Oma blogiluettelo

lauantai 1. elokuuta 2015

Kesä ollut sateinen heinähommatkin myöhässä



Vuolenkoskelaista tapaa tehdä hienätöitä, seipäässä korkeutta on reilu 15m.
 

Sisälmys:

2015 is the 50th Anniversary of Self Governance in the Cook Islands.
OH3BHL on koonut listan WFF- Parks and digital frequensis
DX-bulletiinit potee perinteisistä dx-vihjeistä pulaa, minkä merkki se voi olla?
http://www.reversebeacon.net/main.php
QRZ.COM lokitiedostot
Maan magneettisen napaisuuden vaihtelut

2015 is the 50th Anniversary of Self Governance in the Cook Islands.

To celebrate, hams resident in the Cook Islands will be granted the use of a special 1×1 call sign in the form E50x from January 1st to December 31st 2015.
Listen out for: Warwick E50W on Penrhyn Island (OC-082) N. Cooks — he is mostly on 6M and 10m WSPR; Des E50D on Aitutaki Island (OC-083); and on Rarotonga (OC-013) look for: Jim E50J; Victor E50V; and Bob E50B on SSB; Andy E50A on SSB and QRS CW; and, the only YL ham in the Cooks, Kat as E50K.
Just a note – we are pretty isolated, have extremely limited internet access and none of us are avid DXers — much more the rag chewing types, and none of currently eQSL or LoTW (though I am working at it but sure could use an Elmer!! LOL) – so if you or your friends hear us – bear with us :-) It could be a crazy year!
Visitors to the island wishing to operate will be eligible only for the standard E51xxx style call with the E50 reserved for those living here.

Tässä mainittu E50W Pohjoiselta Cookilta joka selvästi on harvinaisempi, ei ole yhtään vihjettä tämän vuoden aikana, onko edes asema qrv. Ja vielä bandi rajoitus 6-10m  ei lupaa hyvää tänne pohjolaan.

http://www.dx-world.net/north-and-south-cooks-news-2015/

Eteläiseltä Cookilta on asemia  voisi jopa sanoa runsaasti äänessä, vierailijoiden ansiosta.Yksi ainakin reilun kuukauden, päivittäin äänessä E51DWC.

14002.5  E51DWC       1-Aug-2015 0619Z  ...tnx Milan!               -DL1HBT

To LOCAL de OH8OR: E51DWC nyt 18071, on ollut monella bandilla

http://www.qrz.com/db/e51dwc

OH3BHL on koonut listan WFF- Parks and digital frequensis

WFF suositustaajuudet
Yleiset RTTY taajuudet
Yleiset PSK ja Digital taajuudet

http://oh3bhl.com/kansallispuistot/Puisto%20ja%20digi%20taajuudet.html

DX-bulletiinit potee perinteisistä dx-vihjeistä pulaa, minkä merkki se voi olla?

Koska Iota, WFF  ja muut erikoiskutsut ovat saaneet lisää selvästi riviä, hyvä juttu. Vai onko harvinaisempii dxcc-maihin dx-peditiot kasvaneet niin mittaviksi operaatioksi ettei rahoittajia löydy jokaiselle suunnitelmalle.Vai eikö meiltä pappa ikään ehtineiltä ei puutu mitään, riippuen mitä on keräillyt. Onneksi monet ovat löytäneet uuden keräilyn kohteen ja/ tai moden, jolla bandi aktiivisuutta on pidetty yllä.

Monissa dx-ohjelmissa on mahdollisuus antaa omat puutteet ohjelmalle ja dx-clusterilla roikuttaessa, se antaa puuttuvat vihjeet ruudulle tai ainakin hälytyksen joko cw:llä tai puheena. Tosin jo sen ensimmäisen vihjeen jälkeen jos kysymys on harvinaisesta asemasta, kutsujia tai virittäjiä taajuudella yli oman tarpeen. QRP tehoilla sekaan mahtuminen alkaa usein olla hankalaa, etenkään jos et ole kelipiikin alueella tilanne on toivoton.

Bandien kuuntelulla on edelleen suuri apu. Dx-clustereiden historiatiedot auttaa usein aseman bandi aktiivisuuden määrittelyssä, yhdistettynä päivän kyseisen suunnan kelitietoihin. Sekä RBN clusterin antamiin vihjeisiin, joista voi helposti päätellä missäpäin on haettua asemaa kuultu ja millä voimakkuudella.

http://www.reversebeacon.net/main.php

QRZ.COM lokitiedostot

Tännekkin on mahdollisuus ladata oma loki, miten on kelpaako tämä kuittaus dxcc-awardiin?

Linkki

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/mokkien-polttelu-vaikutti-vahan-muuhunkin-kuin-vain-seiniin-maapallon-magneettikentat-eivat-vaihtelekaan-satunnaisesti-3326951

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: