Oma blogiluettelo

tiistai 31. toukokuuta 2011

PP0T (PY0T) Trindaden OH yhteydet



PP0T (PY0T) Trindade OH yhteydet 31.5.2011 klo 04.55 utc kopioitu
Top 100 band/slots in FINLAND
Take note of the Dx-Code; Read before you decide to operate, www.dx-code.org
Blacklisted = No QSL Card.
Amateur Radio who apply the DX Code, will NO problem in working PP0T.
Attentionother expeditions that have blacklistedsplease let me know to include in my relationship. 
Thank you for your co-operation.

PP0T: Trindade Island (SA-010)   Erään lähteen mukaan asema on  29/06 saakka saarella. Ja toisen lähteen mukaan kuun puoleen väliin saakka.Tiistaina ollut pitkään 12m RTTYllä.. Torstaina aamulla pitkään eribandeilla digimodeja.

 http://www.trindade2011.com/


 73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

Hyttyset saapuneet, suven lämpöä ennustettu


Jos PP0T (PY0T) Trindade on äänessä myöhään illalla, niin turha asemaa on odottaa ääneen varhaisina aamun tunteita muilla bandeilla. Se olen oppinut Juniorin tavasta aikatauluttaa omaa työskentelyä. Ja toisekseen nyt on täällä aurinko jo niin aikaisin ylhäällä, joten mahdollisuudet 160 tai 80m bandeilla todella pienet,  40m se vielä voisi onnistua, jos löytää sopivan raon ja ajoituksen EU kutsujista.

Maanantaina kuuntelin 28475, pitkin iltaa auringon laskuun saakka. Vain tasaista kohinaa, vasta siinä 15 minuuttia ennen auringonlaskua, tasainen kohina muuttui ropisevaksi. Mitään signaalia sieltä ei kuitenkaan, tullut läpi, upista ilmoitti vihjeiden mukaan ottavan. Ropinat saattoi tietysti olla eteläisen EU taajuudella kutsujat. Saksalaisia kuului vain alkuillasta 10m , joten ES keliä taisi olla.

PP0T lokissa näyttää olevan OH yhteyksiä, 12m 3, 15m 16 ja 40m 1 yhteyttä, yhteensä 20. Ei mitenkään runsaasti, mutta kuitenkin. 10m olisi oma tarve, siitä se sairaaloinen kiinnostus siihen 10m bandiin.



Tiistaina tilanne näyttää keli-indeksien osalta paremmalta jopa hyvältä. A on laskenut 11 ja pilkut nousseet 100. Viikon vaihteessa A-oli 80 ja pilkut vain 34, WPX workkijat sitä kilvan kehuvat tuloksia ilmoitellessaan.

Date        Hour   SFI   A   K Exp.K   R SA    GMF   Aurora   Logger
31-May-2011   03   111  11   3     1 100 eru   min       no <DK0WCY>

Linkki

Kukaan ei voi valita perhettä, johon syntyy, mutta on pitkälti kiinni vanhemmista, millaisen lähtölaukauksen elämälleen saa.


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

 

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Rantakäärmeen kanssa dipoliremontissa


Pitkään ollut tuo järvenpäällä oleva 80m dipoli käyttämättä, lähinnä vain sisälle tulevien koksien puutteen vuoksi, maston harukset toimineet 80m dx-dipolina. Ovat korkeammalla, ja niiden veto ollut selvästi dx-asemiin parempi.

Oliko Rantakäärmekin huomannut OH-keli ongelman kun oli siinä rantapuun juurella kivikossa keltaiset kuulokkeet korvilla, vain muutama sentti vedenrajasta. Aamuauringon lämmittämillä kivillä paistatteli päivää. Ei kuitenkaan uinti maittanut kun siihen  tikapuita nostelin ja dipolin syöttöpistettä aloin tarkastella. Kesä helteellä olisi taatusti pulahtanut uimaan, nyt vesi vain ­plus 13c asteista, nyt luikerteli rantakivien koloon.

Hyvin oli dipolo pärjännyt,  joskus vuosia sitten sen sinne ripustelin, rantapuiden oksia  jatkoin kuivilla muutaman metrin haavoilla, niiden kärkiin dipolin ripustelin, ihan kotimaan yhteyksiä varten. Aikanaan piti niitä OH kuntia jahdata ja kaikki mobilet piti saada lokiin ja tämä matalla ollut workki ja kuuli hyvin – päivälläkin.


Kyllä noiden prefiksien sijoittaminen kartalle on joskus hankalaa. Muistan että RI1 oli sijoitettu Californiaan. En ole sivua niin tiiviisti seurannut, että osaisin sanoa mihin nuo TO prefiksiksit ovat sijoitettu, merentakaisia ovat sanoo googlen kääntäjä ranskalaisten listasta. Mutta ei minkä meren, vaihtoehtoja riittää.


[425ENG] 425 DX News #1047 [Calendar]


WPX kisan säännöt ei suosi bandimaiden keräilijöitä, koska kisa-asemat ei saa kertoimia bandikohtaisesti. Joten niiden ei kannata mennä ”ääribandeille”, muutamien yhteyksien ja kertoimien takia, koska kertoimetkin ovat muita kuin dxcc-maita, =  prefiksiä. Ellei oteta lukuun single bandeja ajavia. Tuskin 10m on iltasella uusia PJ2 /4/5 tai 6 tai PJ7 tarjolla ja nyt A-indeksi taas nousi 15 jo sekin pudottaa keliä. Edellis vuonna oli vastaavassa kisassa A-indeksioli  30, ja se tiputti pahasti jenkkilän ja japanilaisten osuutta kisa yhteyksissä.

Nyt sunnuntaina näyttää A-indeksi jo 80, taisi tulla ennätys tähän kisaan, kuka sitä vielä OHsta vielä ajaakaan.



Linkit

Numeronsiirto laajeni, kännykisa kuumeni

Jos kuluttajalla on esimerkiksi kaksivuotinen sopimus, hänen pitää vaihtaessaan operaattoria maksaa vanhan sopimuksen kiinteät kulut sopimuskauden loppuun.

– Jos laiha on himourheilija, niin aika usein hänen toimintansa on jopa pakkomielteistä. Se tekee ihmisestä tosikon, joka laskee luovuutta vähintään yhtä paljon kuin laiskuus. Sen sijaan laiskuus toimii oikein suunnattuna suurimpien innovaatioiden katalysaattorina.



73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

 

perjantai 27. toukokuuta 2011

Pilkut taas kääntyneet aamulla nousuun


Torstaina oli tarjontaa

PP0T (PY0T) Trindade oli 15m cw:llä

PJ2/K4BAI Curacaolta oli taas illalla  28028.6 pihinästä pariin otteeseen varmasti kuulin aseman, siinä kaikki.

PJ4 Bonaire tuli pihisten 24892, vahinko etten enää sitä olut vailla.

Perjantaina aamulla oli taas 80 ja 40 m tarjontaa, näin ennen WPX cw osaa. Mutta ei PP0T hän oli vihjeiden mukaan 14195. Olin oikeaan aikaan, 00.35 utc mutta aamu oli väärä, ei taida tälläkään viikolla kannattaa lotota.

Viimeisen tiedon mukaan pilkut ovat aamulla kääntyneet nousuun se tietää hyvää WPX CW workkijoille.

Date        Hour   SFI   A   K Exp.K   R SA    GMF   Aurora   Logger
27-May-2011   04    83   8   2     1  40 qui   act       no <DK0WCY>
27-May-2011   03    80   8   2     0  23 qui   qui       no <DK0WCY>

  
Vaikka linkissä mainitaan VHF, löytyy tuolta linkistä myös HF-bandit, joten ei tarvitse pelästyä. Selkeitä piirrokset yhteysväleistä karttapohjalla, valittavissa maanosittain, bandeittain, grayline kartta, only dx cluster vihjeet.


Linkki

Rautaruukki kehitti täysin integroidun aurinkopaneelijulkisivun



”Kasvuyrittäjän pitäisi olla mielellään maanis-depressiivinen luonne”, luonnehtii Blancco Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Kim Väisänen.
”Maanista vaihetta tarvitaan silloin, kun menee huonosti. Depressiivisyys olisi hyödyksi silloin, kun menee oikein hyvin. Silloin pitäisi kysellä, mikä me tehdään huonosti ja missä menee vikaan.”



73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

 

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Pilkut laskee


T32TV East Kiribatilta on ilmestynyt 10m ssb vihjeisiin, en tietysti ole asema kuullut, toiveissa on jos saarelle saadaan lisää suunta-antenni ja linukka.



Keskiviikko iltana oli taas PJ4/K4BAI  taajuudella 28012.9 vihjettä pukkasi, täällä taas odotellaan paikallista auringonlaskua, jos asema vielä siellä malttaisi olla ja nousisi luettavaksi.

Näitä WPX CW – osaan tulevia asemia on varmasti tarjolla monilla bandeilla ennen kisaa.


OHDXF on saanut hierottua sopua ja tarkennetut säännöt DX-taulukoihin ja julkaissut jo osan entisistä taulukoista . Nyt on 8.5.2011 päiväyksellä Yleistilanne, CW-yleistilanne nettisivuilla. Vielä puuttui, Banditaulukot ja Maratonlista.


Täysin korkkaamaton  iota ryhmä AS-191 tulossä ääneen 3-6- kesäkuuta, 7Z1TT ja 7Z1IR toimesta.


Täällä Saksalaisten omat  http://www.wff-dl.de/  WFF sivut listauksineen, koskahan meillä syntyy vastaavat. En tiedä mutta nuo alkuperäiset  http://www.wff44.org/ joilta joskus tuon OH listauksenkin löysin. Sivut alkaa olla niin massiiviset, kääntäjän kanssa touhuaminen vie aikaa. 

Selvästi  blogini sivuilla olleeseen OHWWF listaukseen on ollut mielenkiintoa, lukuisista hauista päätellen.


Rotuma Isl on tulossa kutsulla 3D2CJ  17-24 06. 2011


Repojotos



Linkki


  
73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

 

tiistai 24. toukokuuta 2011

Järvessä vedenpinta nousee ja hyttyset inisee - kevättä se on


DX de WU5E:      14260.0  VE1AWW/CY0                                  1125Z

Tämä maanantain vihje CY0 Sablesta, aiheutti pientä vipinää. Ei ihan ollut Allanilla taajuuden pileuppi hallussa, ehkä operointikin siitä kehittyy ja toinen vfo löytyy ja lisää bandeja  rigistä, asema kuului kyllä hyvin. Reilusta 20 vihjeestä kaksi oli muualla kuin 20m ssb:llä, yksi 15m ja yksi 80m ssb:llä. Saaren vakituisiin asukkaisiin taitaa Allan ainakin väliaikaisesti kuulua.

Saman päivän iltana tuli muutama vihje FJ/OS1T 10m cw:llä, olisi kelvannut jos olisi kuullut, paikalliseen auringon laskuun ei tainnut asema siellä viihtyä, koska taajuudella on oli ON asema cq huutelemassa. Se tämän cw tekee mielenkiintoiseksi ettei FJ/OS1T ole luvannut cw olenkaan. Illan havaintoa 10m cw bandilta, muutamassa paikassa oli RTTY signaalia, muuten hiljaisella bandilla. Onko tämä sitä pakko cw korviketta, jos ei itse cw ole hallussa.


Tiistaina olin taas normaalissa päiväjärjestyksessä ja 03.00 utc maissa olin 40m bandia kuuntemassa ja PP0T Trindade oli 20m digillä jenkkiä workkimassa ja FJ/OS1T  St Barthelemy oli  40m ssb ja tuli paikat raikuen.  Ja EU asemat esittämässä toivottomia toiveita Juniorille PP0T, nyt pitäisi ollla siellä ja ja siellä.


7Z1TT Saudi-Arabia on mainittu tulevasta iota AS-191 operoinnista, joka olisi uuden iota ryhmän korkkaaminen, asema oli eilen 10m ssb, qth Jedda ja kutsujia riitti. Oliko kuitenkin workkijoilla suuri toive, että olisikin AS-191 nyt korkattu.


WPX CW osa on tulevana viikonloppuna, ennusteet lupaavat auringon osalta hiljaiseloa, eli pienillä pilkuilla mennään. Kari OH5WH muistutti, että vuosi sitten Aurora iski kesken kisan.

CW: May 28-29, 2011 Starts: 0000 GMT Saturday Ends: 2359 GMT Sunday

Kortteja nousee tarvittaessa kuin jalkapallossa ja kutsut CQ lehteen.

YELLOW card: Any entrant or operator issued a yellow card is not eligible for an award and will be listed at the end of the published results.

RED card: Any entrant or operator issued a red card is not eligible for an award, will be listed at the end of the published results, and will be ineligible for any CQ-sponsored contest award for a period of one year beginning with the publication of the violation in CQ magazine


  
Uusin PileUP lehti on ilmestynyt  3 / 2011 tuhti 9Mb pdf paketti



Linkki

Viisi keinoa lisätä älykkyyttäsi

 http://www.talouselama.fi/uutiset/article629506.ece?s=u&wtm=te-23052011



73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

 

maanantai 23. toukokuuta 2011

Pilkut taas matalissa lukemissa


Sunnuntai aamun kunniaksi, taas punainen matto on levitetty T2XG taajuudelle 24894.5  muutama kutsuja siinä tännekin kuuluin hyvin, erityisen hyvin VR2XLN, taas UA4 ei ollenkaan. DX-clusterilta näki  vain kiitos rivin. SV ja I asemia siinä muutama kutsui mutta ilman vastausta. Päivällä oli sieltä 12m digimodea tarjolla, ei vaan pystynyt indikoimaan oliko itse  asema kuultavissa, vaikutti että taajuudelta otti, tai kutsujia oli taajuudellakin. Tavalliseen tapaan  digi aseman uppiin siirtyminen kestää, kun kutsut ovat pitkiä ajallisesti. Digi valmiuksia ei täällä ole, joten olen kuulovaihtojen varassa.  Haru T2XG on saarella 24.5.2011 saakka


Maanantaina aamulla olin luonnollisia tarpeita suorittamassa 01.00 utc maissa ja ajattelin käydä katsomassa olisiko  PP0T 30 tai 40m bandeilla, hiljaista oli Juniorin suhteen. Aamulla oli kuitenkin vihjeitä joissa 40m oli ollut tarjolla paria tuntia myöhemmin. En tiedä olisiko keli silloin enää tänne riittänyt, edes kuulemiseen tai läntisen EU yli ajamiseen. Koska siellä auringon nousu on aina vähän myöhässä meihin verraten ja sen mukaan keliä vielä paremmin.


Ja 6m asemat selaa prefiksi listaa, etenkin ne joilla on suunta-antenni.  Kyllä nyt olisi heilläkin helpompaa jos olisi dx-clusterille yhteys, saisivat kaikki nämä tiedot suoraan ruudulle, ilman erillisiä selvittelyjä. Tässä helpoin tie eräälle sellaiselle.

Jos haluat telnet clusterille, saat ohjelman ja jossa on runsaasti vaihtoehtoisia dx-clustereita joihin voin kytkeytyä.  OH-asemia on paljon OH2J:llä.  Talk mode – ja paikallinen clusteri kohtainen viestien vaihto on telnet clusterin etuja. Ei tarvitse koko verkkoa kuormittaa, paikallisilla jutuilla.



Jarin (OH5ZN) organisoima antennikurssi oli toissaviikonloppuna Utissa, käykää katsomassa tunnelmat kuvineen kerhon  OH5AG blogista:



Hyttysen ihan kunnolla liikkeessä, taitaa kaikki hyönteissyöjätkin, linnut jo tulleet. Tosin Harmaasieppoa en  ole vielä havainnut, lintu joka tässä pihapiirissä on viime vuosina sitkeästi rakennustöistä huolimatta pesinyt. Sen verran on tontin, rannan puoli saanut olla rakentamisesta rauhassa.


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Sattuu ja tapahtuu - hyvä dx yhteys ei ollutkaan hyvä



Pieni episodi dx-clusterilla joka paisui lauantaina, suuremmaksi kuin olisi arvannut. Tämä  vihje oli sen kaiken pahan alku. Joka paisui tuolla taajuudella olevaksi T2XG asemaksi. Eihän tämä mikään vihje ollut, vaan tyypillinen toivoton toivomus asemalle, joka ei ole dx-cluster verkossa.

24895.0  T2XG        21-May-2011 0701Z  pls try 12-10 to EU          <9H1SP>

Ja tätä siinä workkittiin, minäkin tulin kuuntelemaan, antenni oli aluksi perjantain jäljiltä FJ suuntaan ja ihmettelin että LP suunnasta (T2 Tulavua ) olevaa asema näillä SFI luvuilla. T2XG jolla on antenni  ranta penkassa kukkakeppi 100w tulee, noin hyvin. Miten lienee SP, se ei kuulunut ollenkaan. Pileuppia oli ja taajuudelta otettiin, T2XG vihjeita vilisi ruudulla. Kaikki on tyytyväisiä, siihen saakka kun T2XG lokista ei löydy 12m yhteyttä, kumma juttu.

24895.0  T2XG        21-May-2011 0706Z  Tnx QSO                     <SP9CDA>

Ja todellisuudessa siinä oli tämä YL asema, jota siinä workittiin. Muuta en minä ainakaan kuullut. Muutama sata herziä ylempänä oleva cq tahkova UT asema välttyi, tuolta ongelmalta antamalla oman kutsua useasti.

DX de EC1AIJ:    24895.0  YL2UZ                                       0716Z IN73


YE5N iota OC-106, ilmestyi taajuudelle 21260 iltapäivällä ja signaali nousi iltaa kohti ja oli jopa helppo.


     Ja 6m bandilla oli EU sisäistä juhlaa ainakin.



73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

 

lauantai 21. toukokuuta 2011

10m Cariabialle ja 12m Pacifikkiin vain unelmaa


T2XG Tuvalun vuoksi levitin perjantaina aamusta punaisen maton taajuudelle 24895 antenni oli SP suunnassa, linukka oli lämmin, MUF oli reilusti päälle 26 Mhz, vain vasta-asema puuttui. Ei muuten tuolla antenni suunnalla noin 34 astetta, kuulunut 24930 yhtään majakkaa, klo 05.30 utc tai no kuului OH2B tuli hintelästi antennin takaa viistosti. Kello 0610 utc alkoi ZS6 ja 4X4  majakka kuulua, edelleen tuolla antenni suunnalla, joka on noin 150 astetta pielessä.

Historiaa eiliseltä päivältä, A-indeksi on himpun laskenut,  toivo elää.
24895.0  T2XG        19-May-2011 0550Z  Nil here..                   <RA3DA>

Ei ollut punaisesta matosta apua 20m PSK:lle asema ilmestyi, onneksi ei punainen matto tänään kastunut, oli tyyni ja aurinkoinen aamu Käki kukkui molemmin puolin järveä.  Ei ollut 12m vuoro tänään, 15m cw  ja RTTY oli tarjolla. Sain rauhassa naputella portaita rinteeseen. Vasta iltapäivällä alkoi hyttyset ahdistaa, eka kertaa tänä kesänä.

 http://www.clublog.org/logsearch/T2XG

Illansuussa FJ/OS1T St. Barthelemy Isl. ilmestyi 10m ssb vihjeisiin, ei riitä MUF nyt, ehkä auringonlaskun aikana sieltä nousisi hetkeksi, tosin cw:llä olisi parempi mahdollisuus. Ei siihen saakka malttanut olla 10m ssb, vaan siirtyi 12m RTTY:lle. Tämä mestari ei cw harrasta, ainakaan oman ilmoituksen mukaan RTTY ja SSB on tarjolla.

 Pallas-Yllastunturin Kansallispuistoa aktivoidaan kuun lopussa DL2RNS ja DL2VFR toimesta, tuskin tulevat 3699 sitä tarjoamaan.


Linkki

Kouvolasta löytyy nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille!


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

 

perjantai 20. toukokuuta 2011

Jos Tuvalu T2XG tulisi 12m hyvin kelpaisi, A-indeksi tippunut

PP0T (PY0T) Trindade Isl oli torstaina aamulla jo täällä 40m hiipunut, jenkkilässä oli  qso juhlat pystyssä. Tuli käytyä Tallinnassa ja vielä aamulla uni maittoi. Jäi aamun vastaanotto väliin, joka poikkesi selvästi yleisestä työskentely aikataulusta.

Torstaina vielä puolenpäivän jälkeen T2XG Tuvalulta tuli hyvin,  15m cw:llä mittaria nostaen hyvin EU kelpasi. Viimeksi kirjoitettuun viitaten, ei näkynyt T2XG kuultujen listassa Jarin OH6BG skimmerissa, koska pileuppi pyöri ilman CQ tai DE antoa tuntikausia ja pelkkällä kutsun antamisella se  ei tule skimmeristä jakeluun.

T2XG Tuvalulta on 24.5.2011 saakka äänessä ja sen jälkeen pari päivää 3D2XD. Tuvalun viimeiset dx-clusteriin annetut vihjeet on täällä.

http://www.dxwatch.com/dxsd1/dxsd1.php?f=0&t=dx&c=T2XG

T2XG oli ollut torstaina aamulla 12m cw:lläkin, taas olin poissa .Piti käydä rivitalon katolla, neljässä vuodessa oli tullut hyvä sammaleen kasvun alku. Ei sinne ”tavallisella” osakkeenomistajalla ole yleensä mitään asiaa. Minulla oli silloin se 80m dipoli, rivitalon yli se oli helppo huoltaa sieltä, jopa narujen vaihdot. Muuta antenni kalustoa en sinne edes yrittänyt kun tämä PTS projekti tänne Jaalaan oli vahvasti toteutumassa.

RSGB IOTA Uutisia

Uusille vielä korkkaamattomille IOTA ryhmille on nostettu yhteyskynnystä nyt se on  vähintään 200 ja 3 maanosaan.  Myös deleted DXCC - maiden saariin on tarkennuksia. Täydellinen luettelo sääntöjen muutokset löytyvät osoitteesta.

http://www.gkma3.dsl.pipex.com/IOTA%20Rule%20Changes%202011.pdf

 

Linkit

Toukotalkoot - kampanja 2010

Asukkaan oma vastuu, energiansäästö ja turvallisuus ovat Toukotalkoot 2010 -kampanjan teemoja. Kampanja keskittyy asuntojen talotekniikan kuntoon ja huoltoon, mikä asukkailta helposti unohtuu. Toukotalkoiden tarkistuslistan avulla tavallisimmat asukkaalle kuuluvat tarkistus- ja huoltotoimet on helppo käydä läpi ainakin kerran vuodessa.

http://www.toukotalkoot.info/

 

Labraliha tulee ja pelastaa - oletko valmis? http://www.talouselama.fi/uutiset/article628193.ece?s=u&wtm=te-18052011



73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut