Oma blogiluettelo

sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Ensi sukellus WWFF maailmaan - 3D2CR kutsulla Conway äänessä

 

Näin käy maston kääntäjälle jos 21 vuotta on huoltamatta
tuulenpuskissa ketju löystyneenä tipahti pois hammaspyörältä

Olen vähän hurahtanut WWFF puskien jahtaamiseen, tosin vasta muutaman päivän, joten kokemukset on todella vähän.


Hunter Certificate tuli pyytämättä " worked 88 different WWFF references" sähköpostilla muutama päivä rekisteröitymisen jälkeen. Olen uskosssa tämä  todiste on vain koukku että jäisin jahtaajien joukoon jatkossakin. Mitkähän niistä qsoista oli 88 different luokiteltuja, tuskin kaikki, pahimmillaan EU eteläiset puskat-asemat tulevat + 40db.

Hyvään alkuun pääsee käymällä OH3BHL sivuilla.

Huomiota WWFF työskentelystä 

Hyvin EU painotteinen se näyttää olevan vihjeiden suhteen, AS, OC , Molemmat Amerikat hyvin vähän vihjeitä.
Tai on vihjeitä joita ei siihen aikaan ja alueella ole tänne keliä.

WWFF clusteria on hyvä seurata, se näyttää poimivan vihjeet muista dx-lustereita jos on täydellinen FF ja numero. Pelkää FF ei riitä, testasin sitä vihjeellä EA2WX/P FF ei siirtynyt WWFF clusterille koska numero puuttui.

Hyvin hentoisia signaalia siellä luetaan, ja annetaan raportiksi, taisin saada jenkkilästä heikomman raportin jonka olen koskaan kuullut saaneeni 229, annoin takaisin 449. Hyvillä mielin kirjasin yhteyden pidetyksi.

Pitkäntien aamupäivän keliä VK suuntaan testasin 20m cw:llä VK2IO/p  kanssa meni läpi. Samalla taajuudella oli joku toinenkin VK asema todennäköisesti, sain sieltä 439  ja minä annoin 339  vasta-aseman kutsu ei koskaan selvinnyt vaikka sitä yritin muutaman kerran kysyä, qsb puiput eivät kohdanneet kutsun annon osalta täällä kuuntelussa. Tuli pidettyä haamu qso johon vasta-asema kutsua lokiin en saanut. 

Täälläkin on cw läpimenemisen merkitys vain korostunut, usein 449 cw ja ssb ei kuulu pihaustakaan hetkeä myöhemmin samalla bandilla.

Tämäkin on kansainvälinen harrasteen osa-alue, joten puskien tarjoajien on syytä ottaa kelit ja bandit huomioon, kysyntää on muuallakin kuin OH:ssa tai tässä lähialueella.
Auringon nousuissa ja laskuissa paikallista (SA) aikaa, on keli piikkiä lähes auringon pilkuttomaan aikaan, kysyntää on muualtakin kuin vain EU. Dx-clusterinvihje saa ihmeitä aikaan.

DX-maailmassa kutsulla  3D2CR Conway

Kovasti kysellään ollaanko ilman lupaa, maissa vai paatissa. Kun kutsukin on jo ainakin kerran korkattu. Anteeksi pessimistisyyteni, ainakin uutta on FT modea jota tarjotaan.
No workitaan katsotaan mitä faktoja on tarjolla ARRL dxcc hakemuksessa.

73 Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: