Oma blogiluettelo

maanantai 17. heinäkuuta 2017

[OHDXF] Uusia vuorovaikutteisia graafeja saatavilla VOACAP P2P -palvelussa



QTH:ni järveltä päin

VOACAP P2P (point-to-point) -ennustetulosten visualisoinnissa on nyt uusi vaihe. Viime viikolla MUFday-parametri saatiin huomioitua taulukkomuotoisissa ennusteissa, ja nyt on tarjolla aivan uudentyyppiset vuorovaikutteiset graafit kolmen tärkeän ennustetulosparametrin (REL, S DBW ja MUFday) visualisoimiseksi.

Uudet graafit saa näkyville menemällä osoitteeseen www.voacap.com/p2p/index.html ja painamalla "Tri-graph"-painiketta.

Kaikissa graafeissa esitetään tulokset 80 metristä (3,5 MHz) 10 metriin (28 MHz) 24 tunnin ajalta eli yhteensä 9 taajuuskuvaajaa per graafi. Kaikki yksittäiset taajuuskuvaajat voidaan piilottaa ja tuoda esiin klikkaamalla graafien oikealla puolella olevaa värien selitteitä. Myös kaksoisklikkaus käy.

REL- eli yhteyden todennäköisyys ja MUFday-graafeissa asteikkona on 0-100 prosenttia. Signaalitehograafissa (S DBW) asteikko on -163 (dBW) ... -103 (dBW). Arvo -163 on itse valitsemani kohinarajahäiriöttömiin olosuhteihin,ja arvo -103 on S-mittarin mediaanilukema S9. Asteikon väli on aina yksi S-yksikkö (6 dB), joten -157 vastaa S-mittarin mediaanilukemaa S0 jne. Kaikki vastaavuudet voi tarkistaa tästä dokumentista: www.voacap.com/s-meter.html

Jokaiseen graafiin kuuluu pieni "työkalupakki" (tulee näkyviin viemällä hiiri graafialueen oikeaan yläkulmaan) jonka avulla graafeja voidaan mm. tallentaa kovalevylle, sisentää ja loitontaa, ja kaikkien taajuuskuvaajien arvot saada näkyville vertailuun kun hiirellä liikutaan graafin päällä.

73 Jari OH6BG

_______________________________________________
OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi
https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf


73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: