Oma blogiluettelo

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Aamulla anza dx - netin kuuntelua 14183


Käytännön kokemuksen perusteella tällä poimurilla Mustikoiden poiminta pitkistä varsista, jos ne ovat maassa selkää säästä. Ellei varsia jollain apuvälineellä, tai toisella kädellä varsia nosta  reilusti ylös, siinä sitä kuitenkin kyykit.  Kävin nyt myös Puolukassa ja niiden varsista johtuen poiminta oli helpompaa jos selkää pitäisi säästää
http://www.plastex.fi/marjastus_ja_sailonta.php

Sunnuntaina aamulla kuuntelin 14183  ANZA dx-nettiä, ja  Pacifikin asemia yritin saada kuultavaksi. VK , ZL ja JA asemat tulee pitkää kautta.Ne asemat joita haluaisin kuulla esimerkiksi E51AND Palmerston Atollilta. Ei oikein riitä potku, aurinkokennolla 100w langalla/kepillä LP kautta tulemiseen, joten lyhyttätietä on vain kuunneltava. Yleensä meklareilla on signaalia, että kuuluvat myös pohjoisen kautta tulemiseen. Venäläisillä on 14183 oma rinkulansa joka roiskii tietysti tähän, ja haittaa etenkin lyhyentien kuuntelua, ajoittain pahasti. Onneksi venäläiset yleensä lopettavat, noin 0530 utc maissa.

Dx- netissä oli myös sunnuntai aamuna H44RK, joka ei kuulunut täällä, silloin kun oli äänessä.
 http://www.qrz.com/db/H44RK
8R1Z tuli hyvin
http://qrzcq.com/call/8R1Z
VK9NMZ Norfolkilta ilmoittautui listalle, ei kuulunut ainakaan lyhyttätietä, Euroopasta hänelle tyypillisesti annettiin 33, ne jotka häntä kuulivat. ja kutsuivat, hän ei läheskään kaikkia kutsujia kuullut.

E51AND oli listalla, en vain kuullut asemaa kuin 33 pihinänä. Eikä hän kaikkia EU asemia joka häntä kutsui kuullut. Meklari piti tarkasti kiinni annetuista raporteista, että ne kuitattiin oikein.
UE7A qso E51AND kanssa hylättiin meklarin toimesta, koska yrityksistä huolimatta raportin molemmat numerot ei  mennyt oikein. Ja muutama muuta kutsujaa ei Andy E51AND kuullut olenkaan.

Reilun tunnin kuuntelin tätä dx-nettiä, tämä tapa, siis yleensä dx-netit, ei ole hätäisiä varten. Ensin malttia listalle pääsemiseen. Tämä meklari ilmoitti siitä selvästi milloin täydentää listaa, ja malttia vuoron ottamiseen. Ei  todella sovi hätäisille jotka sotkee netin tehokkaan pyörittämisen, toistuvilla breikkauksilla väliin, pahaksi onneksi meklari ei kuulut kaikkia EU asemia jotka pyrki sitkeästi sisään.
Onneksi ymmärsivät lopettaa huutamisen ajoissa.

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com
skype  on
omakutsu toimii
Kotisivut http://tupala.mine.nu/oh5tq










 







Ei kommentteja: