Oma blogiluettelo

lauantai 15. joulukuuta 2018

TX0M ja TX0A kokemuksia


Eka jäät tuli järveen pakasten ansiosta, noin 1 cm paksuudella.
Tämä näkymä avautuu japanin suuntaan

TX0M Iota OC-297 oli tarjolla 6 -10.12.12.2018

Kovaa kysyntää oli odotettavissa kyseessä olihan kyse  uuden Iota ryhmän korkaamisessa. Asemat oli äänessä periaatteessa hyvin, mutta tänne pohjolaan  vain muutamat tunnit oli kelipiikkiä.  Ja sillonkin eteläinen EU oli niin voimakas ettei sinne sekaan mahtunut, samalta taajuudelta DL, F ja SP asemat meni läpi, en minä. Vain yhden LA aseman kuulin menneen läpi. Nyt jälkikäteen en ollut täysin parhaaseen kelipiikin aikana ollut edes kutsumassa, siis selvä ajoitus virhe omassa ajankäytössä. Kaikenlaista joulukuun touhotusta piti juuri silloin hoidella, vaikka uusi Iota olisi ollut tarjolla. 

Omalla asemalla on 40m alue ehkä vahvin , täällä 40m 3 elm mono, noin 30m metrissä, 30m dipolilla en edes kuullut asemaa ja muilla alueilla ei edes MUF meitä hellinyt, kun olivat siellä tarjolla.

Minulle jäi se käsitys ettei OH asemia sinne  TX0M lokiin montaakaan päässyt, toivottavasti edes joku. Ei se helppoa ainakaan täältä kotosuomesta ollut, hattua nostan vilpittömästi.

TX0A Iota OC-113 on tarjolla 12-16.12.2018

Edellisen kerran äänessä ollut ryhmä 28 vuotta  sitten. Joten tällekkin on varmastia kysyntää. Etukäteen ajattelin panostaa tämän kuunteluun selvästi runsaammin aikaa ja kun tuosta edellistä TX0M operaatiosta oli jo tuoreita kokemuksia.

Koko perjantai aamun seurailin TX0A seikkailuja, siellä oli kova halua vaihtaa aina muutaman hetken jälkeen taajuutta. QRX ja taas uusi taajuus, jotenkin arvelin että voisi olla piraatti joka pelkäsi suuntiman paljastumista, tai joku muu syy siihen täytyi olla. Siinä taisi olla puolen tunnin hiljaisuus 40m alueella, kunnes alkoi taajuudella pysyminen ja kunnon vastaanoton pitoa mallia Cezar itse.

Se päivystäminen kannatti 14.12.2018 klo 09.36 z se kilahti 40m cw:llä lokiin, niissä maissa oli selvä kelipiikki tänne pohjanperuille, muutama SM asemakin meni läpi. Kelipiikkiä kesti ehkä vähän alla tunnin tänne asema oli hyvin luettavissa.

Erään toisen OH-aseman mukaan myös 14.12.2018 paikallisen (OH2)  auringonlaskun aikana 40m asema oli tullut myös pitkäätietä noin 120 astetta. Tyypilliseen Californian tulemisen pitkätien kelin aikana joka on aina paikallisen auringonlaskun aikana ja suunnasta.

Nyt lauantaina 15.12.2018 klo 07.46 Eurooppa on herännyt ja tyypillinen viikonlopun tunnelma 40m cw:llä, siellä se itse asemakin pihisee täälläkin, matkaa kelipikkiin on vielä, noin pari tuntia.
https://dxnews.com/tx0a-tx0m/

No tämä on vain kuulemma harrastus, joten ei paniikki nappulaa pidä painaa, tai ainakin kiristävän pipon käyttöä on syytä välttää.

Juuri tulleen tiedon mukaan myös Tapion veneasema /MM asema tuli hyvin 40m ssb:llä. 40m alueella on tähän aikaan vuodesta hyvä etenemisominaisuudet tuohonkin suuntaan. Me ollaan grayline tilassa koko vuorokausi.

73 Pertti OH5TQ
oh5tq (at) sral.fi




Ei kommentteja: