Oma blogiluettelo

tiistai 21. heinäkuuta 2015

TI9/RA9USU Cocos-Island


Eräänä sateisena päivä kävin tervehtimässä Kimolassa erittäin vanhaa Metsä Lehmusta, tyvestä ei kahden aikuisen kädet riittäneet ympärille, kolme aikuista olisi pitänyt olla.

Sisälmys:

TI9/RA9USU Cocos-Island
QRM Tehtailijat myöhässä
DJ6SI retket

Tyypilliseen tapaani aloitin tiistai aamun, konektoitumalla OH2J dx-clusteriin. Siltä vihjataan TI9/RA9USU 40m cw:llä. Siihen aikaan aamusta se suunta on hyvin auki joten bandille ja kuuntelemaan taajuutta. Siellä se mestari sähköttelee sujuvasti, signaali on S7 -9 välillä. EU ja jenkit pääsivät vuorotellen lokiin.

Mitään ennakko ilmoituksia en tästä TI9/RA9USU retkestä ole havainnut. Minua se ei mitenkään haittaa, olen dx-clusterin vakio roikkuja, joten oma moka jos en huomaa mitä hf-bandeilla tapahtuu. Ei Dimitry ole eka kertaa dx-retkellä, kun hänen qrz.com katselee.

http://www.qrz.com/db/RA9USU

QRM ja häiriköinti taajuudella oli aamulla minusta erikoisen vähäistä. Syitä voi olla useita.
EUssa lomakausi meneillään, ennakko mainonta ollut luultavasti vähäistä. Joten QRM tehtailijat eivät ole voineet varautua työvuoroihin, työsopimuksen vaatimissa kahden viikon ennakko ilmoituksen aika ikkunoissa. Tai heillä ei olut ns nolla sopimusta, jolla voidaan kutsua töihin nopealla rytmillä tarvittaessa.Tai QRM tehtailijat eivät säännöllisesti seuraa dx-clusterin infoja, tai eivät ämmärrä TI9 harvinaisuutta.

 Tyyli on kuin Baldurilla DJ6SI aikanaan. Koskaan ei tiedetty mistä mestari tulee ääneen, ja miten pitkään on äänessä,  lähtiessään esimerkisi Afrikan kierrokselle .

http://dj6si.darc.de/


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 

Ei kommentteja: