Oma blogiluettelo

tiistai 2. lokakuuta 2012

Ihme kelit A on 31 ja 3D2C tulee.Ranskan sotilashallinnon alaiset DXCC - maat?


Markku OH8OR lähetti aamun kelitietoa

Ihmekelit tänä aamuna. A-indeksi näyttää 31.

Mutta 3D2C tulee kovaa Pohjoisnavan yli 28, 24, 21, 18 ja 14 Mhz:lla eli viidellä bandilla. Ei tunnu joka bandilla olevan kovin paljon ottajia. Suosiikohan keli Pohjois-Eurooppaa? Ryttyä tuntuvat monet kaipaavan enemmän. Eilen aamulla 3D2C oli ainoana kuultavana dx-asemana kympillä workki siellä rytyllä japseja. OH-asemiakin oli kutsumassa, mutta meni QRT:ksi, kun keli oli vasta täällä nousemassa
73 de Markku, OH8OR

Katselin DK0WCY K- nyt 3 ja laskussa, olisiko siinä syy?

Tent & Generator DX Peditions Honor Rol
http://www.yt1ad.info/3d2c/dxpds.html

DXCC Most Wanted List by Clubblog
The information generated in this report is empirical, using only DXers logs with more than 150 DXCCs worked. Additionally, only QSOs that have QSLs confirmed are considered to be worked, and only logs active in the last 15 years are used.
http://www.clublog.org/mostwanted.php

Erilailla kerättyjen Most Wanted DXCC-maiden puute sijoitukset vähän vaihtelevat. Mutta kaikille yhtenen piirre, että FT8W. FT/T ja FT/J ovat jokaisessa  listassa sijoittuneet puutelistan kärkeen. Ja tottahan se on ettei noista DXCC - maista ole ollut aktiviteettia ollut vuosiin. Se mistä se taas johtuu, on vain arvailujen varassa. Erään tiedon mukaan ranskalaiset pitävät maihinnousujen hinnat pilvissä, tai vain ranskalaisilla on mahdollista periaatteessa päästä saarille. Mutta mutta on ranskassa aktiiveja pediota tekeviä harrastajia, joilla olisi periaatteessa, mielestäni mahdollisuus saada isokin rahoitus kasaan ja tehdä retkiä saarille. Joku siellä kuitenkin hiertää ja pahasti, ymmärtääkseni sotilashallinolla on saarilla määräysvalta, ja se riittää syyksi.

Tälle Norja nyt haluaa kansainvälisen tunnustuksen. Täällä tuskin rauhanvälittäjää tarvitaan asukkaiden etuja valvomaan. DXCC-kelpoisuuskin jo saatu ja internet maatunnuskin saatu (ITU), joten kaikki edelleen kunnossa, vain aktiviteetti saisi täälläkin olla.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pietari_I:n_saari
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bouvet%E2%80%99nsaari
Valtausta ei ole kuitenkaan tunnustettu kansainvälisesti, koska vuonna 1959 solmitun Antarktiksen sopimuksen mukaisesti maat eivät voi vaatia itselleen 60° eteläistä leveyspiiriä etelämpänä olevia alueita.

Tulevista tämän vuoden 2012 ehkä merkittävin on ZL9HR Camppell 28.11 – 9.12.2012
http://www.campbell2012.com/

Täällä listaa muista, on siellä muutama OH- taustainen dx peditio
http://www.ng3k.com/Misc/adxo.html

 http://www.qrz.com/db/5H2DK

 VK9XM Christmas-Is  6-12.10. OH2YY OH1TV; 40-10m; SSB CW;

 VK9 Lord Howe OH1VR as VK9/OH1VR and OH3JR as VK9/OH3JR; 160-6m; CW SSB RTTY;  QRV for CQWW DX CW as SOSB

Ja 2014 tulevista tällä hetkellä tietoa olevista VK0/H
http://www.heardisland.org/


73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut


 

 

 

 

Ei kommentteja: