Oma blogiluettelo

maanantai 4. joulukuuta 2017

Niin on vuodet erilaisia

10.12.2016



02.12.2017 ennen vesisateita

Sisällys:
Minun ymmärrys ei riitä tälläiseen bandi käyttäytymiseen!
Täydellinen WSJT- X käyttöopas 1.8 (FT-8)
Tämän päivän tilanne HF dx-bandeilla

Minun ymmärrys ei riitä tälläiseen bandi käyttäytymiseen!

Miksi pitää vielä kutsua vaikka vasta-asema kysyy neljällä merkillä vasta-asemaa, niin sinä taajuudella kutsuu useita asemia, joilla ei merkit ole sopivia pyydettyyn kutsumerkkiin. Tällä kutsumisella ollaan vain häiriöksi kuuntelevalle asemalle joka yrittää saada ne mahdolliset puutuvat merkit kutsusta jota yrittää saada oikein omaan lokiinsa. Ehkä vielä toistamalla muutaman kerran tätä pyyntöä, aikaa kuluu vain tähän turhaan hieromiseen, joka olisi voitu helposti välttää. 

Ja siten vain mahdollisen oman yhteyden pitäminen vain ajallisesti siirtyy eteenpäin. Tämänkin ajan voisi hyödyntää kuuntelemalla, miten vasta-asema käytäytyy ja mahdollisesti siirtyy eripaikasta ottamaan ja siirtää oma lähetin sopivalle taajuudelle, jos oma signaali ei riitä kovimmassa pileupissa läpi menoon tässä kelitilanteessa. Josta täällä pohjolan perukoilla on runsaasti kokemusta, etenkin jos eteläisen EU yli täältä pitää biimata mahdolliselle vasta-asemalle.

Voi vain kuvitella mikä kaaos tällä käytöksellä saadaan aikaan kun 3Y0Z Bouvet tulee ääneen 2018 alussa. Kyllä saa Bouvetin operaattorit venyttää uppia, koska koko bandi on täynnä kutsujia. 

Tähän ennustukseen ei erikoisia lahjoja tarvita, riittää bandien kuuntelu.

https://www.bouvetdx.org/

Täydellinen WSJT- X käyttöopas 1.8 (FT-8)

Joseph H Taylor, Jr, K1JT Versio 1.0.8
Googlen Chrome kääntää, yli 70 sivua.


https://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx-doc/wsjtx-main-1.8.0.html

Tämän päivän tilanne dx- bandeilla

Auringon pilkut nolla, ja aurora a-indeksi hyvin pieni ilmoittaa DK0WCY majakka. Sen ansiosta 5W0DXA tulee 40m cw:llä hyvin, suunta on 24 astetta. Europpa kelpaa hyvin, suorastaa kuunnellaan.

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi



Ei kommentteja: