Oma blogiluettelo

lauantai 15. lokakuuta 2022

AATON MUKANA MAAILMALLA, OSA 91, ST.VINCENT JA GRENADINES (J8)

 

Union saaren infoa

Karibian saaret ovat tulleet meille tutuiksi, sillä sinne rantautumisia on

tapahtunut jo noin 90 kertaa, tosin aikaakin siihen on kulunut parikymmentä vuotta. Käymättä on ainoastaan Montserrat, joka vuonna 1995 alkanut Soufriere- tulivuorenpurkauksien sarja peitti saaren suurelta osaltaan laavaan. Saarella sijainnut studio, jossa mm. Beatlesin levyjä äänitettiin, tuhoutui täysin.


Käytyjen satamien määrä Karibialla on noin 40, joten joissakin kohteissa olemme vierailleet useamman kerran. 


Rauhalliseen Grenadines saaristoon


kuuluvat mm. Bequia, Canouan, Mayreau ja Union. Näihin mainittuihin saariin pääsevät meritse tutustumaan vain huviveneilijät sekä  pienikokoiset risteilyalukset.

Me risteilimme varustamo Azamaran Journey- laivalla, johon mahtuu matkustajia noin 700. Jos tämän suuruusluokan laivoja verrataan esim. tällä hetkellä rakennettavaan megaluokan Utopia of the Seas- laivaan, joka tulee ottamaan matkustajia noin 10.000, on kokoero huikea.


“Lemmenlaiva” TV-sarja


Sattumaksi voitaneen pitää, että Azamaran tänä vuonna hankkima alus Onward oli nimeltään ennen yhtiöön tuloa Pacific Princess, joka on monelle tuttu nimenä, sillä vuosina 1977-1986 esitettiin TV:ssä suosikkisarjaa “Lemmenlaiva”, jossa jaksoja oli 249. Näiden kuvauksien jälkeen laivan kohtalo oli vähemmän hohdokas, sillä sen henkilökunta syyllistyi Välimerellä huumeiden salakuljetukseen. Esimerkiksi vuonna 1998 Kreikan poliisi löysi laivalta 25 kg heroiinia. Laiva otettiin Italian rannikkovartioston haltuun ja se myytiin romutettavaksi. (Mikko Räsänen Voice.fi) 


Grenadinesin pienin


asuttu saari on Mayreau. jossa asukkaita on vain kolmisen sataa. Tämä saari on kooltaan neljä km2, joten tutustuminen siihen kävellen oli helppoa, vaikka lämpötila oli 30C. Nähtävyydet oli pian katsottu, joista mainittakoon Old Walli- niminen kylä. Tottahan toki saaressa on  ruokakauppoja ja ravintoloita, joita hyödyntävät mm. huviveneilijät jotka mielellään nauttivat kristallinkirkkaista vesistä ja lempeistä pasaatituulista. 

Risteilyaluksia saarella vierailee harvakseen, sillä esim. kaudella 2018-19 niitä oli yhteensä vain 43.


Union saarelle Katamaraanilla


Otimme osaa laivayhtiön järjestämälle purjehdukselle 6.5 km päässä Mayreausta olevalle naapuri saarelle. Tässä kohteessa oli asukkaita kymmenen kertaa enemmän, mutta yleisvaikutelma oli kuitenkin rauhallinen, joka johtunee vähäisestä autoliikenteestä.


Huviveneilijät ovat kutsuneet saarta nimellä “Länsi-Intian Tahiti”, mutta minulle ei käyntini aikana selvinnyt tarkemmin miksi tämä sanonta.


Mustique saari


tunnetaan kuninkaallisista vieraistaan, joista parhaiten muistetaan aivan hiljattain edesmenneen Britannian kuningatar Elizabeth II pikkusisko Margareta. Mediassa hänestä puhuttiin “skandaalinkäryisenä  bile

prinsessana”. Hän sai häälahjaksi kiinteistön,  jonka hän myöhemmin lahjoitti David-pojalleen. Nykyisin kiinteistöllä olevan talon omistaa amerikkalainen liikemies, joka vuokraa sitä 25.000-47.000 dollarin viikkohinnalla.


https://www.whatsinport.com/Union-Island.htm


https://www.caribsurf.net/svg/factsmayreau.htmlKatamaarimme kippari kertoi ohjauksen lomassa kalatarinoita,  
varsinkin niistä irti päässeistä kaloista
Liitealue
Tämä kadun mies tarjosi tuoretta kalaa ohikulkeville
Värikkäitä hedelmäkauppiaiden kojuja Union saarellaMayreaun lumoava rantamaisema. Kuva..planetware.com/pictures/Teksti ja kuvat Aatto, oh6pn@sral.fi , IPA-Botnia

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: