Oma blogiluettelo

lauantai 3. helmikuuta 2018

[OHDXF] VOACAP-keliennustepalvelun Bouvetin kusoikkuna-spesiaali :)





Sisällys

VOACAP-keliennustepalvelun Bouvetin kusoikkuna-spesiaali :)
Viitosten syysottelun 2017 luokka voittajille Onnittelut!
- Kouvolan Lakritsin Lakupaketit matkalla

Hei,

olen tehnyt VOACAP Point-to-point-palveluun uuden toiminnon beta-version, jolla voidaan laskea parhaat QSO-ikkunat tiettyyn kohteeseen. Vaikkakaan palvelua ei ole vielä ihan läpikotaisin testattu, ajattelin että siitä voisi olla hyötyä nyt kun Bouvetin operaatio on alkamaisillaan näinä päivinä/näinä tunteina. Tällaista toimintoa peräänkuulutti Risto OH3UU jo aikoja sitten, mutta silloin minulla ei ollut tekniikkaa tehdä tällaista eikä selkeää ajatusta, miten se olisi hyvä esittää. Nyt ajatus heräsi uudelleen, kun Cesar PY2YP näytti esimerkin, miltä se voisi näyttää :)

Betaversion URL: http://www.voacap.com/p2p/index2018a.html

Ajatuksena on siis, että käyttäjä normaaliin tapaan asettaa TX- ja RX-markkerit kartalle halutulle yhteysvälille. Kartalla on myös viisi muuta markkeria (A, B, C, D ja E), jotka on oletusarvoisesti sijoitettu QTH:oihin, joista voisi kuvitella tulevan suurimmat pileupit, kun workitaan tässä tapauksessa esimerkiksi Bouvetia: A = W6, B = W2, C = I0, D = UA3 ja E = JA.

Käyttäjä pysty halutessaan muuttamaan näiden viiden markkerin paikkaa, jos haluaa tehdä analyyseja toisista QTH:ista.

Kun alkuarvot ja kaikki markkerit on asetettu kohdilleen, on aika painaa uutta "QSO Window"-painiketta, jonka jälkeen palvelu ensinnäkin laskee keliennusteen TX-RX-yhteysvälille ja sen jälkeen TX:sta viiteen markkeripisteeseen (A-E). Lopuksi avautuu uusi tulosikkuna, jossa esitetään kolmen parametrin tulokset: SDBW eli mediaani-signaaliteho (S-mittariasteikolla), REL eli yhteyden todennäköisyys sekä SNR eli mediaani-signaali-kohinasuhde.

Kunkin tulosparametrin osalta esitetään graafit kaikille bandeille, ja viemällä hiiren näiden interaktiivisten graafien päälle graafissa näkyy minkä yhteysvälin tiedoista on kysymys (RX yleensä on käyttäjän oma QTH, jos se on niin asetettu). Näin pystytään tunti tunnilta näkemään, minkä yhteysvälin arvot ovat korkeimmat ja suhteuttamaan ne oman yhteysvälin arvoihin. Yhteysväleille TX:sta viiteen markkeriin A-E käytetään samoja antenneja ja syötearvoja kuin oman yhteysvälin (TX -> RX) laskentaan.

Toivottavasti tällä palvelulla pystyy näkemään, milloin häiriöt muista ilmansuunnista ovat pienimmillään ja omat mahdollisuudet suurimmillaan.

Otan mielelläni vastaan kommentteja palvelun toimivuudesta ja kehittämisestä! Omakutsu toimii tai suoraan tänne reflektorille.

73 Jari OH6BG

_______________________________________________
OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi
https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf


Viitosten syysottelun 2017 luokka voittajille Onnittelut!
de OH5AE, OH5R 

Kouvolan Lakrisin tuotepaketit on postitettu 2.2.2018 perjantaina iltapäivällä. Toivotaan että viikossa Posti saa paketit toimitettua.

Tutustu myös tähän varainhankinta linkkiin.
https://www.kouvolanlakritsi.fi/fi/varainhankintaa-lakumyynnilla/1/

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: