Oma blogiluettelo

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Minne pystyttäisin 42m maston nyt - en ainakaan asemakaava-alueelle


Kymijoen alkupäätä, Voikkaan voimalaitoksen yläpuolelta 

KL7     - Rick, K6VVA will  be  active  as  K6VVA/KL7  from  Sarichef  Island
        (NA-152) on 25-27 June ("if a major solar  X-Flare  occurs  on  the
        day I  am  to  leave",  he  says,  "the  trip  could  be  cancelled
        (postponed) at the last minute"). He will operate mainly CW on  40,
        30, 20 and 17 metres with 200 watts and vertical antennas. QSL  via
        N6AWD, direct or  bureau.  Further  information  can  be  found  on
        http://www.k6vva.com/iota/na152/
www.425dxn.org/monthly/index.html

 DX-vihjeitä

15.6.2013  ...18155.0  H44IOTA      OC-047 (not 168 :( )           1124Z
Vihjettä pukkaa, mutta missä IOTAssa on todella?
 21260.0  BA5CJ/P5    15-Jun-2013 1558Z  new for me after year. tnx  
To ALL de OH1MRR: To EA4LO Hate to say, it is not P5, it is ba5cj/5, portable 5

Suuntakin sattuu lähelle (P5), Pohjois-Koreaa joten sieltähän se asema on.
Käsittääkseni siellä (P5) kyllä käydään parhaillaan neuvotteluja, että peditio saataisiin aikaiseksi.Toivotaan että homma onnistuisi, uhittelusta huolimatta.

Oma masto- ja maallemuutto projekti oli pitkän, sitkun suunnittelun tulos.

Vanhalla pienellä kesämökillä oli sähköt, mutta ei mukavuuksia. Pihametsä oli eribandien lankoja täynnä. Piti saada masto ja antennit sinne. Sekä mukavuuksilla oleva pieni omakotitalo pienelle tontille. Ei ihan vaatimaton projekti, tulevien eläkepäivien alla. Masto piti sijoittaa keskelle tontia, että harukset sai omalle tontille. Rakennus piti sijoittaa osittain haruksien alle, muuten ei rinnetontin käyttö näyttänyt järkevältä. Rakennuslupa vetämään jossa oli asemapiirrustuksessa myös 42m masto, naapurien lausunnon kanssa. Mastosta ei vaadittu lujuuslaskemia, täällä oltiin silloin haja-asutuslueella, kunta oli vielä Jaala. Kaikki omakotiasukkaat oli tervetulleita.

Tästä rakennusluvasta toteutui vain tuo masto, 1990 luvun lama sotki muun rakentamisen.
Oli siitä se hyöty, että rakennusluvan ollessa vielä voimassa, alueelle laadittiin rantakaava, jossa oli viranomaisten otettava huomioon, voimassa olevat rakennusluvat. Tontti rantakaavoitettiin vakituisen asumisen tontiksi, ja rakennusoikeus isoksi.

Jo 1990 luvulla kuulin että mastoista olisi vaadittu lujuuslaskelmia pääkaupunki seudulla. Joten ihan pimeästi en mastoa täälläkään katsonut aiheelliseksi pystyttää. Halusin varmistaa ettei, sitä ihan kevyin perustein voi vaatia poistettavaksi. Viimeistä rakennuslupaa jättäessä, rakennustarkastaja kysyi, asemapiirrustusta katsoessa mikä tämän on? Vastasin masto joka siellä tontilla on pystyssä, se oli siinä edellisessä 7 vuotta sitten jätetyssä rakennusluvassa mukana, lupa joka jäi vanhaksi. Tuli hetken hiljaisuus, olen sen nähnyt, tuli viimein toteamus. Mastokin tuli hyväksyttyä, koska rakennuslupakin tuli.

Aikanaan kyselin, milloin tulee lopputarkastuksen aika, hän sanoi S-marketin pihassa, ostoksiaan autoon nostaessa, kun saat ne puuttuvat kaiteet terassille, niin tulen käymään.
Hyvin oli rakennustarkastaja ohi ajaessan minun rakentelun tilannetta seurannut. 

Kuulin että vastarannnalta oli häneltä kyselty, onko se masto ihan luvan kanssa rakennettu? Tarkastuksesta poislähtiessä hän kysyi vielä, kuinka pitkälle noilla antenneilla pääsee? Myöhemmin selvisi että rakennustarkastajalla oli ollut myös CB taustaa.

Nyt SuurKouvolassa, on pilkut ja pisteet paikoillaan, erihenkilöt hoitamassa näitä tehtäviä. Sen sain huomata autotallia rakentaessa. Oli hyvä että tuli mastolle lupa aikanaan hommattua, myös rantakaavan poikkeukset näyttää nyt olevan tiukassa. Tässä rantakaavassa on vähintään 200m alue järvistä, alue jossa on täysin määritelty käyttötarkoitus ja siitä poikkeamisia ei myönnetä.

Ja tässä ollaan nyt, asemakaava-alueella maston pystyttämisessä

Lautakunnan tulkinnan mukaan masto ei sovellu paikalle ja se haittaa tarpeettomasti naapureita. Masto ei täytä kauneuden eikä sopusuhtaisuuden vaatimuksia.
Milloin vaaditaan että kadulla kulkijat täyttävät yllämainitun vaatimuksen?
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/radioamatoorin-mastoa-ei-kelpuutettu-omakotialueelle-kellossa/632250/#.UbAqkJ4-m6M.facebook

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
http://tupala.mine.nu/oh5tq/

Ei kommentteja: