Oma blogiluettelo

perjantai 21. huhtikuuta 2017

Pilkusta huolimatta - aina tapahtuu

Siellä se pilkku jossain on 


Sisälmys:

Tuoreet pilkku päivitykset täältä
R71RRC AS-071 logi nyt katseltavissa
CCF postilistalla: CQ WW kisan äänitystallenteet pakollisia?
Kalakukko 2017 paikalliset kommentit
Erään kotimaan kisäjärjestäjän mielipide, johon on helppo yhtyä
Uusin 20.4.2017 ilmestynyt OH3AC kerhokirje
Tommi Laiho on markkinointitoimisto Folkin toimitusjohtaja:

Suurin osa ihmisistä keskittyy toki tarmolla napa-alueen hoitamiseen. Mutta kyseessä on oma napa. Ja tämä aikakausi tarjoaa meille totaalitääriset välineet oman navan palvomiseen.

Tuoreet auringon pilkku päivitykset täältä

http://www.solarham.net/

R71RRC AS-071 logi nyt katseltavissa

https://secure.clublog.org/logsearch/R71RRC

r71rrc@gmail.com

Asemalla oli aika hintelä signaali ainakin kun minä sitä kuuntelin, 20m cw:llä sitä parhaiten kuulin ja näköjään heidän lokissa löytyi merkintä. Muutaman kerran sitä hierottiin, että kutsu meni oikein.

Contest Club Finlandin postituslistalla 

Käydään vilkasta keskustelua CQ WW kisan äänitystallenteista ja muista kisan sääntöjen ihmeellisyyksistä EU kisaajan silmin. 

http://contestclubfinland.com/

Kalakukkokisa 2017

Osallistujia oli ainakin ssb osassa runsaasti, ainakin kutsumerkkien valikoima oli runsas. Varmasti meni OH ja OF prefiksit sekaisin, ehkä tyyppillisin pisteen menetys, minunkin piti oikein keskittyä sanomaan OF, kun samaan aikaan vielä kirjoitin edellisen yhteyden tietoja dos-kauden fintestin ohjelmaan, joka muuten pelasi muuten hyvin, vaikka pöytäkoneen kelloaika ei siirtynyt ohjelman sarakkeeseen, varmaan joku oma asetusten määrittely väärin. 

OH5AE Elimäen radioamatöörikerholla on useita kutsuja voimassa ja niiden aktivoimiseen teimme pienen Kalakukko 2017 projektin, siinä sivussa saimme muutaman uuden kotimaankisojen operaattorin ääneen. Saatujen kokemusten perusteella heidät nähdään tulevissa kisoissa. Joko omilla kutsuilla tai kerhon kutsuilla äänessä. Kerhon remote asemaa operoitiin EA maasta.

Koska lokien lähettämiseen on vielä aikaa tätä kirjoittaessa on en kerro mitkä kutsut olivat äänessä milläkin bandilla ja modella. TXT ja PDF lokia on kalakukko@oh7ab.fi osoitteeseen lähtenyt ja lähtee vielä, ellei ole jo lähtenyt.

Ne 40m OH kelit oli varmaan haastavat, ehkä yhteysmäärät ei  nousseet ennätystasolle, hauskaa kuitenkin oli. Sen selvästi havaitsin että olisi pitänyt olla ihan perinteinen 80m dipoli, nyt harukset toimivat toimivat antennia 80m bandilla, ja niiden ominaisuudet ei ole kotimaassa parhaimillaan, koska ovat aika jyrkässä kulmassa.

Olisi tuossa järvenpäällä oleva 80m dipoli ollut käytettävissä toiseksi antenniksi. Tontilla tehdyt puiden kaatojen ajaksi olin toisenpuolikaan käärinyt rantakiville, jos kaadettavien puiden latvat olisi siihen osuneet, kuusen latva tuli rantakiville. 

Erillisen koksin vetäminen sinne tuntui ylivoimaiselta koska pyhien vierailukutsut sotki tulevaa cw-osioita Kalakukossa. Puitten kaatojen jälkiselvittely jatkuu muutaman viikon. Ulkotyöosastolla on tänä keväänä hommia, pitkälle kesään.

Erään kotimaan kisäjärjestäjän mielipide, johon on helppo yhtyä


Moni tuntuu vierastavan tuota kilpailu-sanaa. Monella tuntuu olevan sellainen mielikuva, että kisoissa pitäisi koko ajan painaa hampaat irvessä. Olen yrittänyt meidän kerholla hieman muuttaa tätä ajatusmallia suuntaan, että kisat olisi enemmänkin mahdollisuus kehittää operointia, morjestaa kavereita, plokkailla uusia päänahkoja tai kansainvälisissä kisoissa kerätä maita. Siitä sitten vakavampi kilpailukipinä syttyy jos on syttyäkseen.

Uusin 20.4.2017 ilmestynyt OH3AC kerhokirje

http://www.oh3ac.fi/Kerhokirjeet%202017/OH3AC%20Kerhokirje%202017-5.pdf

Tommi Laiho on markkinointitoimisto Folkin toimitusjohtaja

Noam Chomsky, aikamme harvoja ajattelijoita, toteaa, että suurella yleisöllä ei ole hajuakaan mitä yhteiskunnassa tapahtuu eikä tajua siitä ettei sillä ole hajua. Suurin osa ihmisistä keskittyy toki tarmolla napa-alueen hoitamiseen. Mutta kyseessä on oma napa. Ja tämä aikakausi tarjoaa meille totaalitääriset välineet oman navan palvomiseen.

http://www.marmai.fi/blogit/laihon_klinikka/integroitu-markkinointiviestinta-joka-tuli-kun-oli-jo-kuollut-6641817?

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi


Ei kommentteja: