Oma blogiluettelo

torstai 6. marraskuuta 2014

Vielä ehdit Tromeliin FT4TA jakoon, viikonloppu on aikaa!


Onhan näitä, aina vain väärässä paikassa!

Sisälmys

EA5SYL häiriköinti
VK9DWX arvoitus
FT4TA maanantaihin 10.11.2014 saakka
FT4TA loki linkki
Onko taajuus vapaa?

Tiistaina iltasella heti kotiintulon jälkeen siinä klo 18.00 gmt avasin rigin. 7023 oli meno mahtavaa, FT4TA tuli (dx-summitin mukaan ranskasta, hoh hoijaa) plus 20 db, ja kaikki EU häiriköinti tyylit oli käytössä ja voimissaan. Taajuudella kutsuttiin jatkuvasti, poliisit niitä jahtaamassa pois, joka vihjeen jälkeen aina tunaajat asialla. Lisäksi siinä oli asema joka oli tarkasti 7023 ja aina FT4TA lähettäessä, alkoi tämänkin oman cq antamisen, ainakin täällä oli häirikön signaali ajoittain niin voimakas ettei FT4TA voinut lukea . EA5SYL kutsua käytti.

En yhtään ihmettele vaikka FT4TA EU asemasta alkoi ottaa AS ja OC suuntaan, sikäli kun pystyin lukemaan häiriköiden seasta. Todella ikävää kuunneltavaa. Samaa kurittomuutta valittaa EU pilottiasema , ettei EU hiljene vaikka, vaikka kuinka pyydetään, häiriköinti vain nousee, kun muita maanosia aloitetaan työskentelemään. Samoja piirteitä oli myös 80m cw:llä, tosin en sitä pitkään edes viitsinyt kuunnellut.

EU0OO-@       7023.0 FT4TA Eunuch QRMing on freq.             1925 04 Nov   France

Keskiviikkona DX-bullettiinin mukaan FT4TA aloittaa  1400 z aikoihin ajamaan jenkkilää 7023 pitkäätietä. Ja niin tapahtuikin, sekä 3523 kello 1500 z samaa suuntaan.  Ja sama me
meno jatkuin silloinkin

Tämäkin VK9DWX 2014 arvoitus ratkesi

N6ML      10121.9 VK9DWX/NOT Is VK9DLX                          1429 05 Nov   United States
K6YE      10121.9 VK9DWX 1426 05 Nov Norfolk Island

Paikallisessa skype rinkulassa pohdimme EA5SYL motiivia käyttäytymiseensä. Sitä emme löytäneet. Hyvin hartaasti hän hoiti omaksumaansa tehtävää, joten tärkeää se hänelle oli.

Jos EA5SYL käyttätymisen tehokkuutta mietii, niin nämä usean aseman peditiot, ovat hankalia hoitaa, ei  ehdi joka taajuudelle häiriköimään, aina on joku pileuppi taajuus vapaa hänen häiriköinnistä, luulis harmittavan. En tiedä kun ei ole aukotonta seurantaa, mutta perinteiseen EU työaikoihin arkisin ei hän ole häiriköimässä. Vaan illat ja viikonloput ovat hänen häiriköinti aikojaa. Korjatkaa jos olen väärässä. 

Häirikkö aseman kunniaksi on luettava että nyt EA5SYL kutsu tulee nyt aina oikein, aikaisemilla pediotiolla hän cw taitonsa oli kadoksissa, kutsuksi tuli usein EAHSYL. Nyt vaikuttaa että tuo tulee muistista, hän keskittynyt huolella tehtäväänsä.

Eräs toinen piirre joka tulee aina näiden isojen dx-peditioiden aikana esille on cq kutsuminen tahattomasti dx-aseman taajuudella. Ei kuunnella taajuutta tarpeeksi pitkään, ennenkuin aloitetaan cq kutsuminen, tai ei ehkä kuulla että siinä on liikennettä.

Kaiken kukkuraksi ei edes kysytä onko taajuus vapaa?

Tromelin DxPedition - Oct 30th to Nov 10th 2014

http://www.clublog.org/charts/?c=ft4ta

Pediton cw operaattorit on tosi päteviä, vauhtia ja toistoja annetaan useita, koska  taajuudella häiriköitä riittää, ssb en niin edes kuunnellut, kuin parin yhteyden verran.  17m ssb oli oli puhekaista siellä aika kirkaalla säädetty.
CW vauhti on niin nopeaa, ettei meinaa ehtiä sitä laajaa uppi aluetta edes kuunnella, mistä ottaa, ja mihin suuntaan on menossa, pitää olla todella nopea vfo pyörittäjä.

73, Pertti OH5TQ
 


Ei kommentteja: