Oma blogiluettelo

perjantai 6. syyskuuta 2024

Hyviä yökeliä 10m alkaen

Auringon nousua odotellessa 
kuva kotirannasta 

Näitä seuraten olen dx- ja puska tarjonnassa mukana 

http://www.dxsummit.fi/#/

VP6WR Pitcarnilta aloittanut FT8 tarjonalla

https://wwff.co/dx-cluster/

Jos yllämainittu ei toimi kohtuullisessa ajassa niin tämä linkki hyvin korvaa.

https://www.cqgma.org/wwff/smartwwff/wwffspots.php?i=0

WhatsAp ryhmiä löytyy, ohff vihjeisiin, tai wwff chatti.

Samoin ohdx-clusteri vihjeille ja oh dx-chatti kanava.

dx-chatti kanavalla käydään hyvin asiapitoisia keskusteluja ja huomioita ajankohtaisista tapahtumista. Siellä dx uran alussa oleva ja dx konkarit sekä softataitajat kohtaavat. Tarvittaessa taivutetaan rautalankamallia, kaikille käyttäjille selkokielellä. Kysyjä saa asiallisen vastauksen. 

Siellä puhelin piippaa ahkerasti, jos noissa neljässä WhatsAp ryhmässä mukana, niihin en tiedä saatavaksi eri piippaus ääniä.

73, 44 Pertti OH5TQ 


maanantai 2. syyskuuta 2024

WWFF kiireitä - onko niitä?

kuva  1960 luku Hiidenvuori   Iitti
 OHFF-0791 Hiidenvuori; Hiidensaaren luonnonsuojelualue
Tänne piano kannetaan Iitin musiikkijuhlien tilaisuuteen kerran vuodessa

Kotimaiset  wwff  tarjoajat on "helppo" hoitaa, ei tarvitse periaatteessa antennia käännellä, tai linukkaa odottaa lämpenevän jos sitä mallia pöydällä, pitää vain olla radion äärellä, tai "remontti" aseman liipasin kädessä.

Sitku mennään dx wwff asemien pyydystämiseen, ollaan jo pitkänkaavan varassa, jossa muuttujia on yli oman hallinnan. Vihje jonka dx-asema on antanut, tässä minä olen on muutaman hetken taivaltanut wwff-clusterile ja tullut ruudulle. Ellei ole ohjelmaa joka scannaa kuunneltavaa bandia tai bandeja ja clusterin vihjeistä ei tarvitse niin välittää, kuin ssb osalta. Asema on kutsunut cq jo tovin ja kyllästynyt jos kukaan ei vastaa ja siirtynyt toiselle alueelle. 

Täällä toisessa päässä, on mahdollisesti käännetty suunta-antennia, lämmitetty mahdollisesti linukkaa 3 minuuttia, nyt ollaan valmiina kutsumaan, taajuus on hiljainen. Ruutu kertoo aseman olevan jo toisella bandilla jolla keliä ei tänne enään ole. Siitä vaan seuraamaan ruudulta jos dx-asema poikkeaisin vielä ja keliä olisi.Nyt olisi valmius pitää yhteys, muutama minuutti liian myöhään.

73, 44 Pertti OH5TQ