Oma blogiluettelo

maanantai 8. syyskuuta 2014

AATON MUKANA MAAILMALLA​, OSA 31 MAURITIUS ( 3B8 )


  
 Tästä aukosta on mahduttava, jos aikoo menna Port-Louisin satamalaituriin.
 
Välimeren ulkopuolelta ympärimaailman alkavia risteilyjä suunnittelevan on hyvä muistaa lentolippujen kalleus, joten kannattaa miettiä onko seitsemän päivän risteily riittävä, vai onko syytä varata toinen risteily heti perään? Me olemme menetelleet näin jo pitemmän aikaa. Tässä helmikuun tapauksessa yhdistimme 7 pv + 14 pv, yhteensä siis 21 pv eli teimme ns. back to back- risteilyn. Tällä kertaa laivassa oli samoin ajattelevia vain kahdeksan henkilöä, ja se on äärimmäisen vähän yli 2000 matkustajan joukosta.
 
Jäsenyys ja etuisuuksia
 
Koska olimme ensi kertaa matkassa tämän ( MSC ) varustamon laivassa, niin käynnistimme projektin jäsenyyden saamiseksi jo ennen toisen kierroksen alkua. Yllätys, yllätys. Kirjallista anomusta jättäessämme virkailija Giusille, saimme tietoomme, että jäsenyys alkaisi vasta neljän viikon kuluttua. Tämä siis tarkoitti käytännössä sitä, ettemme saisi etuisuuksia käyttöömme jatkoviikoilla. Onneksi muistin, että olin ilmottautunut halukkuutemme jäseniksi jo kuukausi sitten kun kirjottauduin laivaan. Tästä oli minulla esittää tuloste. Jäsenyys astui voimaan toisen risteilyn alettua. Saaduista eduista otimme heti käyttöön 20 % alen minibaariin. Merkittävämpi etu tulee seuraavan MSC-risteilyä varattaesssa, saamme siihen 8% alennuksen.
 
Tästä linkistä löytyy suurempien varustamojen jäsenedut :
Taustatietoa varustamosta
 
MSC-varustamo on italialainen yksityinen perheyritys, jonka laivoilla on kaikkiaan 168 reittiä, jotka käyvät 180 eri satamassa. Henkilökuntaa on yhteensä 15.500 eri puolilla maailmaa ja asiakasmäärä vuonna 2013 oli noin 1.6 miljoonaa. Laivojen määrä on tällä hetkellä 12, mutta yhtiö on tilannut kaksi uutta suurta alusta, joista ensimmäinen valmistunee marraskuussa 2017. Lisäksi on optio kolmannesta laivasta. Valmistuttuaan laivat ovat maailman suurimpien joukossa , sillä matkustajien määrä tulee olemaan 5300. ( Daily program 6.2.14 )
 
Takaisku Madagaskarilla
 
Madagaskarin kahdesta kohteesta olimme valinneet Fort Dauphin- nimisen kaupungin, johon laivayhtiöllä oli tarjolla 3.5 tunnin kiertoajelu. Ensimmäisellä viikolla olimme mattimyöhäsiä eli matka oli ehditty myydä loppuun. Kolmannella viikolla oli sama kohde, joten odottelimme kohdetta suurella mielenkiinnolla. Mutta mitä tapahtuikaan? Muutama päivä ennen aiottua saapumistamme satamaan saimme kapteenilta tylyn tiedotuksen: emme tule menemään kohteeseen lainkaan, sillä odotettavissa oli myrsky. Tähän oli tyytyminen.
 
Kiehtova Mauritius
 
Maskareenien saariryhmään kuuluva Mauritius sijaitsee noin 1000 km Madagaskarista itään ja se on muodoltaan pyöreähkö, pinta-alan ollessa vajaa 1900 km2. Väentiheys saarella on peräti noin 600 as./km2 ( vrt Islanti 3 ). Mauritius on yksi maailman suosituimmista  honeymoon kohteista. Myös naimisiin meno siellä on tullut suosituksi sillä turisti tilaa vain paketin hotellista ja kertoo millaisissa olosuhteissa vihkiminen halutaan tapahtuvaksi. Paikka voi olla esim. sukellusvene korallien keskellä.
Saaren väestö on hyvin heterogeenistä, sillä saarella asuu intialaisia ( 70 % ), kreoleja, ranskalaisia ja kiinalaisia. Koska intialaisten joukossa on eri uskontokuntia ( hindut, tamilit, marothit, muslimit ) kannattajia, on saarella usein uskonnollisia tapahtumia. Yksi suurimmista lienee hindujen pyhiinvaellusmatka Grand Bassinin pyhälle järvelle, jolloin tapahtumaan osallistuu neljännesmiljoona ihmistä. Intialaiset ovat hyvin vieraanvaraisia myös turisteja kohtaan sillä kävellessämme Belle Maren upealla hiekkarannalla oli meillä monesti äärimmäisen noloa kieltäytyä heidän tarjoamistaan maistiaisista.
 
Aamiaispöydän kuokkavieraat
 
Vaikka Mauritiuksen hiekkarannat ovatkin maailman huipputasoa kuninkaallisine vieraineen oli meidän kokemus kahden viikon ajalta erittäin epämielyttävä.
Hotellin ravintolassa ei ollut ikkuna-aukoissa laseja eikä verhoja, joten linnuilla oli mahdollisuus lentää sisään että ulos ilman pienintäkään estettä. Ja tämän ne käyttivät hyväkseen, sillä aamiaispöydässä olleet tuotteet maistuivat niillekkin. Eipä tehnyt mieli ottaa esim. jugurttia, kun linnun koivet ja nokka olivat valkoiset. Onneksi lämminruoka oli kannella suojatuissa astioissa.
 
Radioamatöörin tapaaminen
 
Olin sopinut jo kotimaassa radioyhteyttä pitäessäni Jackyn, 3B8CF, kanssa vierailusta hänen kotiinsa. Teimme taksinkuljettajan kanssa sopimuksen muutaman tunnin kiertoajelusta jonka aikana hän odottaisi tunnin ollessamme Jackyn kotona. Hinnan ollessa 50 usd tältä noin 60 km matkalta yhteensä odotuksineen.
Loppumatkasta kuljettaja soitti Jackylle ja kysyi tarkempia ajo-ohjeita. Viimeiselle kujalle käännyttäessä näkyi jo radioamatöörin tarvitsemat "härvelit" omakotitalon katolla. Tapaamisen aikana selvisi, että Jacky harrastaa mielellään " face to face "- tapaamisia. Juuri niin teen minäkin.
 
Nähtävyyksistä
 
Yksi suosituimmista käyntikohteista on ranskalaisen Pierre Poivren vuonna 1767 perustama Pamplemoussen puutarha, jossa saat ihastella 500 harvinaista kasvia, jotka ovat peräisin eripuolilta maailmaa. Kymmenien eri palmujen joukossa on myös talipot palmu, jonka sanotaan kukkivan vasta 60 vuotiaana ja kuolevan sen jälkeen. 
Erikoisesti jäi mieleeni Victoria Regina- vesililjat.  
 
 
Tässä kohteessa emme osallistuneet kiertoajeluihin, vaan vietimme päivän pääkaupungin Port-Louin kujilla.
 
Lisää Mauritiuksen tietoutta seuraavista linkeistä:
 
 
 



Komeita palmuja Port-Louisen sataman lähellä.
 
  
 Unohtuiko sateensuoja kotiin? Siinä tapauksessa voit mennä näiden sateensuojien alle.



Tuulimylly on jäänyt uusien rakennusten puristukseen.



Yksi Port-Louisin kasinoista löytyy sataman edustalta.



Kiinalaisia kalastusaluksia odottamassa lähtöä merelle.



Vierailin Mauritiuksella radioamatööri Jackyn kotona. Tässä hänen QSL korttinsa. Kuvassa myös olutetikettejä tällä matkalla käydyistä maista.
 
 
Teksti ja kuvat:
 
Aatto oh6pn@sral, IPA-Botnia

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 


Ei kommentteja: