Oma blogiluettelo

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Linukkalla 3 G verkkoon

                                              Tuoreita naapurin koivuhalkoja

Saunalahden nimittämän 4G verkon tila on täällä olennaisesti muuttunut. Helmikuussa 2012 pääsin jopa 10M nyt  pitää tyynyä 5M nopeuteen. Olen täällä Kouvolassa entisessä Jaalan kunnnan haja - asutusalueella joka kesäisin täytyy mökkiläisillä, joka laiturin nokalla on läppäri. Muutaman kilometrin sisällä tiedän, useita Elisan verkon läppäri käyttäjiä, joita ei talvella täällä ollut ja puhelimet päälle.

Koska täällä ei ole kellään toimijalla aitoa 4G verkkoa, niin 3G kuormittuu ja hidastuu ja yhteys pätkii. Kenttä on täällä aina hyvä, pitääköhän hankkia taajuudelle linukka, että selviäisi pileupista läpi.

Se mikä on kuitenkin hyvä puoli , minä ole enää kilometrikaupalla kuparilankaa ilmassa olevassa kuparissa kiinni, tuomassa nettiä ja ukkosen jännitepiikkejä kiinteistöön. Muutamna pc-powerin ja adsl palikan ehdin jo käräyttää.  No on tuossa pihassa tuo 42 m masto, joten eiköhän se houkuttimeksi riitä.

Kyllä se kuparikappeli tuossa yksityistien laidassa edelleen pylväissä kulkee, sitä joku vielä täällä käyttää koska Relacomin kaverit sitä kävi korjailemassa. Kun vesi-osuuskunnalle hommia tehnyt kaivuri oli sitä pätkinyt. Minä ehdin jo kysellä, mitä sille killulle tapahtuu, kun luulin että korjaavat pois.

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut: http://tupala.mine.nu/oh5tq/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitää panna hattu kiertämään, että ei tarvi lukea huonoista yhteyksistä. ratkaisu on olemassa.

OH5TQ päiväkirja kirjoitti...

Niin se aito 4G verkko, jota ministerikin haluaa joka notkoon.