Oma blogiluettelo

maanantai 12. marraskuuta 2018

QRP Luokassa Viitosten syysottelussa 2018

Sumuinen päivä 

QRP luokassa  Viitosten syysottelussa ssb 2018
Elimäen Radioamatöörikerhon kutsulla OH5R
QTH Kouvola, Verla KP31GB

Kyllä se qrp (5W) luokka on yksittäisten marjojen keräilyä

Etenkin 40m bandilla, kuulee mutta ei pääse läpi, vaikka muita OH  kutsujia ei edes kuule. 40m kuullut asemat oli vahvoja linukka asemia jotka tuli ison ERP ansiosta ja terävällä äänenlaadulla hyvin luettavasti väkisin läpi. Siinä oli selvästi rigin ja mikin säätöjä ruuvattu sopivasti pois perusasetuksilta ja omaa taajuuskaistaa korjaten suuntaan jossa, vasta-aseman oli helpompi kehnoissakin olosuhteissa helppo lukea. Tämä korostuu 40m olemattomissa OH keleissä. Sunnuntai asetuksilla ei siinä pärjää.

Paras antennin suunta minulla oli  (3 elm mono noin 30 metrissä) pohjoiseen vaikka vasta-asemia oli lännestäkin. OH keli nopeasti vaihteli,  40m oli muutenkin aika täynnä puola ja venäjää oli yleisimmät kielet.
RTTY kisan ansiosta 40m bandi alapää pursusi RTTY asemia, hyvä ettei 7060 ylittynyt, joka oli alin sallittu meillä ssb:llä.

Minulla on 80m  matalalla oleva  sissidipoli järvenpäällä 
Hyvin toimii kotimaan yhteyksissä, syöttöpiste noin 4-5 m korkeudella päät vain noin 1,5 m korkeudessa järvestä. Siellä jotka kuulin myös sain, ei ehkä ekalla, pikku jonossa vain odottaen. Yleisellä kutsulla 80m en saanut kuin kolme yhteyttä, joten turhaa oli kutsuminen, vai olinko vain turhan hätäinen. VFO:ta  oli tehokaampi pyöritellä ja etsiä jaksolle sopivia uusia marjoja.

Viimeisen jakson 40m kelien avautumisen odottaminen aiheutti pomppimista 80 ja 40 välillä ja sai olla tarkkana ketä oli aikaisemmin jo kyseisellä bandilla työskennellyt.

Uusina kutsuina minulle kotimaan kisoissa kuulin OH3UAI ja OH7EBA saattoi siellä olla muitakin nämä vain satuin kuulemaan. En heitä lokiini saanut, oli siellä muutama muukin asema joita en hokuttelusta huolimatta saanut siirtymään, toisen aseman vastaanotosta.

Aikaisempien kotimaan lokien tuloksia katsellessa, 40m yhteyksien ja kertoimien määrällä oli lopullisissa tuloksissa, merkittävä osuus pistekertymässä.

Viitosten syysottelun 2018 kisalokien sivun tilannetta voi seurata: http://www.ua9qcq.com/en/resultdb.php?lang=en

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi 


Ei kommentteja: