Oma blogiluettelo

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Jos et ole oikea DX?

Talveen pientä valoa Kyröläntiellä Järvenpäässä

Sisälmys:

Ohjeita juhlakutsun OF100FI/x työskentelijöille
IARU REGION 1 HF BAND PLA
Uusi radiotaajuusmääräys 4 U/2016 M 
Suomi 100 - juhlakilpailu 2017

Ohjeita juhlakutsun OF100FI/x työskentelijöille kerhoasemilla


  Käytä harkiten split-työskentelyä. Et ole oikea DX, vaikka alussa pile-up saattaakin olla  "paksu"
Tähän kohtaan ottaisin ison varauksen, vanhan käsityksen mukaan oikeita dx asemia ovat kaikki muut maanosat  jotka ovat Euroopan ulkopuolella, ainakin HF alueilla.
WSPR modesta saatujen kokemuksien mukaan se, siis dx-yhteys on mahdollista hyvinkin vaatimattomilla tehoilla ja antenneilla. 
Toiseksi split yhteyksien harjoittelua ei ole koskaan pahasta, sillä  dx-retkien taajuuksilla split työskentelyä  harjoittelevia asemia on ihan tarpeeksi, ilman meitä suomalaisia.
Olen joskus ehdottanut että jopa liiton bulletiini asema ottaisi kaikki kuittaukset splittinä, sujuvan liikenteen harjoittelu kotimaan bandeilla on kaikkien etu. Meidän kaikkien työskentelyn kansainvälisen maineen kannalta.

 Worki omaan tahtiin ja ota huomioon vasta-aseman kyvyt esim. CW-nopeuden  suhteen. Älä hermostu tahallisista häiriöistä (tai yleensä mistään  kommenteista). Olet pile-upissa orkesterinjohtaja ja OH:t ovat tunnetusti  herrasmiehiä/naisia bandeilla.

Kääntäen tämä ohje hyvä ohje dx-retkien työskentelyssä, kuuntele orkesterinjohtajan ohjeita ja noudata niitä.


IARU REGION 1 HF BAND PLAN A recommendation for all radio amateurs how to use the bands, as revised at the General Conference Varna 2014


http://iaru-r1.org/index.php?option=com_remository&Itemid=173&func=startdown&id=404

Uusi radiotaajuusmääräys 4 U/2016 M tuli voimaan perjantaina 9.12.2016 

Samalla uusi 5 MHz taajuusalue avautui kaikille suomalaisille radioamatööreille taajuusvälillä 5351,5 kHz–5366,5 kHz. Maksimiteho 15 W EIRP.

https://www.viestintavirasto.fi/attachments/maaraykset/Taajuusjakotaulukko_22.12.2016.pdf.

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Lue lisää

Tämän ylevän esipuheen jälkeen olisin odottanut että oma kilpailumme olisi ollut samaa hyvää kansainvälistä tasoa, eikä vain sisäänpäin käpertynyt kotimaan aktivointi. Hyvä esimerkkiä löytyy meiltäkin kansaivälisestä markkinoinninsta, siitä toisesta Joulupukki asemasta joka otti globaalisti ja remote asemilla homman haltuun.

Suomi 100 - juhlakilpailu 2017

http://www.sral.fi/Suomi100kilpailu/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: