Oma blogiluettelo

lauantai 24. toukokuuta 2008

On sopivaa keliä, mutta vain ulkomaalaukselle



Uusi DX-Summit aloitti uudessa osoitteessa johon kyllä entisestäkin siirrytään kivuttomasti, siirrossakin näkyy ihan ammattilaisen käden jälki. Se entinen vaiva kyllä vihjeiden siirroissa on edelleen selvästi havaittavissa, ettei kaikki ne vihjeet jotka tulee OH5RBI eivät näy DX-Summitilla. Muistan jo vuosia sitten tämän ongelman olleen, asiaan vihkiytyneiden bittinikkareiden tiedossa.

Taitaa vain olla että lähes kaikki dx-clusterit pyörivat vapaaehtoisten voimin ja rahoituksella. Jos jokinlaista myllyä ja ohjelmaa siellä pyörii ja pääasia että meidän myllyyn tulee jostain vihjeitä - sitä hiljaista dx-clusteria ei katsele pirukaan. Muutamalla aktiivisella vihjaajalla ei pidetä mitään dx-clusteria pystyssä ja mielenkiintoisena. Kyllä siinä kaikki pallomme vihjeet pitää olla, jokainen siitä suuresta dx-vihje massasta voi filtrata itselleen sopivat, jos massa alkaa hermostuttaa tai ruudulla on liikaa liikettä ettei ehdi kaikkea lukea. Juuri nyt on WPX cw-kisa ja 6m es-keliä EU:hun, 4 minuutin aikana 25 vihjettä ja vain noilta taajuuksilta.

Melkein liian hyvät ulkomaalauskelit Vinhaa vetelin, hommaa on useiksi päiviksi ja osa vielä korkealla tasolla suoritettavaa.

Ei kommentteja: