Oma blogiluettelo

perjantai 31. heinäkuuta 2009

VK9NI oli ja meni ja EUssa katseltiin dx-vihjeitä heistä




VK9NI on nyt QRT, heidän lokistaan statistiikkaa, päiväyksellä 28.7.2009 klo 21.10 utc
Workittujen dxcc-maiden saalista ”lähiseudun” suunnilleen samalta keli-alueelta, riippuen tietysti vähän bandista.
15 kpl OH-asemia, 6 kpl SM-asemia, 4 kpl YL-asemia, 2 kpl LY-asemia, 2 kpl UA2-asemia., 1 kpl ES-asemia, samoin OZ-asemia ja LA-asemia NOLLA. Yhteyksiä syntyi kokonaisuudessaan 11186, joista uniikkia kutsuja oli 5391.

Sen harvan kerran kun edes yritin kuunnelle VK9NI 160 m cw:llä, teoreettiseen kuulumisaikaan, oli ainoa havainto ilmoitetulla taajuudelle, sille bandille tutut tiluliit eli kalastajien pyydysmajakat. Ei heidän lokinsa mukaan kukaan sitä OHsta 160m workkinut. Tiedä sitten olisiko ollut Isoilla Pojilla tarvettakaan tuskin, Jim Smith VK9NS piti siitä huolen, aikanaan. Eihän tämä VK9N ollut mitenkään erityisen korkealla haluttujen listalla, olisi tietysti vuosien varrella noussut, jos ei tätäkään operaatioita olisi ollut. On isojoukko dxcc-maita joissa ei ole ollut aktiviteettia useisiin vuosiin, tai jopa vuosikymmeneen.

7P8 Lesotho operaatio muutaman HA-operaattorin toimesta alkanut 29.7 – 13.8.2099 saakka http://www.africansafari.com/

Elokuun 7 pv alkaa Timor - Leste 4W6AL, Al CT1GPQ workkii vapaa-aikana, lokakuun alkuun 2009.

IOTAssa on tarjolla elokuun 2 – 5 päivä 5K5T, SA-017.

Vastaan minulle esitettyyn kysymykseen, miten valikoit näitä IOTA vihjeitä? Syynä on vain niiden runsaus niitä on reilut tuhat ja kaikilla erilaiset puutteet. Runsaasta vihjetarjonnasta tietysti yritän etsiä niitä joita minua kiinnostaa. Silti vaan dx-clusterin hälytyksiä tulee vastaan. Hyvänä esimerkkinä minulla on NL8F NA-059 esiintyy 40 m ssb aamu- tai keskellä päivää paikallista aikaa, ei sinne silloin täältä ole keliä, ainakaan tähän vuodenaikana. Syksyllä ja talvella tilanne on jo toinen, keliä lähes kokopäivän.

Elokuun puolessa välistä alkaa vuoden operaatio FO – French Polynesia, OC-046, Phil, F5PHW. http://f5phw.chez.com/

Linkkejä ja muita havaintoja

Täällä paikallisen luontokuvaajan Lassi Kujalan mallikasta saalista:
http://lassikujala.1g.fi/kuvat/

Tutkijat pelkäävät koneiden selättävän ihmisrodun / Tiede ja Teknologia / Digitoday
http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknologia/2009/07/27/tutkijat-pelkaavat-koneiden-selattavan-ihmisrodun/200917105/66?rss=6

Pari ehtoona on ollut parittelulennolla olevia mustia siivellisiä muurahaisia, hopeanvärisen telttakatoksen kato niillä näyttää olevan suosittu paikka laskeutua. Mistä ne tulevat ja mihin ne menevät, ei tietoa täällä luonnon keskellä kun ollaan. Hyvin on Sudenkorennoilla ollut ravintoa, on ilmatila pysynyt puhtaana iltapäivisin lentävistä muurahaisista, mutta auringon laskiessa korennot eivät enää lentele, joten muurahaisilla on rauhallista paritella. http://www.sudenkorento.fi/kwiki/Etusivu


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

maanantai 27. heinäkuuta 2009

Edelleen VK9NI statistiikka osa II, mikä tökkii


Siihen IOTAan ehdin lauantaina illansuussa mukaan PR5D sähkötteli 15 m cw:llä ja tarjoili minulle uutta SA-047 pitihän sitä yrittää ja hiljaisella bandilta se oli suhteellisen helppo. Toinen uusi oli se CR3R AF-046, signaali oli siellä kova, kuten arvata saattaa. Myöhemmin PR7D kuului olevan 20m cw:llä ja siellä tuli että ovet paukkui, verrattuna 15 m hissutteluun.

Maanantaina aamupäivällä VK9NI huuteli cq 14260 melkein sain kutsuni läpi 100w , linukka vasta lämpeni, linukalla homma hoitui. Huvittavinta oli että siellä antenni oli EU nähden LP suunnassa, ehkä se tuolla eteläisessä EUssa on LP keliä sinne. Täällä ei LP keliä ollut yhtään, vaan antenni piti olla SP suuntaan, jos aikoi edes kuulla.
Onneksi tuossa heidän antennissa joka on kuin pyykinkuivausteline, on niin huono etu-takasuhde että sieltä se kuitenkin tuli, vaikka vähän pihisten. Taajuudelta ottaminen kyllä paljasti ettei signaalia ollut oikein mihinkään kunnolla, syystä tai toisesta.

Kyllä Jim Smith VK9NS (sk 2007) tiesi EU kelit ja workki sen mukaan, nyt ei ole sitä tietämystä tarjolla ja ehkei tällä porukalla aikaakaan sitä hankkia, peditiolla kun ollaan ja se näkyy tuloksissa. Itse olen tyytyväinen siihen uuteen 80 m cw qsoon, kaikki muut bandit jo workittu, jos ei sitä 160m otetaan lukuun.

Uusien dx-workkijoiden kannalta EU jääminen suureen paitsioon on ikävää ja kyseessä ei ole muu kuin tietämättömyys HF-kelistä – ilmiö joka aika tyypillinen monelle dx-peditiolla. Hyvä kun osaavat pileuppia workkia, kelitietäjiä löytyy aina matkanvarrelta ja s-posti palautteesta - jos sitä vain halutaan käyttää hyväksi.

Pistäkään postia Norfolkille, että vähän seuraavat qsojen kehitystä, vaikka vain maanosittain, tai vaikka vielä tarkemmin dxcc-maatasolle, ei siellä myöskään SM, LA tai OZ asemat juhli. Myös UA1-UA3 ovat olleet vähän huolestuneita ja kyselevät mistä suunnasta kannattaa kuunnella.

Edellisessä jutussani oli vinkki miten heidän oman lokin statistiikka pelaa ja tukee OH-kelien tunnistamista tunnin tarkkuudella, pidettyjen yhteyksien perusteella.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

VK9NI statistiikka ja EU yhteydet


VK9NI näkyy olevan välillä dx-clusteri verkossa ”sh/st vk9ni” joten välillä saattaa talkkikin tavoittaa aseman. Varmin tapa lienee heidän kotisivujen kautta saada terveiset perille. Lokisivujen statistiikka kertoo kyllä karua kieltä miten yhteysjakautumaa on kertynyt.

Maanosien kärkiasemilla on seuraavasti sinne yhteyksiä, tämä oli tilanne 25.7 aamulla: EU 4, AS 11, NA 12 ja OC 10 qsoa. Ei ole helppoa tuolla etelässäkään, E74AW oli siellä kärjessä, kokonaismäärä oli silloin 5490 yhteyttä. Jos tämä jatkuu niin tulos EU osalta on surkea, ellei jossain vaiheessa saarella aloiteta EU vastaanottoja ja pihinän seasta aleta kaivaa niitä qsoja.= ja oikeita kooleja Onhan se niin helppoja ottaa vain niitä voimakaita asemia joita ovat jenkit ja japanilaiset.

Täältä saat suomi statistiikkaa VK9NI yhteyksistä http://www.clublog.org/charts/?c=VK9NI#r tähän kutsusi (vaikka ei olisikaan qsoa vielä) ja klikkaat ” finland” niin saat miten täältä on qsoja milläkin bandilla pidetty ja mihin aikaan.

RTTYkin näyttää olevan ohjelmassa, ovat kait kyllästyneet IOTAn ajamiseen.
Sunnuntaina aamusta 04.30 utc MUF VK9N suuntaan 24.1 Mhz, ei signaalia 21025 tai 14027 joissa molemmissa mukaan asema, ei ruuhkaa koska ei upista oleta vihjeen mukaan. Ei suinkaan japanilaiset alkaneet loppua.
Wanhan kontesterin väittämän mukaan japanilaiset ei lopu workkimalla – eikä viina juomalla.

Pilikkujen sytytysryhmältä pitäisi se loma päättyä kunnallisen lomakuunlopussa, miten on saadaanko niitä pilikkuja, vain ei. Vai onko tämäkin palvelu ostettava ulkoa ja onko siihen budjetoituja euroja vielä jäljellä. Nasallla on hyvä näyttö perusasioiden osaamisessa johon se pilikkujen sytyttäminenkin kuuluu, saivat sen wc:kin pelaamaan.

Mielipiteitä – omia ja linkkejä

Kauppojen asiakkaat vaativat palvelutiskien paluuta Kotimaa YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/07/kauppojen_asiakkaat_vaativat_palvelutiskien_paluuta_884093.html?origin=rss

Tätä palvelu asiaa on säännöllisesti tutkittu asiakaskyselyillä, suurin tutkimusten rypäs oli silloin kun palvelulihaa aloitettiin pakata myymälöissä ja sitä seurattiin mielipiteiden ja valintalihan menekkiä, liha-osastojen kannattavuuden lisäksi. Silloiset palvelevat liha-osastot oli päivittäistavarakaupassa yleensä raskaasti tappiollisia. Tässä perussyy miksi niistä haluttiin pois, siinä vaiheessa mentiin taas toiseen ääripäähän – kaikki pakettiin. Nythän alan teollisuus pakkaa valmiiksi melkein kaikkia ja hygienisesti. Vaikka kaikki ei siitä marinointiliemestä niin välitä.

Lähtökohta on vieläkin sama saada palvelu kannattamaan, kaikki sitä palvelua haluaa. Palvelulla on vain hintansa, keskittämällä palvelu isoihin yksiköihin päästään jo kaupan kannalta siedettäviin teholukuihin ja tuotteisiin joista saadaan katetta. Kehä III sisällä on runsaasti palvelupisteitä joissa tehdään suorastaan tehdään tiliä palvelupisteillä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

lauantai 25. heinäkuuta 2009

OH yhteyksien runsautta VK9NI lokissa


Perjantaina taas korvaherkkänä 3525 kuuntelemassa rutinaa ja ukkosen QRN, huonolta näyttää, ainoa lohtu että sadetta on luvassa tunnin sisällä se ehkä putsaisi bandia. Etelässä LY:ssä on ukkosrintama joka rutajaa täälläkin, joten puolentoista tunnin päästä sen kuulee miten käy. UA4 kehuu 100 w pitäneensä qson VK9NI kanssa, sellaista se sitten on, dipoli pensasaidan päällä ja qso kulkee. A-indeksi on laskeunut jo 8, ihan siedettävä.

Lauantaina aamulla kävin VK9NI lokia katsomassa, siellä oli päivitys 25.7. klo 13,14 utc ja kuusi OH-asemaa oli heidän lokissaan tässä järjestyksessä OH2BAH, OH1SJN,OH2HAN,OH3UO, OH2BO ja OH1VR, yhteydet näyttävät olleen 20-40-80 m ja taisi melkein kaikki olla cw:llä. Tämä valtava yhteysmäärä kertoon, että VK9N ei ole niin suuri mielenkiinnon kohde. VK9NS on tehnyt aikanaan niin selvää jälkeä vuosien varrella. Näistä OH-kutsuista voisi päätellä, että vain OH1SJN? ja OH2HAN olisi sitä vuosikertaa joka ei ole Jimiä workkinut. Muuten arvelen että SJN on väärin kopitettu kutsu.

Sinne yhteyden saaminen ei ole täältä ollut mitenkään helppoa, koska joukossa ei ole runsaammin nuoremman polven dx-workkijoita, ehkä helpoin on ollut 40 m bandi.
On edelleen lauantai aamu, kello 0520 utc, 21025 tuossa tuhisee, samoin 14195 ei pihaustakaan MUF riittää 24.4 Mhz mutta OH5RBI ei anna ”sh/muf vk9n” käskyllä mitään lukemaa millekään bandille. DK0WCY ei tänään ole antanut mitään infoa dx-clustereille ”sh/wcy” pussissa ollaan, pitää vain kuunnella ilmoitettuja taajuuksia. Bandien pohjat ovat olemattomat, kiitos yön sateen.

VY0O, NA-230, uusi IOTA, on äänessä kolmen päivän ajan joskus 25.7.-10.8. välillä. Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan ennen operaation alkamista.
VY0O - Ottawa Islands, NA-230 New IOTA DX World of Ham Radio
http://dx-hamspirit.com/2009/07/vy0o-ottawa-islands-na-230/

CR3D ja CR3R, AF-046 ilmestyi perjantaina viimeisinä tunteita ääneen, IOTA kisassa asema on ainakin mukana. CR3D & CR3R - Desertas Islands, IOTA AF-046 DX World of Ham Radio
http://dx-hamspirit.com/2009/07/cr3d-cr3r-desertas-islands-iota-af-046/

Kirvesmiehen vasempana kätenä tulen toiminaan viikonlopulla, terassin kaide alkaa vihdoinkin valmistua. Taitaa IOTA kisa ja VK9NI jäädä hyvin vähälle seurannalle.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

perjantai 24. heinäkuuta 2009

VK9NI seurantaa ja IOTA kisa viikonlopulla




Torstaina ehtoolla kuuntelin tarkasti 3525 taajuutta, pihinää sieltä kuuluin meikäläisen laskun ja heidän VK9NI auringon nousun aikoihin, mutta ei mitään merkkejä pystynyt kopittamaan, paras kohta oli mielestäni 19.05 utc maissa. Asema pomppasi siinä välillä myös 7015, joten aukotonta kuuntelua ei siihen saanut. Hyvin vähän on ollut 10,12 ja 15 m antenneilla käyttöä tässä VK9NI peditiossa, ainakin tähän mennessä.

Ja muutenkin täältä ei ole ollut mitenkään helppo edes kuulla, jos pois suljetaan nuo 40m reilun tunnin mittaiset avaukset ja qsoon melkein vaatinut biimin ja linukan, on siinä sellainen EU muuri ollut. Ainakin silloin kun olen ollut kuulolla. Ei vaan 40 m qsoon ole tarvetta, ssb ja cw qsot pidetty. Se 80 m cw kyllä kiinnostaa, ja aikakin on sopiva, ilta kymmeneltä paikallista aikaa.

Perjantaina aamulla A-indeksi oli jo pudonnut 8, ollaan jo siedettävissä lukemissa joissa saattaa VK9NI kuulua. Kanadasta tuli hyvin VC8B iota NA-129 14245 hyvin, 100 wattia ei riittänyt linukka piti laittaa tulille, että uuden iotan voin kirjata lokiin.
VC8B-IOTA NA-129 Banks Island Expedition July 2009 « VA3QV’s Weblog
http://va3qv.wordpress.com/2009/07/16/vc8b-iota-na-129-banks-island-expedition-july-2009/

Myönteinen muistutus viikonlopun RSGB IOTA kisasta joka alkaa 1200 utc Lauantaina ja päättyy Sunnuntaina 1200 utc. Säännöt: www.vhfcc.org/hfcc/rules/2009/riota.shtml.
Ja listaus mukana olevista asemista, jotka ovat tänne tehneet ilmoituksen mukana olosta: www.ng3k.com/Misc/iota2009.html.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

torstai 23. heinäkuuta 2009

VK9NI Norfolk ja A-indeksi 17


VK9NI on viihtynyt keskiviikkona hyvin 40 m bandilla niin ssb kuin cw, illansuussa tuli hyvin jopa ssb dipoliinkin, biimistä puhumattakaan. Torstaina aamusta ei 20m ssb signaalia oikein löytynyt mistään suunnasta, ei pitkäätietä tai edes suoraan. Tiedä mihin suuntaan siellä se pyykinkuivausteline oli, vihjeet tuli jenkkilästä ja EA valitti että olisi mahdollista jos pääsisi jenkkien väliin. Ja syykin selvisi käskyllä sh/wcy antaa A-indeksin 17, oli jo yöllä noussut, siitä ne 40m illan hyvä keli johtuikin, usein juuri ennen auroran nousua on hyvät kelit.

Mielipiteitä – omia ja linkki

Mustikat kypsyvät parituntia ja pari henkeä, toisella poimuri, saalis sangollinen ja eikä yhtään hirvikärpästä.

Joku viikko sitten ihmettelin hallitusohjelmassakin olevaan hankesuunnitelmaa Laajakaistahanke –2015, 100 megan valokuitua jokaisen torpan nurkalle. Nyt sain kyselyn paikallisesta hankkeesta, jonka Kouvolan kaupungin Elinkeinotoimi on lähettänyt. Saahan sitä kysellä, miten itse hankkeelle käy on jo toinen asia. Itse suhtaudun asiaa positiivisesti, mutta suurin varauksin, mistä moiset eurot nyt löytyisi, kun valtio ottaa velkaa pelkään elämiseen ja elvytykseen. Onko toivo sitten EU:ssa ja sen hankkeissa, joiden valvontaa tilintarkastajat kovasti moittivat. http://www.kouvola.fi/palvelut/maatalous_1/laajakaistahanke.html

Eiköhän joku taho ole vaatimassa perinteisen maalaismaiseman säilyttämistä, kun nuo sähköntoimittajatkin piilottavat jo uudet kaapelit täällä haja-asutusalueelle maahan, uusia kaapeleille lupaavat niin tehdä, kyllä siinä maisema muuttuu. Ehdotan että muutaman pylväs siirretään tuonne Verlan tehdasmuseon laitamille ja kerrotaan että tämä oli näkymä 1960 luvulla.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

VK9NI Norfolkilta äänessä




YJ0QB oli 22.7.aamulla 14013.8 ja pihisi vain SP tai LP kautta, sitä kutsuvat JA –asemat kyllä kuulivat jotenkin SP ja LP kautta eurooppalaiset. Samaan aikaan oli 3D2MP ehkä psk:lla 14070, jotain vinkunaa siinä kuuluin, en tiedä oliko signaali 3D2MP vain vasta-asemien.

Melkein samalla antennin suunnalla yritän olla valmiina ottamaan vastaan VK9NI aloituksen jos se tapahtuu heidän netissään ilmoittamana ajankohtana. MUFfia kyllä sinne on nyt 24,6 Mhz saakka, mutta pihinää heti alussa on odotettavissa. Kannattaa seurata heidän nettisivujen kelloaikoja ja heidän auringon nousu- ja laskuaikoja, samoin tietysti niitä oman qth vastaavia, sieltä ne kelipiikit löytyy.

VK9NI ilmestyi vihjeenä ruutuun klo 07.19 utc 7020 keliä sinne ei tietty tuohon aikaan 40 m ole, jonkun ajan kuluttua myös 14025 ilmestyi cw-asema. Ei siinä niin pitkään viihtynyt, heikosti sinne tuleva EU ei kiinnostanut tarpeeksi. Päivän mittaan 160 m cw ja 40 m ssb näytti olevan ohjelmassa, Aasia ja jenkkilä oli kohteena, kuin arvata saattaa. http://www.vk9ni.com/

Mielipiteitä – omia ja linkkejä

Nykyisin on kaikenlaisia allergioita, sähköallergiasta alkaen päättyen spämmi allergiaan. Toisaalta on myös todettu ettei kaikkia allergiaan aiheuttavia voi poistaa elämästä, niitä on vain siedettävä, joten on kehitetty siedätyshoito. Minulla tuli allergisia oireita XXXX-järjestön demokratia vajeesta, olen kuitenkin onnistuneella omavastuuosuuden kustannusten minimoimisella saanut helpotusta jopa itse allergiaan. Tuskin enää muistan mikä allergia minulla olikaan.

Siedätyshoito, hoidon tarkoituksena on lisätä potilaan sietokykyä allergian aiheuttajaa kohtaan niin, että allergiaoireet helpottuvat.
Poliklinikka.fi - Siedätyshoidosta apua allergiaan ja astmaan
http://www.poliklinikka.fi/?page=4239499&id=1679264

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

tiistai 21. heinäkuuta 2009

TX3A Chesterfield tulee syksyllä




YJ0QB Chris VK3QB on tullut ääneen ja vihjattu 40m cw:llä, muita bandeja hänellä on 30, 20 ja 15 m vain cw. Toivotaan että EUkin muistuu mieleen.

5V7PRF Franco I1FQH pitäisi olla äänessä 22-30.7.2009. 80- 10m cw ja ssb,
eQSL ja LoTW hoituu. http://twitter.com/i1fqh

TX3A Chesterfield Island, on tulossa syksyllä 23.11 –6.12.2009 operaattorit AA7JV ja HA7RY. On myös mahdollista että FK tulee reitille sopivasti. 160 ja 80 m on erityisessä tarjonnassa. http://www.tx3a.com/. Se että EUkin on edustettuna, antaa toivoa että EU kelitkin huomioidaan, asia joka ei ole itsestään selvyys – valitettavasti.

Edelliset yhteydet saarelle olinkin vuodelta 2000 TX0DX, siinä tiimissä oli vahva OH-edustus ja se näkyi jopa 80 m cw:llä oli yhteys. Täältä löytyy yhdeksän vuoden takainen TXØDX Chesterfield Islands DXpedition 2000 http://www.n4gn.com/tx0dx/

VK9N Norfolkista puhuttaessa ei voi sivuuttaa vuona 2007 edesmennyttä Jim Smith VK9NS
ARRLWeb: ARRL NEWS: Jim Smith, VK9NS (SK)
http://www.arrl.org/news/stories/2009/02/10/10638/

Minultakin löytyy viideltä eri bandilta yhteys hänen kanssaan joko ssb tai cw, ensimmäinen loki merkintä on vuodelta 1983 ja viimeisin 2004 ja kaikkia yhteyksiä ei varmasti tullut erikseen merkityksi lokiin, vain ne jotka olivat uusia bandeja. Jos Jimin pileupissa oli taukoja, piti raportti vaihtaa.

Linkkejä

Verlan aikamatka menneisyyteen
http://www.aarnimetsa.org/popups/events/verlafi.html

Keski-iässä ehtii vielä pelastamaan henkensä
http://www.ampparit.com/uutiset/tiede_ja_tutkimus


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

maanantai 20. heinäkuuta 2009

VK9 Norfolkia tarjolla


VK9IR NORFOLK ISLAND DX'PEDITION 2009 piti alkaa jo 19-22.7.2009
http://vk9ir.blogspot.com/search?updated-min=2009-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=5

20.7.2009 maanantaina kello 11.47 utc tuli VK9IR vihje 7090, ei tietysti tähän aikaan sinne ole 40 keliä, ellei jostain etärx sitä kuuntele. No asema on kuitenkin äänessä.

VK9NI NORFOLK ISLAND DXPEDITION 2009 alkaa keskiviikkona 22.7.2009
http://www.vk9ni.com/

Katselin VK9N ja omia auringon nousu- ja laskuaikoja ja mahdollisia 80 tai 160 m keli-ikkunoita, kaponen se on klo 19.21 utc täällä laskee ja VK9N nousee 19.38 utc OH5RBI mukaan, plus tietysti se grayline siinä ennen. Voisi sitä ainakin kuunnella, jos vaan ovat siellä silloin. Nämä bandit ovat tuolta puutteessa, ja taitavat jäädäkin.

Pilikkujen sytytysryhmä toimii kuin kunnallinen työehtosopimus määrää ja nyt on heinäkuu siis lomalla ja sijaisia ei saa palkata – ei pilkkuja.

Mielipiteitä – omia ja linkkejä

Moni toimija jolla asiakkaat tai jäsenet ovat merkittävä tulolähde, eivät muista keneltä se eurovirta tulee, sitä pidetään itsestään selvyytenä, vasta kun se hyytyy, ihmetellään ja yritetään aktiviteetteja joilla saataisi uusia asiakaita/jäseniä. Ja kaivetaan selityksiä, joita toistetaan kuin totuuksia.

Ei edes ajatusta uhrata miten saisin vanhan asiakkaan /jäsenen pysymään tyytyväisenä palveluihin. Vanhan asiakkaan/jäsenen pitäminen on todella edullista. Eikä edes tunnusteta mistä asiakkaiden /jäsenten katoaminen johtuu – selvä peiliin katsomisen paikka. Jos ei sieltä mitään löydy on syytä mennä optikolle. Omien tai yhdessä tehtyjen virheiden tunnustaminen on yleensä vaikeaa, toisille jopa mahdotonta.

Asiakkaita tulee ja menee, sanoi kaivosinsinööri pankin norsunluutornista pääjohtajana ollessaan. Kyseinen pankki yhdistettiin toiseen suureen ja nykyisin on ruotsalaistenkin omistuksessa, toki siellä edelleen on omistusta suomestakin.

Maanviljely on teollisuutta - Sanna Perkiö
http://sannaperkio.blogit.uusisuomi.fi/2009/06/12/maanviljely-on-teollisuutta/

Puuvillainen kauppakassi onkin huono valinta — Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/66447-puuvillainen-kauppakassi-onkin-ymparistohaitta

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

IARU 2009 oli ja meni ja Mustilasta qso kulki

Kari OH5WH, OH5Z asemalta ajamassa OH2HQ kutsulla HQ-luokassa 20 m cw-osuutta 2009


IARU 2009 HF-kisa oli ja meni, mukana oli myös HQ –sarjassa OH2HQ ja siellä Kari OH5WH ajoi 20 cw osuuden OH5Z asemalta 2388 qsoa 24 tunnissa. http://lists.contesting.com/_3830/
Hyvin tuolla 20 cw tuloksella täällä EUssa pärjätään, jos vertaa muihin HQ-luokan asemiin jotka ovat sinne tuloksensa antaneet.Kari on ollut vuosia hiljainen kilpailu touhuisssa, sieltä se osaaminen on vain kaivettu taas esille ja päivitetty tälle vuosituhannelle. Hyvä tulos ei minua hämmästyttänyt olen Karin cw-workkimista kuunnellut jo vuosikymmeniä sitten, Kouvolasta tuli pinta-aalto hyvin Voikkaalle hf-bandeilla. Isä Pentin OH5TF kanssa siellä asemaa kohennettiin dx- ja kilpailuqsoja pidettiin. Opiskelu vei Karin pois paikkakunnalta ja Kari jäi sille tielle, nyt taas on aikaa löytynyt hänelle niin mieluisalle harrastukselle cw-kisoihin. OH5Z tiimi on saanut hyvän vahvistuksen. http://www.oh5z.com/

Lauantaina pitkin iltaa KH7XS =KH6 tuli hyvin luettavasti 10 ja 12 m cw:llä, makein kohta oli ennen paikallista auringonlaskua, qso kulki 100 watillakin, syynä oli linukan lämpenemisaika. Tuli uusi bandipongo 12 m ja 10 m uusi cw. Usean kerran olin kuunnellut aamupäisin samaa asemaa näillä bandeilla, ei mitään kuulohavaintoa täällä, nyt tuli ihan hyvin maksimissaan 579. Auringon laskun jälkeen tuli hyvin myös 21018 ja kysyntää riitti. Jokohan Bill muistaa että keliä on myös iltaisin, aamuisin sama asema on usein kysellyt EU keliä, clusterilla.
QRZ.COM Callsign KH7XS http://www.qrz.com/callsign/KH7XS

Mielipiteitä – nyt vain omia

Sonera lähetti 40 euron lahjakortin, koska olin valinnut laajakaista heiltä. Julma totuus oli että aikanaan, en olisi saanut muilta laajakaista palvelua ollenkaan tänne, kuin Soneralta. Vieläkään en ole edes 3G palvelujen piirissä, nyt kyllä voisin vaihtaa kuparin takana olevaan laajakaistan toimittajaa.

Se mikä tässä on huomion arvoista Soneran muistaa omia nykyisiä asiakkaita, eikä vain keskity uusien hankintaa. Menetelmä sopisi myös eräälle XXXX-yhdistykselle. Tuolla lehtien puolella on tilanne jossa keskittymällä vain tarjouksiin, saa lehden pätkissä ostettuna selvästi edullisemmin kuin vuositilaaja. mutta kuka sellaista puhelinrallia haluaa pitää yllä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

lauantai 18. heinäkuuta 2009

IOTA Kisaa ja keräilyä 25.7 - 26.7.2009


IOTA Kisa alkaa 12.00 utc la 25.7.2009 ja päättyy 12.00 utc su 26.7.2009

Tämä on hyvä paikka aloittaa iota kerääminen kohteita löytyy 1078, erimaanosissa ja kontestereille pieni trippi sopivalta OH-saarelta ja pileupit on takuuvarma.
Se kuuluisa kuusi qsoa tunnissa varmasti rikkoutuu jos qsoilu yleensä kiinnostaa ja pienellä signaalilla pärjää, aina joku jossain kuulee ja tulee vastaamaan.

RSGB HFCC Site. IOTA Contest Rules 2009, kisaohjelma ei löytynyt sääntöjen linkistä.
http://www.vhfcc.org/hfcc/rules/2009/riota.shtml
Kisaohjelma löytyy Paul O'Kane EI5DI. SD - the Contest Logger for Radio Amateurs
http://www.ei5di.com/index.html

Täältä OHsta on seuraavat IOTAt kertoimina ja varmasti haluttuja.
EU-002 OH0 Åland
EU-053 OJ0 Market
EU-096 OH1 Länsi-Suomi
EU-097 OH2 Uusimaa
EU-101 OH6 Vaasa
EU-126 OH8/OH9 Oulu/Lappi
EU-140 OH5 Kymi
Tarkemmat määrittelyt kohteeseen sisältyvistä saarista nimineen, ja meneillään olevat aktiviteetit. Islands on the Air - Homepage – Homepage http://www.rsgbiota.org/

Erillinen Kemiö näyttää pudonneen pois listoilta, Emppu OH2BF varmaa osaa kertoa tarkemmin mistä oli kysymys, koska on itsekin innokas IOTA kerääjä, ja on ollut Kemiötä jakamassa, muistaakseni hänellä on tai ainakin ollut mökki qth siellä. Empulla jokunen kuukausi sitten oli vielä EU-126 puutelistalla, yksi niistä harvoista EU puutteista.

OH osanottoa on ollut joka vuosi, luokkia löytyy varmasti jokaiselle sopiva.
Tässä recordi listalta poimittua.

Island Single-operator Unassisted SSB 24hr, High Power
Callsign: OH0Z
QSOs: 2339
Mults: 235
Score: 3,501,735
Island: Åland Island
IOTA :Ref EU 002
Year: 2005

IOTA Honoroll 2009 löytyy täältä, muutama OHkin on listalla ja lisää mahtuu.
http://www.dxzone.com/cgi-bin/dir/jump2.cgi?ID=1373


Linkkejä

Suomalaistutkija tekee esineistä näkymättömiä - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/tk/article309548.ece?s=r&wtm=-17072009
”Menetelmää voidaan soveltaa monenlaiseen ongelmaan maanpäällisessä tiedonsiirrossa. Esimerkiksi usean lähellä toisiaan olevan antennin toimintakyky paranisi jos antennien tukirakenteet olisivat "näkymättömiä" sähkömagneettisille aalloille eivätkä rakenteet siten häiritsisi antennien toimintaa.”

Argentiinassa saa vaihtorahaksi karkkeja kolikkopulan takia - HS.fi – Talous
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Argentiinassa+saa+vaihtorahaksi+karkkeja+kolikkopulan+takia/1135247754111?ref=rss

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

torstai 16. heinäkuuta 2009

Kesän kulttuuria annoksina


TL0A on ollut aktiivisesti äänessä eribandeilla, valitettavasti vain ssb. M0URX Kotisivuilla on lisää tieto, ei mitenkään paljoa, mutta qsl infoa. Keskiviikkona ei MUF täällä riittänyt kuin pihinään, paikallista auringon laskua odottelin, uimassa kävin. Asema oli sillä välin hävinnyt 10 ja 12 m ssb, jossa oli tuntitolkulla ollut. http://www.m0urx.com/home/viewpost/93.html

Kutsulla AO8GTC 25 ja 26 pv on äänessä Kanarialta Teleskoopin nurkalta 2000 m korkeudelta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gran_Telescopio_Canarias
http://ea8rcp.blogspot.com/

ZX8Z iota SA-016 oli ja meni, en ehtinyt edes kuunnella. Päivittäinen ohjelmani oli sen vertaa sekaisin, että kuuntelu jäi olemattomaksi. Talo oli täynnä suvivieraita.

Mielipiteitä – omia ja linkkejä

Ilmatieteen laitos - Uutiset – Tiedotteet / Raportoi salaman iskuista puihin:
http://www.ilmatieteenlaitos.fi/uutiset/index.html?Id=1247208277.html

Mattojen lika pesuaineita suurempi järvien rehevöittäjä Uutiset Iltalehti.fi
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200907129915742_uu.shtml

Suorastaan täytyy ihmetellä, ettei noita rehevöittäjiä laiteta TOP 10 järjestykseen, monista pienistäkin ja ei tärkeistä asioista saadaan isot lööpit. Taitaa olla valtakunnallisesti niin arka-asia hallituspuolueelle. Ettei kukaan uskalla sitä julkistaa. Ottamatta muuten asiaan kantaa, tämä mainittu asia ei varmasti ole siellä listan kärjessä. Vaikka täällä ei järvessä ole moniin vuosiin enää pesty mitään, ei edes mattoja. Silloin suosituksessa mainittiin vain silloisten pesuaineiden haitalliset vaikutukset.
Silloin oli peltojen ja järvien välissä vain avo-ojien heinikot ja lannoitekuormat tasattiin paikallisessa vesistössä, oja päättyi rantaviivalla - jos siinäkään. Pienet kirkonkylät laski puhdistamattomina kaikki jätevedet lähimpään vesistöön, tai jos oltiin meren äärellä niin ensin muutaman sadan metrin ja myöhemmin putkea jatkettiin ja oltiin kilometreissä.

Paikallista vuosittaista kulttuuri kierrosta on suoritettu antaumuksella, kesävieraiden kanssa ensin Mäntyharjulle Salmelaan. http://www.taidekeskussalmela.fi/

Ja tietysti ihan paikallinen Unescon maailmanperintökohde, Verlan tehdasmuseo http://www.verla.fi/

Ja Repoveden www.repovesi.com/ kansallispuistossa päivän melonta, tarvittavat välineet vuokrasi ja reitin pysähdyksineen ehdotti, voin suositella. http://www.kuutinkolo.com/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

perjantai 10. heinäkuuta 2009

IARU HF-kisaa viikonloppuna


CCF-postituslistalla käydyssä IARU kisan liittyvässä postittelussa tuli esille kesäkelit ja niiden yllättävät avaukset.
”IARU on mainio kisa, sillä siinä tapahtuu usein kelillisesti outoja asioita(positiivisessa mielessä). Päräyttävimpänä muistona itselläni kun workinOH1NOA:na kisaa paljain jaloin kukkakepillä: ajoin 10m CW:llä W3LPL:n ...aamulla. 73, Timo OH1NOA”

Avauksia saattaa edesauttaa myös vasta-aseman hyvä antenni varustus ja se että bandilla on yleensä workkivia asemia, ne majakat siellä kyllä tahkoaa.
W3LPL Antenna Farm http://www.dailydx.com/w3lpl.html

Täällä Jarin OH6BG tekemä kelikartta juuri tätä viikonloppua varten.
OH5: http://www.voacap.com/iaru2009/oh5/
OH6: http://www.voacap.com/iaru2009/oh6/
OH7: http://www.voacap.com/iaru2009/oh7/
OH8: http://www.voacap.com/iaru2009/oh8/

”Eipä noissa isossa kuvassa juurikaan isoja eroja ole... kympin ennuste vaikuttaa aika pessimistiseltä... Es:ää siellä tod.näk. on, ja voipi PY/ZS suuntakin yllättää...73 Jari OH6BG”

Ja Ilkka OH1WZ täydentää:
"alussa hiukka aurooraa, mutta petraa loppua kohti"

ARRLWeb: 2009 IARU HF World Championship Contest Rules
http://www.arrl.org/contests/rules/2009/iaru.html

Onko perinteinen HF-workkiminen näin nopeasti jäänyt pois, kun ei edes XXXX-liiton 2009 kesäleirillä, ole mitään ohjelmaa tai esitelmää, kilpailufoorumia tai vastaavaa. Jos Arkalan kaksi käyntiä jätetään pois - onhan sitä kyllä jo siinäkin.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

torstai 9. heinäkuuta 2009

TO8YY ja yhteysyritykset


Keskiviikkona olin taas TO8YY kuuntelemassa 28009 oli liian kaukana MUFista, joten auringonlaskun aika olisi ainoa mahdollisuus teoriassa. Kello 15.00 utc maissa oli se MUF niin lähellä (21.7 Mhz) 24 Mhz että saattaisi tulla, mutta 28009 näyttää vaan olevan tarjolla. Ei muuta kuin ollaan tässä taustalla ,jos vaikka bandi vaihtuisi, 15 m näyttää olevan toinen asema rytyllä. Jonkin ajan kuluttua, yritettiin 24892 ei mitään. Tämän illan yhteys/det taas sen auringonlaskun varassa – ei silloinkaan tulosta.

Torstaina heti aamusta kello oli jo 3.15 utc vihjeitä tulvi 80 m cw:llä, aurinko on jo niin pitkään ollut ylhäällä joten ei mitään havaintoa täällä. Saksasta kehuivat signaalia, ehkä siellä oli myös oikein dx-antenni tuolle bandille. Ja auringon nousukin melkein 2 h meitä jäljessä, siinä syitä hyvään signaaliin.

4U1UN majakka on ajettu alas Northern California DX Foundation (NCDXF) ketjuun kuuluvana osana. Kyllä varmasti sinne itärannikolle tulee johonkin sopivaan paikkaa uusi majakka, toisella kutsulla tietysti. www.ncdxf.org/beacons.html


Mielipide

Ajopäiväkirjan täyttö voi olla taannehtivasti joko äärimmäisen vaikeata henkisesti tai jopa erittäin hauskaa. Riippuen onko oman auton vai työantajan auton käytöstä kysymys, ekassa vaihtoehdossa on mahdollisuus saada matkakilometreistä euroja verovapaasti. Tai on jonkunlainen autoetu, jälkimmäisessä se näyttää siirtyvän aina takarajalle. Se on päivänvarmaa että ajopäiväkirjan pito kannattaa kaikissa olosuhteissa, jos halutaan työ- ja omat ajot pitää hanskassa verottajaa varten. Niistä sitten voi ainakin yrittää neuvotella itselleen sopivan vaihtoehdon työantajan kanssa. Yleensä ajopäiväkirjan pidosta saa hyvän korvauksen säästyneiden verojen muodossa.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Rutina jota taas ei kuulukkaan


Illansuussa taas saunan kautta kuuntelulle TO8YY 28009, bandi on hiljainen, ei tietoakaan siitä eilisestä rupinasta joka peitti alleen TO8YY. Vai onko nyt vastaanotin rikki, kun ei sitä rupinaa kuulu, antennin suunta on sama. Tilanne 1-1, eilen oli asema bandilla, en kuullut, tänään bandi hiljainen ei asemaa halutulla bandilla. Kyllä se sinne ilmestyi, mutta oli 21009.0 ja ei auringon laskua ennen tai sen aikana käynytkään 12 tai 10 m.

Rich näyttää arpovan jokaiselle päivälle oman numeron jolla kirjautuu dx-clusteriin. Jos talkkia yrität hänellä laitaa niin kokeile eri numeroita, ainakin DK8YY-11 ,-3 on ollut käytössä, hänen koti nodensa näyttää olevan DB0SUE-7. Missä hän nyt on ollut, siitä ei minulla ole tietoa. En ole sitä edes etsinyt, tosin sieltä se selviäisi kokeilematta mikä numero on milloinkin käytössä. Syynä tähän numeron vaihtoon, lienee vain se yksinkertainen syy, talkkia tulee ruudun täydeltä, jos kaikkiin vastaisi heti jäisi pileupit pitämättä. Kyllä hän näyttää ne lukevan, jopa hänestä annetut vihjeet.

IARU 2009 kisan sääntöjä katselin, aloitus on tulevana lauantaina kello 12.00 utc ja päättyy sunnuntaina samaan aikaan, lyhyt vuorokauden rypistys. Suomestakin taidetaan saada OH2HQ joukkue liikkeelle, joka bandille erikseen ssb js cw-asemat. 20 cw asemalla operoi Kari OH5WH, OH5Z asemalta Mustilasta.

ARRLWeb: 2009 IARU HF World Championship Contest Rules
http://www.arrl.org/contests/rules/2009/iaru.html

Pieni mutta mielenkiintoinen lisäpointti oli lokien kohdassa, jossa oli nettiosoite johon voi qso kerrallaan näpytellä paperilokistaan qsot ja siitä se hoituu. Tietysti tosikonsterit hoitaa caprillona lokit suoraan perille, mutta tavalliselle sunnuntai workkijalle voi tuo mahdollisuus olla kokeilemisen arvoinen, jos vaihtoehtona on lokien lähettämättömyys. Tosin ei tästäkään vaihtoehdosta sakoteta, tai mustalle listalle joudu, kuten ei yleensä kansainvälisissä kisoissa ole tapana. Tietysti kisanjärjestäjät toivovat kaikilta lokia, ja vielä siinä muodossa että niitä voidaan tarkastaa suoraan ohjelmalla.

Mielipiteitä – lainattuja

Liian hiljaiset hybridit vaarallisia - japanilaisten ratkaisu on varoitusääni - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/duuniauto/article306476.ece?s=u&wtm=tt-07072009


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

tiistai 7. heinäkuuta 2009

Linja rutisee ja pappa murisee




Nyt alkoi ilmestyä pilikkuja oikein ryppäässä, SFI noussut, R-indeksi noussut vielä. Mitähän tapahtuu illalla TO8YY kanssa, joutuukohan pitämään qsoja. Ellei tuo 110 kV linjarutina sitä estä. Ja estihän se tehokkaasti, ei edes kokonaista vasta-aseman koolia tullut perille. DK8YY-11 oli dx-clusterilla kutsuna, oli kait hänen pakko vaihtaa koolia, saattoi tulla talkkeja taulutäyteen, tuolla pelkällä DK8YY.Iltasella häneltä tuli talkki missä olet, oletko yleensä qrv, koska ei ole kuulunut. Valittaen piti todeta, etten pysty tuon linjarutinan alta sinua lukemaan. Hienoa palvelua oli tarjolla.

Pilikkujen osalta vaikuttaa ihan hyvältä, ei enää yksittäisiä, vaan ihan ryppäässä nyt niitä. Oli sillä sytytysryhmällä kuitenkin osaaminen vielä hanskassa, kaikkia osaajia ei ole näköjään ulkoistettu, lomautettu toistaiseksi tai siirretty eläkeputkeen. On se hienoa että entistä osaamista on säilynyt vahingossa tai tarkoituksella, nyt sille oli käyttöä. Vaikka yli 10 vuotta oli ryhmän edellisestä sytyttelystä aikaa.

SpaceWeather.com -- News and information about meteor showers, solar flares, auroras, and near-Earth asteroid http://spaceweather.com/

4U1UN on entisestään harvemmin äänessä, koska rakennuksen turvatasoa on nostettu. Yönyli tai viikonloppujen toimintoja on rajoitettu. Kuitenkin sinne on asennettu uusi antenni. Asema kait pitäisi varustaa remote varustein ja workkia muualta, tietoliikenne yhteyden sinne luulisi onnistuvan, vaikka erillisellä wlan qsolla, jos rakennuksen muita tietoliikenne yhteyksiä ei voi/saa käyttää. http://public.fotki.com/sparky73/any/ham_radio/4u1itu-2009-antenna/

Linkkejä

Kheopsin Bernie – Arvopaperi Karo Hämäläinen Heinäkuun helteessä
http://www.arvopaperi.fi/kolumnit_blogit/article306136.ece?s=u&wtm=ap-06072009

Paikallisen Kansallispuiston - Repoveden palvelut
http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=374


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

maanantai 6. heinäkuuta 2009

TO8YY tänään 19.00 utc 10 ja 12 m cw:llä OHta




Rich TO8YY on 7 pv heinäkuuta saakka äänessä ja nyt myös ssb tullut mukaan ainakin 10 ja 12 m bandeilla. DX-clusterissa TO8YY on kutsulla DK8YY joten talkilla asiat hoituu ”T DK8YY xxxxxxxxx” Myös ON4KST chatissa näkyy olevan mukana: The ON4KST chat http://www.on4kst.info/chat/login.php

Aamulla Rich kanssa käydyssä talkkien vaihdossa hän kertoi että 6 tuntia 10 ja 12 m ssb oli tullut 800 jenkki qsoa. Mutta 80 ja 160 m on ollut suuri pettymys. Sovimme että hän tulee tänään, viimeistään 19.00 utc. 10 ja tai 12m cw:lle yrittämään uudestaan OH qsoja. Minulla on auringonlaskuaika täällä tänään 19.46 utc, joten siitä tuo ajankohdan ehdotus. Myös Rich on tietoinen tuosta ajankohdasta. Muuten Richillä DK8YY itsellään on tämä uusi FJ vain 4 bandilla

Mielipiteitä – nyt vain lainattuja

fin-ham 5.7.2009 22.44
Michael OH2AUE kirjoittaa omista ajatuksista ja xxxx-liiton hallitustehtävästä otsikolla.
Ollakko, vain eikö olla

Yksi kappale pitkästä ja asiallisesta pohdiskelusta.

”Näinä liberaaleina aikoina ei yhteiseen kattojärjestöön kuulumattomuutta enää sinänsä vieroksu - mutta siltikään ei ymmärrä miten voi olla kuulumatta. Laitan tämän oman
rajoittuneisuuteni piikkiin - voin toisaalta hyvinkin kuvitella tilanteen, jossa en itsekään haluaisi olla katto-organisaatiomme jäsen.”
Terv. Michael, OH2AUE

Pessimismi-tapahtuma onnistui - ennakko-odotuksista huolimatta.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/07/pessimismi-tapahtuma_onnistui_-_ennakko-odotuksista_huolimatta_845256.html

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

TO8YY yksi uusi bandi - 15 m cw


Lauantaina olin illansuuhun saakka reisussa, päivällä sain jo ilmoituksen puhelimella että pilikku oli ilmestynyt, joten illalla oli odotettavissa 15, 12, ja 10 m tiukkaa kuuntelua mahdollinen vasta-asema oli TO8YY. Koko illan kuuntelut tiivistettynä, TO8YY ilmoitti kuulleensä minut 24913, mutta en vastannut hänen raportiinsa. Ainoa piikki joka tuli minulle oli yksi hänen kokonainen koolinsa, johon vastasin kahdella omalla kutsulla, mitään vastausta en kuullut, tai muitakaan elonmerkkejä Ja kaikki tämä tapahtui juuri meikäläisen auringonlaskun aikana 19.48 utc, muutaman minuutin tarkkuudella.

Seurasi pitkältä kuulostava hiljaisuus 10 ja 12 m taajuuksilla. Joten laitoin talkin missä olet, ja hän ilmoitti tulevansa 21009 ja sieltähän asema kuuluikin cq huutelevan, ei muuta kuin nopeasti linukka tälle bandille ja kutsumaan ja sieltä se qso syntyi, ja uusi bandipinna kirjattiin. Heti laittamani vihjeen jälkeen EU ja jenkit sen taajuuden omivat 599 signaaleilla, täältä se oli jo vähän pihinän sekaista, mutta hyvin luettavaa. Yhteyttä tuskin olisi syntynyt ellei talk-modea ollut käytettävissä OH5RBI:llä. Niitä vielä puuttuvia 12 ja 10 m pitää vain päivystää. Ja toivoa vasta-asemalta sikeää yrittämistä, jota kyllä siellä on ollut. Tämä 15 m cw yhteys oli jo muutama minutti paikallisen auringonlaskun jälkeen 19.55 utc.

Nyt näyttää TO8YY olleen myös 160 ja 30 m ja ryttyä on ollut tarjolla 17 m bandilla.

Joku ihmeen pohjarupina oli illalla 10 ja 12 m bandeilla, ihan erilaista kuin 110 kV linjarutina.
Se oli kuin harvakierroksinen sähkömoottori olisi pyörinyt ja hankaloitti hiljaisen signaalin lukemista. Onneksi kosteus piti linjarutinan hiljaisena, nämä kaksi olisi ollut jo ylivoimainen este.

Radiohäiriöstä voi tehdä Figoralle ilmoituksen, oheisella lomakkeella:
http://www.ficora.fi/attachments/suomilomakkeet/5CUn2JBFf/RH-ilmoitus.pdf

Mielipiteitä – lainattuja

Terassin kaide tarvikkeita olen maalaillut ja kyllä se on hauskaa määrämittaan sahattuja maalata, verrattuna jos olisi valmiina samaa suorittanut, kaikki rakoset tökkinyt ja siinä sivussa terassia pilkutukselta varjellut ja selkää kuormittanut.

http://www.finlex.fi/data/normit/6376-F2.pdf
Rakennusten käyttöturvallisuus
2.4 Kaide
Kaiteen korkeus riippuu putoamiskorkeudesta. Nykyisten rakennusmääräysten mukaan saa uusissa kaiteissa olla enintään 10 cm rakoja.

Golfmailamies aiheutti poliisioperaation Savossa
http://www.warkaudenlehti.fi/uutiset/keski-savo/golfmailamies-s%C3%A4ik%C3%A4ytti-kaura-ahossa/461902
Ja paikallisella savolais draama :
Voe olla tokkiisa jotta mänjkö tuossa pyssymies tai oeskohan tuo lapiomies tai onkimies vae lieneekö satteenvarjomies, mut jos soitettaankii paekalle polliisimies ja ottaesko mukkaan koiramiehe, mut kyl siin joku mänj ? Voepi olla vuaaralline tai voepi olla olemattakii. Ja ei kun pillit soijen ja ehtimään !! (viännös Jussi oh3lch)

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

lauantai 4. heinäkuuta 2009

Tuli lottovoitto - ei TO8YY 12 m

Kuvassa istutetun Mustikkapensaan raakaleita

Dx-bulletiinissä julkaistun huhun mukaan 70 Yemeniin puuhataan dx-peditiota, onko nyt aika kypsä tai muuten otollinen - tiedä sitten. Viimeinen siltä workkimani sieltä oli Pekka OH2YY ssb qsoja piti 7O/OH2YY bandeina oli 10, 12, ja 15 m ssb vuosi oli 2002 .

TO8YY oli perjantaina ehtoolla 24892 ja saksasta ja tuolta etelästä sitä kutsuivat ja pitivät yhteyksiä. Bandin pohja oli niin korkealla. Kiitos tuulisen sään joka oli kuivattanut kaikki lähiseudun 110 kV linjan eristeet ja s-mittari oli 7-8 välillä, ja tuossa suunnassa johon biimaan se linja kulkee. Jospa tuuli tyyntyisi ja illan kosteus laskeutuisi ja bandin pohjat painuisi alas, ennen paikallisen auringon laskua, olisi periaatteessa toivoa.
Tai jos samalla sakasalaisella suunnitelmallisuudella ollaan liikkeellä niin lauantaina olisi 15 m cw:n vuoro, sekin kelpaisi uutena bandi pinnana. Saunassakin kävin välillä ja korvat puhdistin huolella. Tuuli tyyntyi kuin usein ennen auringonlaskua, bandin pohjat laski nyt vain S-mittarissa 5.

Paikalliseen auringonlaskuun on puolituntia, tunnelma tiivistyy asema on edelleen 24892 koska EU sitä ajaa, kuulen harvakseen vasta-asemia. Nyt ilmoitti siirtyvänsä 6 m.
He ovat välillä dx-clusteri verkossa, koska DK8YY ilmoittaa taajuuksien siirroista. Näyttää talkit menevän perille. Toivo elää vielä vaikka keli-indeksit eivät ole puolellani, ei yhtään pilkkua ja A-5. Ei edes kuulohavintoa asemasta.

Rami OH2BGD talkitti OH5RBI:llä, ominaisuus jota New Summitissa ei ole, että torstaina paikallisen auringonlaskun aikoihin ovat TO8YY täältä OHsta workkineet 10 m cw:llä oikein joukolla. Minulla ei riittänyt uskoa edes 10 m kuulumiseen , että olisin käynyt vaihtamassa koksia 10 m antenniin ja yrittänyt edes kuunnella. Ne releboksien lisäasennukset edelleen kesken. Vaikka dx-clusteri oli vihjeitä täynnä Tuolta Kouvolan kaupungin toiselta, eteläiseltä laidalta 30 km etelämpänä Jukka OH5WW oli sen workkinut.


Mielipiteitä – omia

Tuli suuri lottovoittokin, olin lisännyt perinteiseen kuponkiin sen uuden LottoPLus – lisävoittoluokan ja perjantaina se tapahtui, tuli tästä uudesta luokasta 1x3+1 merkinnällä voitto joka minulle tuloutettiin summa oli YKSI euro. On se edullista tuo RAY rahojen siirto kun noin pieniäkin voittoja kannattaa jakaa. Jos tuon olisi perinteinen pankki suorittanut, tuskin minulle olisi 50 senttiä jäänyt käteen, kun tilisiirrosta johtuvat kulut olisin maksanut. Tai jopa olisin joutunut maksamaan että olisin saanut voittoni tililleni.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

torstai 2. heinäkuuta 2009

NCDXF majakat kuuluu, missä asemat


Heikki OH8GKP on virittänyt uuden vertikaalin Liminkaan KP24 ruutuun kuuntelemaan NCDXF - majakkaketjua. http://kotisivu.dnainternet.net/heipisil/Faros/

Ei se maston kääntäminen ollutkaan mikään läpihuutojuttu, tuo vikavirtasuoja paukutti ihan alvariinsa, vaikka kuinka syitä etsittiin. Kiitos neuvoista kaimalle OH5VX nyt taas homma pelaa.

Nyt saa Glorioso tulla lyhyttä tai pitkää tietä, täällä pyörii masto. Mutta se olisikin yllätys jos Gloriosolla olisi niin hyvä antenni jossa olisi gainit kohdallaan ja sieltä biimaisivat etelään, siis täällä via LP täällä. Eteläinen EU ei kuulisi kuin pihinää – toiveajattelua.
Italiaan se menee sieltä vaikka huonolla maajohdolla, jos vaan sopivasti sillä pituutta ja maa kuivaa.

Torstaina illansuussa kuunteli 24930.0 NCDXF majakka ketjua ja antenni oli jenkkilän suuntaan tai ehkä vähän pohjoiseen. Kuulin yllättäen ketjun majakanVE8AT sillä 100w teholla kuului 579, ne pienet tehot ei ollenkaan. Itse asiassa olin TO8YY (dxcc-maa FJ) kuulostelemassa 28009.0 näkyi viihtyvän, täällä en kuullut asemaa. Täytyy kääntää antennia paremmin sinne suuntaan jos vaikka sattui siirtymään 15 tai 12 m cw:lle. 12m bandi oli muuten ihan tyhjä tuohon suuntaan vain 24922 oli psk tapaista lähetettä, vaikutti kuin cq siinä olisi joku kutsunut.

Mielipiteitä – omia ja linkkejä

Autoilija: Miksi olet hankkinut liikennevakuutuksen 1 500 euron omavastuulla? - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article299577.ece?s=u&wtm=tt-30062009

Professori Janne Seppäsen ja Harri Melinen virkaanastujaiset 14.1. - Lehdistötiedotteet - Tampereen yliopisto
Luottamuksen kuva?
Tiivistelmä professori Janne Seppäsen virkaanastujaisesitelmästä Tampereen yliopistossa
Luokat ja yhteiskunnalliset jaot
Tiivistelmä professori Harri Melinin virkaanastujaisesitelmästä Tampereen yliopistossa 14.1.2009. http://www.uta.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2009/5.html


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ