Oma blogiluettelo

maanantai 18. helmikuuta 2013

CQ yleinen kutsu - QRL onko taajuus vapaa?

Verla talvella 2010
kuva Antti OH5ZB
 
 
3507.0 9U4U 18-Feb-2013 0232Z QSX 3509.27 Gee - That was e <NO8D>

Aamun pelasti jenkkien sekaan mahtuminen 80m cw:llä, kun ei edes sitä keppiä ole antennina vaan dipoli.
 
Sattuneesta syystä olen viime aikoina ollut kohtuullisen aktiivinen bandien kuuntelussa ja dx-clusterin seuraamisessa.

CQ ANTAMINEN

Yleisen kutsun (CQ) aloittamiseen pitäisi lisätä ohjeisiin, pakollisen taajuuden kuuntelun lisäksi, kysymys onko taajuus vapaa. CW:llä QRL? Niin usein dx-pedition taajuudelle tullaan huutamaaan tai kilkuttamaan omaa cq, josta kuitenkin pienen mellakan jälkeen siirrytään sivuun.
 
Vaikka taajuus olisi minulla ihan hiljainen, saattaa jossain olla peditio asema joka tulee pihisten, isojenkin antennien omistajille, vaikka en sitä itse juuri silloin omalla kepillä kuule. Nyt en tarkoita niitä häiriköitä joita ei saa taajuudelta mitkään poliisivoimat, vaan tilanteesta kehittyy täydellinen cirkus. Ja pileuppi asemakin huomaa, ettei yhteyksiä synny ja siirtyy pois taajuudelta. En moiti keppiä antennina vaan kelitkin ovat erilaiset samaan aikaan eri paikkoihin, jopa OH:n sisällä.
 
T46RRC, T47RRC ja T48RRC

T46RRC, T47RRC ja T48RRC ryhmät ovat tehneet mahtavan määrän yhteyksiä Cubasta, usealla asemalla ovat jauhaneet 24h/vrk ja qso vauhti on ollut kova. Näillä yhteysmäärillä perinteiset CO kutsun asemat saisivat jauhaa pitkään, ne muutamat että tämä määrä yhteyksiä olisi kasassa.
Huomaa että lokit jokaiselle saarelle erikseen tässä linkissä.
 
OH DX TILASTOT
 
OHDXF.fi tilastoja seuranneena, etenkin tuota OH maratonia. Olen huomannut että sieltä on muutamien kutsujen tulokset hävinneet listoilta kokonaan, ihan sieltä kärkipäästä.
Syitä en tiedä, osaan vain arvata niistä kitkerän sävyisistä kirjoituksista päätellen, joita on julkaistu. Tiettyjä johtopäätöksiä on tehty, ja siitä syystä vetäneet tuloksensa pois.

Toisaalta listalla on kirjautunut ilahduttavasti uusia kutsuja, joilla kaikilla ei ole verisssäpäin kisaileminen pääasia. DX-listoilla kärjessä olo vaatii usean auringonpilkku maximin aktiivisen harrastamisen, niitä tuloksia ei ole tässä ja nyt heti saatavissa. Vaikka sinulla olisi kuinka tehokas asema, dx-clusteri ja ohjelmat on nykyisin tehokkaana apuna ja aikaa workkia.

73, Pertti OH5TQ
skype on  





 
 
 
 



Ei kommentteja: