Oma blogiluettelo

lauantai 16. heinäkuuta 2022

Puskia, puskia ja puskia tarjontaa on - Sähköisiä vesisateita

 

Kuva Timon FB sivulta luvatta kopioitu

Timon OH1NOA puskakiertue WWFF  jo paluumatkalla nyt SM/OH1NOA

On ollut hauska seurata ja pitää yhteyksiä niillä bandeilla joilla olen Timoa kuullut ja olen ollut kuulolla. Siinä on sivussa on Timo opetettanut kaikille upista työskentelyä cw:llä. Hyvin se alkaa mennä jo meiltä aina kuittauksen yhteydessä on up tullut mukaan, jaksolla kutsujat on yllättävän vähissä. Kyllä cw osaajat UPin ymmärtää.

https://wwff.co/dx-cluster/

Päivälle ilmoitettu agenda löytyy samalta sivulta, samoin kaikkien tulokset jos kutsulla hakee.

TOP TEN  listalta löytyy OH6RP OH kärkimestari.

https://wwff.co/logsearch/top-operators/

Telnet dx-clusterilta saat viimeiset FF vihjeet käskyllä: sh/dx info ff 

Joita on OHssa ainakin OH1RCF ja OH2J

Sähköinen kuurosade HF-alueella

Viimepäivien kuurosateissa on välillä sähköä mukana, sen huomaa ja kuulee vastaanottimen s-mittarista se seisoo kuin juntturassa jopa ajoittain s7 tuntumassa. Työskentele siinä sitten pihinä signaalia, on selvästi kahvikupin haun paikka alakerrasta, liikunta ei ole koskaan pahitteeksi. Ainakin noilla bandeilla joilla minulla monobanderit, sade saattaa alkaa ihan hiljaisesti, sitten kuin varkain pohjat nousee, ja tasainen ropina voimistuu, saattaa kestää jopa puolituntia hiljenee myös loivasti, vaikka sade jatkuu. Ropinan seassa kuvittelen että ylemmistä monoista tippuu vesipiraroita jotka kuunneltavan alueen antennille osuessaan aiheuttaa, selviä yksittäisiä tip-tip piikkiä harvakseltaa. Onko tuttua?

Olisin toivonut että SRAL leiriasema olisi ollut bulletiinin aikoihin äänessä 80m alueella tai jopa kuittaamassa bullettiinia. Evolta partiolaisten suurleirin asema OH2S teki sen sekä oli 3690 bulletiinin jälkeen tarjolla.

73, Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: