Oma blogiluettelo

perjantai 29. kesäkuuta 2018

KH1/KH7Z kuulumisia KP31GB ruudusta




KH1/KH7Z Baker Isl.
http://baker2018.net/pages/news.htm

Perjantaina heräsin aamusta aikaisin paikallista aikaa, kuuntelin 14023, signaali oli hyvin luettavissa jenkkilää työskenteli, muutama jenkkilän asema siellä ilmoitti pileuppi taajuudella olevan kutsumassa. Heitä ei edes ohjeistettu UP komennoilla. Ei mitään häiriköintiä en ainakaan täällä kuullut. 

Samaan aikaan oli myös ssb asema 14260 sitä ei täällä kuulunut upissa oli eteläisen EU huutajia. Siinä se pieni ero cw ssb välillä, toista lukee, toinen ei kuulu ollenkaan.

Pikku neuvo saarelle ssb kaikki mikkisäädöt kaakkoon ja dx-asetukset mikkeihin  Turhaan siellä hifistelevät. Nyt jo valittelevat ettei ssb qsot oikein kulje, kuulemma cw ja FT8 puree. 

Siellä on vaikeuksia saada sateliitin kautta lokia nettiin ladattua, yhteyksiä oli jo yli 10.000. Tämä oli tilanne 29.6.2018 aamulla paikallista aikaa.
https://clublog.org/charts/?c=KH1/KH7Z

Mutta auta armias kun tuli  EU vuoro, niin keli oli tietysti noussut täällä hyvin kuultavaksi cw:llä, meno 14023 oli ihan mahdotonta. Selvää häiriköintiä oli pistettä ja viivaa, cq huutajia tekaistuilla kutsuilla esimerkiksi OK1DOT. Mikä meitä EU kansalaisia vaivaa, mitään järkevää toimintaa joka palvelisi sujuvaa työskentelyä, päin vastoin kaikkea mitä esti sujuvuuden niin tehtiin taajuudella.
SSB asema ei edelleenkään kuulut täällä.

Ottamatta mitään kantaa eräiden EU-maiden muihin poliittisiin valintoihin.
Perusarvot näyttää olevan erittäin kaukana EU sisälläkin.

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi





Ei kommentteja: