Oma blogiluettelo

maanantai 30. syyskuuta 2013

Peditio aktiviteetti nousee

Tässä oli vuosikymmeniä sitten pieni peltotilkku, johon istutettiin kuusia ja sitä ei voi olla huomaamatta
 
 
CY0P Sable tulossa tänään, peditio on pikkupistoolilla toteutettu

Our long wait and much planning is almost over. Wish us good weather and saieni peltofety in our flight from the mainland of Canada to Sable Island. If all goes well, we should be QRV, late Monday in the early evening.
73, Gary, VE1RGB
 

Rotuma 3D2/R äänessä

21288.0  3D2RA       29-Sep-2013 0732Z  Rotuma 5up                   DH3RD
Tuli hyvin 15m ssb:llä, kyllä on EUsta kutsujiakin.

 7006.0  3D2GC/P     29-Sep-2013 1551Z  Rotuma up 2.5               PA3CWN
Tämäkin tuli hyvin 100 w riitti yhteyteen.

http://dx-world.net/2013/3d2cc-3d2gc-3d2ra-fiji-rotuma/


Hiiri jahdissa

Syksyisin olen viritellyt hiiren pyydyksiä varaston sisätiloihin, aina sieltä joku on juusto palan houkutukseen menehtynyt. Nyt olen vaihtanut taktiikkaa, pyrin jo perustusten ulkopuolella niiden sisääntuloa ehkäisemään. Menetelmä on pyydystettyjen hiirien määrällä arvioituna ainakin onnistunut hyvin, verraten niihin sisällä pyydystettyihin määriin. Kohta on lähiseutu, julistettava hiirivapaaksi alueeksi ja Pöllöt kaikkoaa lopullisesti ruuanperässä.

Ainakaan vielä ei hiirien ulosteita sisällä varastossa ole näkynyt, pidän sitäkin hyvänä merkkinä.Tosin pakkaset vasta tulossa, oletan että sisälle pyrkivien hiirien määrä vielä nousee.

Asun täällä haja-asutusaluella jossa metsät rajoittaa tonttia kolmelta suunnalta joten hiirillä on hyvät liikkuma maastot, hiirien uimataidosta minulla ei ole todisteita. Pöllöjä taitaa olla täällä vähemmän, vuosien saatossa olen tehnyt vain muutaman havainnon lähistöllä, peiliin katson nykyisin aika harvoin.

Tähän hiiri innostukseen on syynä uudet pyytimet, SuperCat muovi loukut, joissa on valmiit syötit, helppo virittää ja poistaa pyydykseen jäänyt. 

http://www.agrimarket.fi/Piha_ja_Puutarha/pihan-tarvikkeet/tuhoelainten-torjunta/hiirenloukku-supercat-2-kpl/

Linkki

Rovaniemellä turisti kysyy hotellin vastaanotosta, milloin laitatte Revontulet päälle?

Minä HF workkijana etsisin tuon Revontulet päälle  kytkimen paikan ja johdottaisin sen paikan uudelleen, vaikka ilman tarvittavaa pätevyyttä, uskon että osaisin ohittaa kytkimen. 


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
http://tupala.mine.nu/oh5tq




 

Ei kommentteja: