Oma blogiluettelo

tiistai 26. syyskuuta 2017

Uudessa mastossa antennia


Huomaa laakerien toteutus
Kuvat: Mika OH6NVC/OH6NC



Sisälmys: 


OH kilpailujen pistetilanne ennen Viitosten Syysottelua 2017

CQ WW 2017 uudet säännöt  suomeksi 
e-Villen tapatoimia



OH kilpailujen pistetilanne ennen Viitosten Syysottelua

Joka on lauantaina 11.11.2017

http://sral.info/2017/09/21/sm0917/


CQ WW 2017 uudet säännöt  suomeksi 

Kannattaa lukea antaumuksella yksityiskohtaiset osittain muuttuneet ja täsmennetyt ohjeet.

IX. YLEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE OSALLISTUJILLE:

 A. Kaikkien osallistujien on työskenneltävä valitsemansa luokan sallimissa puitteissa tehdessään asioita, jotka voivat vaikuttaa kilpailutulokseen.

B. Jokaista kilpailusuoritusta varten täytyy käyttää eri kutsumerkkiä. Kyseisen kilpailusuorituksen tuloksen kartuttamiseksi saa käyttää ainoastaan mainittua kilpailuun osallistuvaa kutsumerkkiä. (Esimerkki: muut eivät saa järjestää skedejä) 

C. Älä ylitä kilpailuluokkasi mukaista suurinta ulostulotehoa millään taajuusalueella minään ajan hetkenä. Teho mitataan aktiivisen vahvistimen ulostulosta tai yhteenlasketusti useamman aktiivisen vahvistimen ulostuloista. 

D. Itsensä 'spottaaminen', kuin myös pyytää ’spottaamaan’ itsensä, on kiellettyä.

 E. Kaukokäytettävän aseman kaikkien lähettimien ja vastaanottimien on sijaittava asemapaikalla. Kaukokäytettävän aseman täytyy noudattaa kaikkia aseman luvan tai lupien, operaattorin lupien ja kilpailuluokan sääntöjä ja rajoituksia. Käytettävä kutsumerkki on oltava asemalle myönnetty tai muuten paikallisen telehallintoviranomaisen asemapaikalle sallima.

 F. Kaukokäytetyt vastaanottimet jotka sijaitsevat asemapaikan ulkopuolella ovat kiellettyjä.

G. Ainoastaan yksi lähetetty signaali yhdellä taajuusalueella minä tahansa ajan hetkenä. Jos asemalla on kaksi tai useampia lähettimiä käytettävissä yhdellä taajuusalueella, on käytettävä elektronista laitetta joka estää useampien lähettimien samanaikaisen käytön yhdellä taajuusalueella. Yhdellä taajuusalueella saa olla vain yksi CQ -taajuus – ts. kahden tai useamman CQ -taajuuden käyttäminen yhdellä taajuusalueella on kielletty. 

H. Kaikkien yhteydenpitoon käytettävien pyyntöjen, kutsumisten, vastaamisten, kuuntelemisen ja vastaanottamisen täytyy tapahtua kilpailun aikana, kilpailun lähetelajilla ja kilpailun taajuusalueilla.

I. Lokien QSO rivien muuttaminen kilpailun jälkeen käyttämällä mitä tahansa tietokantaa tai äänitettä tmv. tallennetta tai muita varmistuskeinoja käyttäen ei ole sallittua. J. Lokiin merkittyjen kutsumerkkien täytyy olla samoja, jotka esiintyivät kilpailuyhteyden aikana kilpailussa käytetyllä taajuudella.

K. ITU Region 1 asemille erityisesti: 40m taajuusalueella ei ole sallittua lähettää yli 7200kHz taajuudella CQ WW SSB kilpailun aikana.

 L. ITU Region 1 asemille erityisesti: lähettäminen 1810kHz alapuolella ei ole sallittua CQ WW kilpailun aikana.

A. Epäurheilijamainen käytös:

 Epäurheilijamainen käytös tarkoittaa muun muassa alla olevia esimerkkejä, mutta ei ole rajoittunut niihin:

 1. Kilpailuyhteyden sopiminen, järjestäminen tai vahvistaminen joko kilpailun aikana tai kilpailun jälkeen käyttäen mitä tahansa ei-amatööri viestintäkeinoja kuten puhelin, internet, pikaviestipalvelut, chat roomit, VoIP, email, sosiaalinen media tai web sivut.

 2. Lähettäminen kilpailijan radioamatööriluvan ulkopuolisilla taajuudella.

3. Kilpailuyhteyksien ajankohdan muuttaminen lokissa esimerkiksi taukojen tai 10 minuutin säännön täyttämiseksi.

 4. Kilpailusuoritus, jossa on useita väitettyjä mutta vahvistamattomia yhteyksiä tai kertoimia.

 5. Leveäspektrinen lähetyssignaali joka tuottaa splattereita, klikkiä tai harmonisia lähetteitä muilla taajuusalueilla. 

6. CQ –aseman liian harvoin tehty oman kutsumerkin lähettäminen (lähetettävä korkeintaan noin minuutin välein).

CCF postituslista by OH6LI
http://cqww.com/rules_fi_2017.pdf


e-Villen tapatoimia

Tilasin heiltä reilun 20,00 euron tilauksen, kaksi tuotetta jotka olennaisesti kuuluvat yhteen. Sähköpostissa jossa kuitattiin tilaukseni tuleen perille ja maksetuksi. Ilmoitettiin toimitusajaksi 2-4 viikkoa. 4 viikon kuluttua tuli s-postia jossa pahoiteltiin viivettä, sekä luvattiin 3 euron hyvitys viiveestä jos tilaan tilaan heiltä tuotteita x päivämäärään mennessä.

Tein toisenkin tilauksen tyhmyyksissäni parin viikon päästä eri tuotteesta, siinäkin tuli toimitusongelmia, sama rumba näytti taas alkaneen, 3,00 euron lahjusta tarjotaan. e-Ville ei minulta saa toimituksen varmuudesta +pisteitä. 

Otin myös selvää heidän mainostamastaan Mäntsälän myymälästä. Siellä käyneiden henkilöiden havainnot, oli seuraavat. Paikallisessa matkahuollossa oli on yksi hylly jossa on tilaa noutoja ja palautuksia varten. Ja matkahuollon päivystävä henkilö hoitaa myymälän asiakaspalvelua.

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: