Oma blogiluettelo

maanantai 17. syyskuuta 2018

Sujuvan työskentelyn reunaehdot - kuuntele operaattorin ohjeet ja noudata niitä - koskee myös EU asemia



Kuuntelin RI0B pileupin pitoa cw:llä ja ssb:llä viimeksi Iota AS-054 vastaanotossa

Se on surullista todeta, ei järjen hiventäkään kutsujilla. Jos asema kysyy kuka JA4xxx, niin huutajia on kaikista EU maista jota toistetaan vielä useaan kertaan, eikä saa vieläkään japanilaisen kutsua lokiin. Aivan turhaan huutoa näiltä muilta EU asemilta, pudottaa työskentelevän aseman tuntivauhtiaa typerästi ja oma mahdollinen yhteyden saanti vaan siirtyy. 

En ymmärrä että vielä ssb:lläkin, etenkin kun asema otti tiiviisti viisi upista siellä ei vastaanotin liikkunut olekaan muutaman kerran kävi 10 upissa, siitä välistä ei kelvannut olenkaan. Pienellä signaalilla ei päässyt läpi olenkaan, tällä kiireisellä aikataululla. Sanoisin aika tyhmää sekin, kun kyseessä on harvinainen IOTA ryhmä. 

Päälle huutajat teki lukemisen vaikeaksi saarellakin, kun kaikki oli samalla uppi taajuudella, vaikka kutsujille olisi sanottu mitä tahansa. Asiaa varmaan sekin kärjisti että asema näytti olevan hyvin kuultavissa koko EUssa ja Japanissa, täältä ei kaikki japanilaisia kutsujia kuullut tuolla antenni suunnalla.
CW:llä oli operaattorilla vastaanotin liikkui, joten tuon kuvatun kaltaista tilanne ei edes päässyt syntymään.

Tämä kutsumisen autuus ei ole vain harvinaisia Iota saarien aktivointien pileupeissa, vaan se on perusominaisuus EU työskentelijöissä, jota uudella päivityksellä poisteta, valitettavasti.

Nyt näyttää olevan retkeläisillä tarjolla Iota AS-104

https://dx-world.net/ri0b-arctic-legends-2018-iota-dxpedition/

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi


Ei kommentteja: