Oma blogiluettelo

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Syksyn tapahtumarikkaan ajanjakson alku Willis VK9WA äänessä


Sieltä se idästä nousee

Sisälmys:

Willis Isl. VK9WA äänessä
Tulossa
- PU0R/PU0FDN Iota ja samalla Fernando de Noronha Isl.
- Reunion Isl. FR/OH2YL
Viitosten Syysottelu 2015 lokit Claimed tulokset
Kotimaan kilpailut ja nettiloki pakko


Willis Isl. VK9WA äänessä

H-hetki oli lauantaina iltapäivällä paikallista aikaa ääneen lupauksen mukaan, siellä rakennettiin asemia koko päivän, ja paikallisen auringonlaskun jälkeen vihjeitä alkoi tulla. Ensin 40m ssb, sitten 30m, 20m ssb 17m cw, kaikki tuli hyvin, paitsi 20m ssb oli minusta nihkeä. 40m ssb kuuntelin pitkään ja lähestettyessä paikallista auringonlaskua signaali vain nousi S9, kuten oli odotettavissa ja pääsin kuittaamaan ensimmäisen modepuutteen. 

Sanoisin sitä jopa helpoksi kun kysymys oli ssb yhteydestä, ja operaation alkutunneista. Näin minulle on käynyt harvoin, kun vielä oli kysymys ssb modesta, cw on vielä joskus onnistunut näin helposti vastaavassa tilanteessa.Tästä innostuneena Lottosin, mutta sielä ei tullut voittoa :)

http://vk9wa.com/

Tulossa

PU0R/PU0FDN Iota ja  samalla Fernando de Noronha isl

#3rd Most Wanted IOTA Group in South America

Tämä kahden henkilön operaation kärsi pahan takaiskun, joista toinen jäljellä jäänyt on vasta luvan saanut, jolla ei pileuppi kokemusta olenkaan. Saattaapi käydä, ettei yhteyttä synny, jos edes kuulee. Tyypillinen kokelasbandi 10m ssb ja tehot kokelasluokkaa, ei täällä edes pihise. Täytyy sunnuntaina olla kuitenkin kuulolla.

http://www.py7rp.com/rocas2015/

Tulossa

Reunion Isl. FR/OH2YL DX-pedition 
Date: November 22th to December 1st 2015
Bands: 10m–160m
Mode: CW


http://www.froh2yl.com/

Viitosten Syysottelu 2015 lokit ja 14.11.2015 päivän tulokset

Lokien palautusaikaa on vielä 15.11.2015 saakka.

http://ua9qcq.com/en/resultdb.php?lang=en


Kotimaan kilpailut ja nettiloki pakko

Nyt käsittääkseni ensimmäinen kerta oli Viitosten Syysottelussa 2015 tilanne jossa noudatettiin käytäntöä jossa ei  järjestäjän toimesta käsitelty paperilokia, siihen muotoon että ne olisi voitu syötää tarkastusohjelmaan. Siis paperilokia ei otettu edes vastaan.

Mielenkiinnolla odotan järjestäjien saamaa palautetta asiasta. Ymmärrän täysin järjestävän kerhon työmäärän olennaisen tästä UA9QCQ tarkastusohjelman käytöstä saavutetut edut. Sekä kilpailijoiden palveluna nopeus saada tulokset valmiiksi ja claimed tulosten vaikka päivittäinen seuranta. 

Olen vuosien varrella ollut tiukasti mukana monissa kotimaankisojen järjestelyissä, jossa usein painitaan ainakin pienissä kerhoissa resussien äärirajoilla. Ja osa kerhoista on varmaan jäänyt pois Viitosten Syysottelun vuosittaisesta järjestämiskierrosta juuri tästä syystä, vapaaehtoisia ei ole kerhosta löytynyt. Joten tämä UA9QCQ palvelulla on käyttöä, mutta miten saadaan kilpailijat opetettua tähän itsepalveluun muotoon. Ja siinä on avain asemassa saada erilaiset kisa- ja lokiohjelmat oikeaan cabrillo formaattiin, joka sopii tarkastusohjelmalle. Onneksi on löytynyt rautalankaohjeita tähänkin.

Mutta perimmäinen ajatus takaraivossa on kysymys, olemmeko tiputtaneet osan mahdollisista kisailijoista pois, tällä paperiloki ei kelpaa menettelyllä?

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 

Ei kommentteja: