Oma blogiluettelo

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Tällä maximilla, vielä odotuksia

Ei olla vielä lähelläkään tällä auringon pilkku maximilla tilannetta että 10m bandi olisi täältä auki, pitkin yötä. Ennusteiden mukaan ei ehkä näin tule käymäänkään. Bandilla  kuulin 1960 luvulla aloittaneen, Maratonlistalla olevan workkijan  sanoneen, ettei ole 10m saanut yhtään uutta bandipinnaa, tällä maximilla vielä. Hänellä on noin 310 tällä bandilla workittu. Puutteessa olleita dxcc-maita oli kyllä oli ollut äänessä tuolla bandilla, mutta keliä ei tänne ole ollut. Kuvastaa hyvin tilannetta pilkku maximin tilanteesta, sitä on vielä jäljellä.
Ei vielä luovuteta.

Fin-hamilla on käyty keskustelua eri vastaanottimien ominaisuuksista ja lisäfilttereiden asennuksista ja hinnoista. Kaikkihan tiivistyy ostajan omiin tarpeisiin, 3699 workkijalle usein riittää se perus rigi. Jos on innokas cw workkija saattaa kaivata kapeampia cw filttereitä. Jos on aktiivinen Maraton listalainen, on varmasti muutkin ominaisuudet kiinnostuksen kohteena, ja asemalla on varmasti panostettu, tai ainakin suunnitelmissa muuhunkin kuin hyvään rigiin.

Tulossa syksyllä  September 4 - 18, 2012
http://www.nh8s.org/

Tuo ennustaminen on vaativa laji, etenkin tulevaisuuden. Edellisessä kirjoituksessa olin sitä mieltä että kevät on myöhässä. Nyt jo todisteet puhuu päinvastaista, jää ovat lähteneet 29.4.2012. selvästi ennen Wappua. Nuo lämpimät yöt ovat tehokaita sulattajia, veden korkeus näyttää olevan, reilusti yli tavanomaisen kevään.

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/
Sää Utissa
http://koti.mbnet.fi/nurmiin/wx/index.php



Ei kommentteja: