Oma blogiluettelo

sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Omaa ja Teon OH2NPE historiaa

OH2NPE Teon qrz.com sivulla oli tämä qsl-taulu, joita hän oli edellisellä kutsullaan OH2CE
työskennenellyt

Muutamasta QSL korttista tuli mieleen aikoinaan cw:llä pitämäni yhteydet

VU2BK Kab IntiaOli vielä 1980 luvulla aktiivinen usein tuli cq vastaan15m cw:llä, hänellä oli tapana antaa kaikki kutsunsa merkit yhteen, ilman sähkötys nopeuteen suhteutettua merkkiväliä.Hän näköjään oli myös ollut 1948 Pakistanissa.

CR7IZ Rutilid Mocabiue Oli toinen samaan sarjaa kuuluva asema, jonka kutsua pähkäilin kokelasaikana pitkään.Vauhtia oli ylikylän mutta kaikki vaan yhteen, vahvasti epäilen että hänellä Vibroplex tai punttibugi tyyppinen viritys, joka oli käytössä, sillä sai helposti tuollaista cw:tä, sitäkin tuli joskus avainnettua. Tai ns. ryssänbugi vanhasta rautasahan terästä valmistettu jota täällä suomessakin käytettiin, vati kyllä cw osaamista ja rytmitaitoa pilkuissa, että kunnollisia merkkejä sillä sai aikaan..Silloin ei vielä ollut dx-clusteria josta  olisi kutsun katsonut. Kuka tässä tarjoaa pilkkuja ja pisteta kasapäin.

SU1IM Ibrahim Egypt Oli minulle pitkää vaikea saada lokiini, en koskaan päässyt läpi ssb:llä, sen harvan kerran kun asema yleensä oli äänessä ja minä kuuntelulla. 27.7.1971 20.00 gmt pääsin läpi 20m CW:llä korttikin tuli. Pari vuotta myöhemmin  myös SU1MI Moona tuli 15 cw:llä lokiin ja häneltkin tuli kortti. Käsittääkseni tämä perheen asema isä SU1IM ja tytär SU1MI kutsuilla oli ainoa jolla oli luvat sieltä kunnossa ja äänessä ja DXCC kelpoisia.

Tuohon aikaan pidettiin jo lyhyitä dx yhteyksiä jossa ei annettu vasta-aseman kutsua, kun se vuoro siirtyi vasta-asemalle, josta sen ehkä olisi saanut kopitettua. Perinteisen qso kaavan mukaan jota myös I-j a II luokan kokeissa varusmiehille opetettiin yhteyden pidossa.

Isoille pojille tuli kerran viikossa perjantaisin englannista dx-bulletiini kirjeenä. Heillä oli viikonloppu piloilla, jos kirje ei saapunut. Eräissä isoissa firmoissa tilattin kerholle kirje työmaam osoitteella tästä tehtiin kopiota ja jaettiin sisäisessä posti tarvitseville, tilaus oli maksullinen. Tiedän että eräästä faksista tuli jopa työsuhteelle kiusallinen kysymys, kun sihteeri vei faksin päällikölle, josta hän ymmärtynyt mitään. Vasta maanantaina aamupalverissa selvisi missä se kadonnut dx-bullettinin faxi oli ollut, viikonlopun pomon työpöydällä.
FM:llä 2m oli kehä kolmosen sisällä dx-rinkuloita, joita tänne kaakonkulmalle ei aina edes kuulunut.


Henkilökohtaisista syitä johtuen päivitykseni saattaa harventua entisestään.

73, Pertti OH5TQ


 

Ei kommentteja: