisia on sinulle vastaamassa. Joille en tietysti vastaa, koska käsitykseni mukaan dx on euroopan ulkopuolisisille asemille suunnattu kutsu. En tiedä mitä nykyisin koulutuspaketissa kerrotaan asiasta, vai kerrotaanko mitään. En myöskään vastaa vaikka euroopasta olisi uusi FT8 dxcc maa tulossa, jos hän kutsuu cq dx. 

Minusta cw:llä ssb:llä on tapana ettei kutsuta, yhteyden ollessa kesken siihen päälle. FT8 tämä on suorastaan käytäntö annetaan pc jauhaa kutsua. Ei malteta katsoa ruudulta että kaksipuolinen yhteys on kesken ja vasta RR73 jälkeen vasta taas kutsutaan. Ei siinä monestakaan sekunista ole kysymys, asenteesta kylläkin. 

73 Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: