Oma blogiluettelo

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

OH kisat on hyvä paikka opetella sujuvaan liikkennöintiä


                                       Papan nokialaisista tuunatut  crocsit  2000 luvun alusta

H44 DXCC: 68 ITU: 51 CQ: 28 LL: 9 24 S 160 0 E (H4, Solomon-Islands-H4)
18130.0  H44RK       10-Jun-2012 0253Z                               <AF6TC>

FS DXCC: 54 ITU: 11 CQ: 8 LL: 18 0 N 63 0 W (FS, St-Martin-FS)
50165.0  FS/K9EL      9-Jun-2012 2221Z  FK88 > EM70 5/7 tks qso John <N4VHF>
18106.0  FS/K9EL     10-Jun-2012 0247Z                               <UA6JZ>

CCF ja on osin fin-ham postituslistoilla on lähtenyt keskustelu käyntiin skimmerin käytöstä OH-kisoissa. Tätä keskustelua yritin saada aikaan jo aikaisemmin keväällä Kalakukko 2012 aikoihin, silloin se ei saanut tuulta purjeisiin. Nyt Tomi OH6EI, Sainion 2012 lokien tarkastajana, herätti keskustelun uudelleen ja mielipiteitä näyttää nyt löytyvän – hyvä näin.

Ari OH6MW tiivistää asian hyvin
Käytännössä suositaan sitä pientä yksityiskohtaa mitä itse käytetään ja se mitä ei itse käytetä, se haluttaisiin kieltää.

Meidän vanhojen jäärien, voin sitä myös itsestäni käyttää, olisi syytä katsella OH-kisoja laajemmalla näkökulmalla, miten saada kynnystä matalammaksi aloittaville kisailijoille matalaksi. Ja turvata OH kilpailija joukon jatkumon. OH-kisat on hyvä paikka opetella sujuvaa liikennöintiä, jota turvaliikenteessäkin näytetään kaipaavan, ohjeistuksien lisäksi.

Olen valmis yhtymään tähän Karin OH5TS kirjoitukseen, sieltä löytyy myös vankat perustelut, miksi näin kannattaa tehdä. Tämä koskee vain OH kisoja, muut kansainväliset kisat elää omaa globaalia elämää. Näyttää että monissa kirjoituksissa otsikko OH-kisat on unohtunut, ja  usein nissä selvästi viitataan kansainvälisiin kisoihin. Tyypilliseen tapaan menee aita ja aidanseipäät sekaisin.


Katse loistavaan menneisyyteen

Pertin OH5TQ päiväkirjan kävijämäärä on jo alkuvuonna reilusti ylittänyt 100000.
Tilastoa johtaa Suomi johtaa ylivoimaisesti, seuraavia ovat Yhdysvallat, Venäjä, Saksa, Alankomaat, Ruotsi, Espanja, Britannia, Japani ja Ukraina. Listalla on vain maat joista on yli 100 kävijää. Joka paikkaan meitä suomalaisia riittää. Kyllä Googlen kääntäjääkin on lukemisessa käytetty, siihen viitataan selvästi muutamissa sähköposteissa.

Sivuja ovat katselleet selaimittain Internet Explorer, Firefox , Apple-PudSub, Crome,  AppleSyndication, Safari, Mobile Safari, ja Opera. Kaksi ensimmäistä ovat aika tasavertaisina.

Ja käyttöjärjestelmittäin, Windows on selvä johtaja, seuraavat Macintosh, Linux, Otrher Linux, iPone, Android, Ubuntu, Windows NT6.1 iPAD, SymbiaOS/9.3

Linkki

Tervetuloa Iitin musiikkijuhlille 11. – 16.6.2012

Konsertteja kirkossa, puimalassa ja maailmanperintökohteen Verlan tehdasmuseossa. Huipennuksena perinteinen pianonkanto muinaislinnapaikalle Hiidenvuorelle. Keskiyön konsertissa esiintyvät sopraano Johanna Rusanen-Kartano, baritoni Ville Rusanen ja pianisti Risto Lauriala.

Luvassa on myös uusi konserttipaikka, Lossirannan kartano Vuolenkoskella Pohjois-Iitissä.


73, Pertti OH5TQ
omakutsu toimii
skype on





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ari oli sitä mieltä, että kaikki sallittakoon. Ok kannatat sitä, selvä. Mutta kehut kuitenkin OH5ST:n viestiä esiin. Eli mitään ei saisi muuttaa. Vai oliko se toisin päin? Mihis tarvitaan niitä operointitaitoja, kun tulevaisuus on skimmereitä virittävien nuorten. No, niitähän tarvitaan tietenkin skimmerien asentamiseen ja käyttämiseen. Enen laivat oli puuta ja miehet rautaa....joo. Tää on kuultu aika monta kertaa. Taas te vanhukset itkette kultaista nuoruuttanne. Sehän meni jo.