Oma blogiluettelo

maanantai 26. toukokuuta 2008

Kahden kännykän onni



Kanarialta Pekan asemalla on nyt venäläinen miehitys, EF8M tekee kovaa tulosta WPX cw:ssä, kymppiä myöten jenkkilästä tarjontaa. Taitaa mennä entiset ennätykset uusiksi, tämä oli tilanne kun 12 tuntia kisaa vielä jäljellä.

K6HFA on tulossa kutsulla K7A, Alaskasta kolmelta IOTA saareltä ääneen, 27.5.2008 NA-042, 3.6.2008 NA-087, ja 12.6.2008 NA-241, kaikki olisi minulle uusia. CW:tä ja SSB on tarjolla, mukana on linukka ja pysty dipoli, joten signaalia pitäisi löytyä.

New DX-Summitia ajoittain seuranneena kaipaan myös DK0WCY keli-infoja, ihan sen antaman A-indeksin vuoksi, koska mahdollinen auroravyöhyke ei ole ympyrän muotoinen ja kun se vielä liikkuu auringon mukana ainakin osittain. DK0WCY infot ovat paljon meitä lähempänä kuin K3SKE tai W4NKI. Myös japanilaiset saattavat kaivata vastaavan tyyppisiä infoja ja heitä lähempää.

Mikä tässä mättää, vai mättääkö mikään. AB9OF antaa vihjeen sunnuntai aamuna 0508 utc 21029.1 OH6M. Seinäjoen porukka siinä kyllä sähköttelee, mutta ei tuonne jenkkilän suuntaan ole keliä, ei ainakaan muita asemia sieltä tule heidän cq huutoon, vaan pelkkiä EU asemia siinä ajetaan. Japanin suunnasta kuuluu vain JA3YBK, taitaa olla siellä potkua, koska muut tulee pihinällä. Tuo LP kelin mahdollisuus tuonne AB9OF on tietysti mahdollista, enemmän epäilen netti kuuntelua. Tai asema ei ole siellä missä sen oletin olevan W9-alueeella.
OH5RBI komennolla sh/dx by AB9OF antamista vihjeitä voisi päätellä että asema on venäjällä, myös hänen nimensä viittaa sinne suuntaan.

Jokaisella ruoka kunnalla pitää olla kaksi kännykkää, koska se toinen on joskus hukassa, niin sillä toisella voi soittaa ja etsiä kadoksissa olevaa, olettaen että että soitto ääni on toiminnassa.

Ei kommentteja: