Oma blogiluettelo

tiistai 5. toukokuuta 2015

Erikois kutsua pukkaa dx-clusterista


Tälläisiä kesäisiä aamuja odotellessa

Sisälmys:

DX-clusterin vihje tarjontaa seuratessa
Suurinosa vihjeistä on erilaisia erikoiskutsuja
Tuleva Suomi 100 vuotta
Muuttolintu havaintoja
Linkki: Ohjeita asuntojen kosteus vaurioiden kartoitukseen

DX-clusterin vihje tarjontaa seuratessa

Ei merkittäviä minua kiinnostavia dx-spottia ole päässyt lokiini kuin, yksi uusi IOTA OC-274 YB8RW/P. 
http://www.dx-world.net/yb4ir-8-and-yb8rw-p-lucipara-island-oc-274new/

Muutama bandipongo olisi ollut tarjolla, mutta mutta  ei keliä siihen aikaan ja, siihen suuntaan ole ollut tarjolla, edes teoriassa. Peilin edessä seisoen on todettava jos uusia bandimaita tai uusia IOTA numeroita vain kerää, on lokissa vain harvakseltaan merkintöjä. Vaikka lähes jokapäivä dx-clusterissa roikkuu, turha siitä on julkisesti valittaa.

Suurinosa vihjeistä on erilaisia erikoiskutsuja

Joko ihan paikallisia tai dxcc-maiden omia heille itselleen merkittävien tapahtumien muistoksi käyttöön otetujen prefiksiä ja siihen liitettyjiä todisteita. Niitä riittää jokaiseen dx-bulletiiniin sivukaupalla, tietysti niilläkin on oma sijansa. Aktiivisen liikenteen osana ja keräilyn kohteena, ja osa niistä tukemassa kyseisen valtion virallista tiedotusta ja nostamassa kansallista itsetuntoa.

Tuleva Suomi 100 vuotta
 
Millaista prefiksi iloittelua meillä on silloin tarjolla, miten me osallistumme juhlintaan.Valtion tasolla suunnittelu näyttää olevan jo hyvin käynnissä. Ja euroja palaa juhlistaessa, olisko tästä saatavissa jotain rahoistuapua meillekkin?

http://suomi100finland.fi/etusivu

Muuttolintu havaintoja

Tässä jo ehdin kaipailla rantasipistä näköhavaintoa, nornaalisti se tuossa laiturilla käy nöykyttelemässä tuttuun tyyliinsä. Maanantaina sen bongasin tyynessä iltapäivä auringossa.

Joutsenten paluumuuttosta johtuvat ohi lennnot on selvästi vähentyneet. Vielä viikko sitten saattoi ennen auringonlaskua niitä laskeutui yöpuulle tuohon järvelle, 20-30 yksilöä ja muutama parittain muuttaja päälle.Olen tulkinnut että nämä pari muuttajat ovat vakinaistaneet suhteensa, mutta näillä parvessa muuttajilla on parien muodostus vasta hakusessa.


Linkki

Ohjeita asuntojen kosteus vaurioiden kartoitukseen.Nopealla vilkaisulla tuo kerrostalo osio sopii aikahyvin myös rivitalojen käyttöön.
Käy katsomassa, mistä löydät kosteusvauriot eri vuosikymmenien taloissa. Saat selkeitä huolto-ohjeita, joilla vältät homevauriot
http://www.hometalkoot.fi/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: