Oma blogiluettelo

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

AATON MUKANA MAAILMALLA, OSA 59 KOLUMBIA (HK)






Cartagenan linnoitus on Unescon Maailmanperintokohde


Joulukuussa 2016 sai Kolumbia tavanomaista enemmän sekä positiivista että negatiivista julkisuutta. Maata on pitkään pidetty yhtenä maailman huumekeskuksista sekä myös väkivaltarikosten yleisyydestä. USA on vuosittain avustanut maata useilla miljardeilla dollareilla. Rahat on suunnattu huumekaupan vastaiseen toimintaan. Taistelut mm. Medellin huumekartellia vastaan olivat verisiä ja niissä menehtyi 260 000 ihmistä ja 7 milj. joutui pakolaisiksi (lähde STT).

Nobel palkinto Kolumbiaan.

Kolumbian hallitus sekä presidentti Juan M. Santos ovat useiden vuosien ajan neuvotelleet rauhasta sissijärjestöjen kanssa ja nyt neuvottelut on saatu päätökseen onnellisesti. Rauhansopimus on hyväksytty molemmin puolin. Saavutus on merkittävä ja tämän johdosta presidentille myönnettiin 10.12. 2016 Oslossa Nobelin rauhanpalkinto. Kolumbialainen kirjailija G.G.Marques on myös saanut Nobel palkinnon ja hänen kuvansa on painettu paikalliseen setelirahaan.
Kolumbia on Etelä-Amerikan ainoa valtio, jolla on rantaviivaa niin Tyynenmeren kuin Karibian merenkin puolella. Maa sijaitsee kokonaan tropiikissa, joten joissain paikoissa maata sataa vuodessa jopa 5000 mm. Pinta-alaltaan se on Etelä-Amerikan toiseksi suurin valtio.

Järkyttävä lentoturma.

Saavuimme Kolumbian Cartagenan kaupunkiin laivalla kaksi päivää myöhemmin tuhoisasta lentoturmasta. Olimme jo seuranneet uutisointia TV:n välityksellä laivassa. Tuhoutuneessa koneessa oli matkustajina myös brasilialainen Chapecoence Real jalkapallojoukkue, joka oli menossa Etelä-Amerikan mestaruusturnaukseen ottelemaan Atletico Nacional joukkuetta vastaan ja tämä olisi ollut seuran historian suurin ottelu. Koneessa olleista n. 80 matkustajasta vain kuusi selviytyi ihmeen kaupalla hengissä. Toinen murheellinen uutinen TV:ssä koski Suomea ja 3 surmattua henkilöä Imatralla, joka ylitti uutiskynnyksen BBC:n maailman uutisissa. Myös Kuuban pitkäaikainen johtaja Fidel Castro kuoli matkamme aikana ja hänestä esitettiinkin monia dokumentteja.

Matkailukohteiden Top 10.

Iltasanomat julkaisi lokakuun lopussa Lonely Planetin tekemän listauksen vuoden 2017 suosituimmista matkakohteista. Ykkösenä löytyy Kanada, kakkosena Kolumbia ja kolmosena Suomi. Suomen osalta voin jo nyt varmuudella todeta, että matkailu tulee lisääntymään etenkin Kiinasta. Siitä saatiin jo esimakua joulukuussa, kun yli 250 konetta saapui Lapin kohteisiin. Lehtitiedot kertoivat, että majapaikkojen saatavuus oli kiven alla esim. Rovaniemellä.

Kolumbia IPA – perheen jäseneksi?

Iloinen uutinen kertoo, että Kolumbia on hakemassa jäsenyyttä Kansainväliseen Poliisijärjestöön, mutta päätöstä ei ole vielä tehty.

Kiertoajelulla Cartagenassa.

Tutustuimme opastetun kiertoajelun puitteissa sekä uuteen että vanhaan kaupunkiin. Kohde kuuluu Unescon Perintökohteisiin ja on perustettu 1533 ja on erinomainen näyte siirtomaa-ajan kaupungista. Sitä jopa kutsutaan maailman parhaiten entisöidyksi kaupungiksi kaikkine kukkivine parvekkeineen. Vanhan kaupungin muurien sisäpuolella on miellyttävä kävellä ja tutustua niin vanhaan arkkitehtuuriin kuin ”elävien patsaiden ” yhtäkkiseen heräämiseen eloon turistien kuvaamisen jälkeen. ehdoton nähtävyys kaupungissa on San Felipe de Barajas Fortress linnoitus, joka sijaitsee vanhan kaupungin muurien ulkopuolella.

Opas kertoi mm. koulutuksesta, jolloin pojilta vaaditaan sotilaspassi, jos hakeutuvat yliopistoon opiskelemaan. Armeija-aika on 1,5 vuotta.





Näiden rouvien asusteet herättivät huomiota




Värikkäitä historiallisia taloja Gartagenan vanhassa osassa




M-pyörätaksin kyydissä olo on vähintään epämiellyttävää ,sillä liikenne  on hyvin vilkasta




Taitava taidemaalari maalasi taulut sormillaan





Patsaan hahmot heräävät henkiin otettuasi kuvan



Ammattimies työssään


Hyviä ja antoisia reissuja vuodelle 2017

Aatto, oh6pn@sral.fi , IPA-Botnia



Ei kommentteja: