Oma blogiluettelo

perjantai 3. marraskuuta 2017

Pileuppi työskentelystä yksi fakta - kutsu vain silloin kun sen vasta-asema sallii




Aamulla 2.11.2017  paikallista aikaa klo 07.00, asteita -5C 




Sisälmys

Työskentelyn aakkosia
Kiwi SDR radio
Viitosten Syysottelu lauantaina la 11.11.2017 säännöt

Työskentelyn aakkosia

Jos pileupin pitäjä tai kuittauksien vastaanottaja sanoo, viimeinen kirjain oli Aarne. Niin pileupin pitäjän velvollisuus on kaivaa esille kyseinen asema, jolla kutsussaan on se Aarne viimeisenä. Vaikka toistamalla kyseisen asian useaan kertaa, jos sitä ei löydy, niin selvä ilmoitus taajuudella, ellei sitä löydy.

Joku saattaa ihmetellä jyrkkää mielipidettäni.

Tällä menettelyllä opitaan pileuppi työskentelyn eettisiä perussääntöjä, joita toivoisin kaikissa olosuhteissa kaikkien pileupin pitäjien ja kutsujien noudattavan. Se vähentäisi oleellisesti kuittaus- ja kuuntelu taajuuksien turhia häiriötä. Ja siinä sivussa nostaa pileuppi aseman työskentelyn tehokkuuta, sekä antaa toivoa kutsujille että minunkin vuoroni vielä tulee.

Tällä viittaan suoraan tulevaan Bouvetin retkeen kutsulla 3Y0Z. Nyky tyylille tyypillisellä bandi käyttäymisellä, siitä voi pahimmillaan seurata valtava kaaos. 

Kutsujien määrä on valtava, toivon että retkelllä mukana olevat operaattorit ovat ryhdikkäitä pileupin pitäjiä, joilla on tämä sääntö aina mielessä. 

Pileupin pitäjän yksi tärkein sääntö on. Jos ilmoitat jotain pidä siitä myös kiinni, se on tehokkain tapa opettaa kutsujia, pysymään ruodussa. Tai ainakin niin toivon.

Kutsujille yksi perus asia, kutsu vain silloin kun se pileupin pitäjän ilmoituksen täydellisesti kohtaa

Ja vielä selkokielellä, kun olet EU:ssa älä kutsu muiden maanosien mahdollisella vuorolla. Tai numeroittain ottaessa, tai maittain ottaessa. Hidastat vain pileuppi aseman työskentelyä, tällä tahallisella häirinnällä. Oma vuorosi vain siirtyy tulevaisuuteen.

Kiwi SDR radion ansiosta

Olen nyt kohtuullisen aktiivisesti kuunnellut kotimaan bandeja silloin kun olen ollut läppärin lähistöllä. Jos muilla bandeilla ei ole ollut sopivaa seurattavaa. Kiwin ominaisuuksia on paljon tarjolla, en varmasti ole kaikkiin edes ehtinyt tutustua. Väittäisin että yllättävän hyvä vastaanotin. Antennina siellä Kiwissä 80m koko aaltoinen luuppi. Minulla ei ole kuin 80m matalallla järvenpäällä oleva dipoli ja toinen 80m antenni on 42m maston yläharukset. Tuolla Kiwissä olevalla loopilla kuunneltuna bandin pohjat on selvästi alemmalla tasolla, ainakin jos omaan korkeammalla olevaan harus antenniin vertaa 80m bandilla.

Verkossa olevia SDR asemia sdr.hu

Kiinnitä erikoista huomiota sdr asemien antenneihin, yhdistettynä kuunneltavaan taajuuteen, jos aikomuksesi on kuunnella pihinä asemia.
Siellä on monenlaista tikkua, joiden ominaisuudet ole kummoisia jos tehokkaaseen suunta-antenniin vertaa. Kukin SDR asema on tehty rakentajansa ehdoilla, siihen on tyytyminen.

Viitosten Syysottelu lauantaina 11.11.2017

Koska SRAL sivuilta en heti aamulla selvästi ennen virka-aikaa 3.11.2017 löytänyt tätä, niin myönteinen muistutus asiasta. Ja koska vielä tulevana lauantaina ei tule SRAL bullettiinia.

https://perttioh5tq.blogspot.fi/2017/10/viitosten-syysottelu-la-11.html

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi








Ei kommentteja: