Oma blogiluettelo

keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Aina tapahtuu vaikka korona




Tapani OH5BM Saimaa Kuva otettu 6.5.2020 10:27 aamulla.
Sony RX 10 IV, parannettu Luminar 4-ohjelmistolla.

Sisällys
Mikään ei näytä olevan lopullista -  toistaiseksi
Kuuntelin Sainion kotimaan kisaa, havaintoja siitä
Kotimaan kisoista yleensä
IOTA Ltd ja ARRL päässet yhteisymmärrykseen

Mikään ei näytä olevan lopullista -  toistaiseksi
Tässä sitä taas ollaan maanantaina 18.5.2020 ehtoolla katselin dx-clusterin vihjeitä 10m cw:llä ja ssb oli OY asemat. Antenni oli valmiiksi siihen suuntaan joten kuuntelemaan, siellä ne asemat tuli plus plus. Aikani ssb kuuntelin OY1OF kuulin hänen pileupissa OD5 ja CP aseman kutsuvan, iltakeliä oli selvästi ulkopuolelle euroopan. Kello oli vähän yli 18.00 utc, FY7KE tuli cw:llä mittaria nostaen. Eurooppaa oli bandi täynnä, huilistien alue  FT4 ja FT8 osasto suorastaan pullollaan ja vihjeitä samaten.
Oli ilo todeta että dx-avauksia on tälläkin alueella. EU keli näyttää tiistaina jatkuvan.

Kuuntelin Sainion kotimaan kisaa havaintoja siitä
80m osuus oli tyypillinen tilanne, eteläisessä  ja keskisessä suomessa työskenneltiin hyvin keskenään, OH9 asemaa en kuulut.
40m osuus on se vaikeampi osuus. Sitä kuuntelin 3 elm monolla  joka on noin 30 metrissä, suuntana sillä oli  noin 320 astetta, täällä katsoen OH6 piirin suuntaan. OH9 aseman ja kaikki kuulemani OH8 asemat tuli jopa plusilla.  
Erästä OH8 asemaa kuuntelin pitkään, muutaman kuulin ne oli länsirannikon isoja asemia, suurinta osaa en kuullut. Esimerkiksi kun OH5-asema Suomenlahden saaresta piti yhteyden OH8 en sitäkään kuullut edes pihinää, vaikka linukalla ajoi. Muutaman OH6 piirin asema tuli hyvin Muita etelän asemia kuulin utuisesti, lähinnä OH2 kaikki olivat ison tehon luokassa, näin ainakin arvelin.
OH8 ja OH9  piirin asemat ovat etelän asemien työskentelystä saaneet selvää etua. Koska 40m alueen lähiyhteydet eivät onnistuneet.Se näkyy hyvin ladatuissa lokeissa.

Kuuntelin 80m OH0 piirin asemaa tuli tänne luettavasti kello lähestyi tunnin vaihtoa, niin vasta-asema pyysi siirtymään 40m alueelle, hän sanoi menävänsä 40m alkupäähän täällä en kuullut OH0 olenkaan 40m alkupäässä. 

Täällä ladatut lokit Sainiosta ja myöhemmin lopulliset tulokset ssb osasta https://ua9qcq.com/en/results.php?lang=en&testid=183&db_yr=0

Kotimaan kisoista yleensä
Kotimaan kisojen markkinoinnin ja tulevaisuuden kannalta olisi hyvä olla keskitetty paikka jossa kaikkien kisojen säännöt ja tulokset julkaistaisi keskitetysti, siihen RA-lehden tila riitä ja on hidas toimituksellisesti.
RA 4/2020 hallituksen uutisissa oli keskusteltu tulleesta ehdotuksesta avata liiton www-sivuille dx-kilpailukalenteri
Ehdotin että HF- kotimaan kilpailujen säännöt ja tulokset otetaan sinne mukaan, ja mahdollisuus keskustella.
Nyt punnitaan SRAL hallituksen kanta Kotimaan kisojen kehittämiseen.

IOTA Ltd ja ARRL päässet yhteisymmärrykseen
Kaksi kankeaa instituutiota ovat löytäneet toisensa. IOTA 2020 kisan säännöissä Corona hiertää, se mikä on Lontoon näkemys virus tilanteesta ei ole sama kaikkialla.
Tulevaisuudessa ARRL LotW qsl järjestelmän tiedot kelpaavat myös IOTA Ltd. Kunhan saavat järjestelmät keskustelemaan tulevaisuudessa, siihen voi mennä aikaa. Tätä on odotettu jo vuosia. 

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: