Oma blogiluettelo

tiistai 9. toukokuuta 2023

Mikä on DX? - FT8 Kisa 10.5.2023 - CW merkkien aikavakioiden merkitys




Mikä on DX?

FT8 Kisa 10.5.2023 klo 18-19 (sa)

CW merkkien aikavakioiden merkitys

Taas ollaan peruskysymysten äärellä!

Kun kuulet aseman joka kutsua CQ DX, asema on Euroopasta. 

Kutsutko asemaa, et tietenkään koska et ole hänelle DX-asema. Tämä on tullut esille FT8 ja FT4 modella, siellä on aivan yleistä vastata euroopalaiselle asemalle dx kutsuun. Toisaalta ymmärrän tilanteen jossa asema joka vastaa, saattaa olla tilanteessa, jossa hän vain haluaa yhteyden jonkun vasta-aseman kanssa syystä tai toisesta. Ja sinun DX kutsusi sattuu vain näkymään hänen ruudullaan. Ja ne sekunnit, ei sinun aikaasi paljoakaan vie että pidät sen hänelle tärkeän yhteyden, koska hän sinua kutsui.

Kotimainen FT8 kisa taas keskiviikkona  10.5.2023 klo 18-19 (SA)

Kilpailun säännöt, ohjeet, ja edelliset tulokset

https://www.sral.fi/radiourheilu/ft8-sm-sarja-2023/

Sähkötysmerkkien aikavakioden merkitys

Olen seuraillut ja osallistunut puskatyöskentelyyn myös cw -osioihin, olen selvästi huomannut jos antavan aseman aikavakiot on paikallaan, niin toistojen määrä supistuu. 

Jos kutsuttava asema antaa kutsuttavan aseman merkit annetaan yhteen ilman aikavakioita, jopa kutsuttava asema ei ymmärrä että se raportti oli hänelle tarkoitettu. Taajuudella on hiljaista kun kukaan ei tunnista omaa kutsuaan. Ja tämä toistuu useammin kerran, syynä vain aikavakion puuttuminen merkkien välistä. 

Kyllä oman kutsun saa kovastakin cw nopeudesta selvää jos aikavakiot on oikeita, mutta putkeen annettuna ei, sen olen cq cw-osassa monesti kokenut. Kisa jossa cw-virtuoosia löytyy. 

73, Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: