Oma blogiluettelo

tiistai 10. tammikuuta 2017

DX - vihjeiden etuja ja haittoja



Sisälmys:

DX - vihjeet clusterilla
Minusta ainakin tuntuu että syön kuormasta?
160m ja 80m alueiden vihjeiden erikoispiirteitä

DX - vihjeet clusterilla

Sieltä niitä on helppo kopittaa ja tai klikkailla. Oletko ajatellut miksi niitä siellä on, se on mielestäni pyyteetöntä jakamistaloutta ainakin osalle vihjeiden antajia. Muita henkilökohtaisia syitä varmasti löytyy, joiden kaikkien motiivien erittelyyn en edes pyrinkään.

Minusta ainakin tuntuu että syön kuormasta - jos en milloinkaan anna omaa vihjettä.

Ellen sinne joskus anna omaa vihjettä tai annoa, ja mieluiten sellaista jota muutamaan hetkeen ei ole annettu. Usein jopa kysyn clusterilta ennen vihjeen antamista onko tätä kutsua vihjattu, tällä bandilla ja milloin viimeksi.

Ymmärän täysin dx-keräiljöiden nihkeän suhtautumisen jatkuvaan saman ja etenkin harvinaisen aseman vihjaamiseen. Lähes jokaisen dx-clusterin vihjeen jälkeen pileuppi taajuus saa uusia taajuudella virttäjiä ja  upin kyselijöitä riippumatta bandista. Pääasia että taajuudella on turhaa liikennettä.

160m ja 80m alueiden vihjeet

Se vähäinen kokemus joka minulla on 160 m ja 80 m alueista ja dx -maiden keräilijöistä näillä bandeilla. Harvinaisen dx-vihjeen antaminen siellä on lähes pyhäin häväistys. Siellä on kytätty yökaudet että keli nousisi ja kaivattu asema olisi äänessä.

ON4KST chattissa kerrotaan että siellä ja siellä se kuluu. Talk komennolla tai Skypellä jaetaan ja saadaan tietoa. Joku onneton menee antamaan siitä vihjeen, juuri kun olen saamassa raporttia siltä harvinaiselta vasta-asemalta, raporttia siinä tahkotaan useita kertoja, eikä lopulta olla aivan varmoja, miten tässä kävi. Seuraava kutsuja painaa raivoisasti päälle, on pakko luovuttaa. Oliko edes kutsuni oikein vasta-aseman lokissa. 

Kiitos kaikille taajuudella virittäjille ja päällä kutsujille. Vihjeen antajan kutsun olen merkkannut pysyvästi muistiini joka mahdollisesti tuhosi yhteysyritykseni.

ON4KST
The low band, VHF, UHF and microwave chats


We offer you a FREE service. Already more than 15000 registered users.
No Spy-Ware, No Cookies and No Advertisements needed.
All HAMs throughout the world are welcome.

Users list (last 24H login)

Fully configurable look an example here.
The chats are designed for Internet Explorer 6+, Opera 7+ and Firefox (Windows, Mac and Linux).
Dont hesitate to send comments and suggestions to chat@on4kst.com.
Many thanks to HAM for the help. Special mention to Peter PA2V and Peter PA1SIX.


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: