Oma blogiluettelo

lauantai 11. elokuuta 2012

Tonin OH3T ajankohtaista, EU-096, D64K ja 9M4SLL

                                                             Pihan Saniaiset                            
                                          http://fi.wikipedia.org/wiki/Saniaiset
  

Toni OH3T lähetti sähköpostia


En laittanut viestiä IOTA EU 096 jutuista, mutta melkoista säätöä oli. Omalle www.qrz.com sivulleni jotain juttuja kirjoittelin. Kusoja kertyi tuolta hieman vajaa tuhat, kaikki 20 SSB.

Vinkkinä voisin laittaa tähän rakennusohjeet antennista, jota itse käytin merivesivertikaalina tuolla reissulla. Vincent F4BKV workki minut ja kertoi, että julkaisee kohta rakennusohjeensa omalla sivullansa. Suosittelen tätä antennia suolaveden ääressä. Rakensin oman salmiakkivertikaalini VP6DX pedition sivujen kuvan mukaan ja mallinsin EZNECillä ja optimointia hieman MMANA-GAL:illa. Hyvä antennikaikin puolin: 50ohm syöttö koksilla, kohtalaisen laajakaistainen, noin 6dBi gainia, hyvä etu-takasuhde, helppo pystyttää yksin vaikka pienessä merituulessa. Vincent on tätä mallia tehnyt tunnetuksi ja hienot ohjeet hän on myös laittanut tarjolle. Tuolta sivun alalaidasta kun kalauttaa antennien kuvaa aukeaa rakennusohjeet: http://www.f4bkv.net/


Sitten.. 9M4SLL jutuista kirjoittelit, että Spratley menee monelta ohi, kun DX Summit ilmoittelee West Malaysia. 9M4 on ainakin reissussa olevien kavereiden mukaan erikois call Malesiassa ja se saattaa siis olla missä tahansa ko. maan maaperällä - nyt siis Spratly. Eikös Pekkakin alkuvuodesta workkinyt Spratleylta 9M6/OH2YY (oman lokini mukaan) callin takaa ja moni oli silloinkin ihmeissään. OH asemia meni kyllä kivasti Pekalle läpi. Eli ei ole ensimmäinen kerta kun Spratley aiheuttaa harmaita hiuksia. Olen kanssasi samaa mieltä, että DX Summit voisi parantaa tarjontaansa ja laittaa nuo special callit erityseen seurantaan. En vaan tiedä onko työmäärästä kiinni vai mistä.

Sitten lopuksi.. valittelit, että Comoros D64K tulee kympilllä pihisten. Samaa olen itse kyttäillyt. Tänään perjantaina tuli kyllä kympin SSB 0832Z aivan solid 59 (4 ely). Sattui olemaan linukka lämpöisenä ja otti vielä suoraan 5up, joten se osui kerrasta. Kuului sieltä menevän muutakin OH asemaa ihan kivasti läpi, joten skippi taisi osua ihan nappiin. Netistä myös bongattua, että peditioporukalla jäi osa matkatavaroista saapumatta perille. Olenkin ihmetellyt, kun aloittivat vain kahdella asemalla.

Kympillä on ollut muutenkin kivoja avauksia tuolle alueelle juuri samoihin aikoihin pitkin kesää.

Nyttenkin on headset päässä ja radio päällä. D64K tulee juuri pörinöiden yli.. ei workittavissa. Näytti tuo kympin kuso päätyneen jo heidän lokiinsa. 15m tuli workittya sekä phonella + cw ja 9m4sll taisin heittää 4 bandslottia tänään... flunssassa tulee nökötettyä radion ääressä. Spratly on ollut jopa helposti workittavissa. Siellä on muuten operaattorina mm. 9M6DXX Steve Telenius-Lowe, joka toimii toisena editorina IOTA directorylle ja kirjalle: "Successful Wire Antennas".. että osaamista kyllä piisaa. Ei siis mikään ihme, että heidän suolavesivertikaalit tuottavat aivan eri signaalit tänne EU alueelle verrattuna aikaisempiin peditioihin, jotka pystyttivät noita pyykinkuivaustelineitä palmujen katveeseen :)

Sitten ihmettelit tuota CY9M ja suomen vaatimatonta osallistumista kinkereihin. Aurooraahan oli melkoisesti tuon viikon aikana ja sen läpihän signaalit tuonne menevät täältä.. toisin kuin hieman etelämpää. Minä en kerinnyt omalta IOTA reissultani kotiin tultua workkia kuin pari iltapäivää työkiireiden vuoksi ja kaiken kukkuraksi osa asema kalustosta jäi reissun päälle auton hajottua kotimatkalla. Melkoista pihinää oli CY9M. 20 kuson sain CW:llä ja siitä tuli sitten busted - not in log. 15m CW:llä tuli hetken aikaa hyvin ja pääsin siihen väliin tuikkaamaan... ikkuna oli auki 5-10 minuuttia, tuon jälkeen hävisi jonnekkin usvaan. Onneksi oli linukka lämpöisenä, viritettynä ja satuin oikealle taajuudelle kyttäämään avausta. Tosin kyttäsin pari tuntia, että tulevatko ääneen. IOTA maratooniin tuli kuitenkin pisteet kotiin :)



73, Pertti OH5TQ
skype  on
omakutsu toimii





















 















Ei kommentteja: