Oma blogiluettelo

torstai 16. elokuuta 2018

TX5T FO/0 Austral Isl. äänessä - eka päivän kuulemiset


VOACAP ennuste OH:sta katsoen



http://www.voacap.com/hf/

Jo tätä ennustetta katsoessa tulee aika selvä mielikuva miten kannattaa päivystellä ja mitä bandia, jos vaikka asema olisi silloin äänessä. Kutsua kannattaa aina kun kuulee aseman, ellei ole suunnattu kutsu, joka ei satu sinulle.

Tuohon voacappin kun antaa omat rx (fo/0) ja tx (oh) dxcc maat ja siirtää kelloaikoja niin esimerkiksi 40m kelit ei edes grayline keliin oikein yletä kuin hipaisemalla aamulla 04 z. Muuten ollaan samaan aikaan päivässä, täällä on aurinko jo korkealla, jos asema ei silloin olle tällä bandilla, niin täällä OH:ssa paras kelipiikki menee ohi siltä päivältä. 40m ssb kiinnostaisi periaateessa.

Meille pohjola pojille tämä vuoden aika ei oikein ole suotuisa 160 ,80 ja 40m keliä ajatellen, ja auringon pilkuttomia päiviä ollut pitkiä jaksoja. Joten 15, 12 ja 10 m olleet poissa laskuista tuohon suuntaan.

Aamulla kuuntelin 30m cw pihinää 04 z dipolilla , ja päivällä tuli 20m 08 z tuli 5 elm. monolla hyvin luettavasti, noilla bandeilla ei ole tarvetta.  160, 80,15,12 ja 10 m näyttää  ihan puhdasta. En tiedä kaivaako FT8 noilta bandeilta signaalin, jos sitä on tarjolla.

Myöhemmin illalla alkoitulla dx-vihjeitä 17m cw:lle, etupäässä jenkeistä. En tiedä avautuko myöhemmin yöllä paikallista aikaa keliä tänne pohjolaan, periaateessa se saattoi olla mahdollista. Aikaisempien kokemuksien perusteella mm 15m alueen käyttätymisen perusteella. 

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi





Ei kommentteja: