Oma blogiluettelo

perjantai 19. lokakuuta 2012

Western Kiribati T30PY 40m ssb ja 12m cw:llä

Sumuisen ja sateisen päivän aamua Verlassa
 
Torstaina illansuussa olin taas 40m ssb T30PY kuuntelemassa 7090, siellä se pihisi, pitkälti ennen paikallista auringonlaskua. CW:llä 7024 tuli T30PY erittäin hyvin, en vaan sitä modea kaivannut enää. Ensin luulin että toinen asemista on piraatti. Heidän nettisivuillaan on maininta erillistä qth joissa ovat, joten saattoi olla molemmat asemat ok.

Joskus vain noilla peditiolla ei tähän puoleen ole oikein varustauduttu kunnolla ja toisen bandin lähete sotkee tilannetta ja linukat pitää jättää pois käytöstä jos niitä yleensä on peditiolle raahattu. Ja mahdolliset keskinäiset häiriöt saadaan tällä järjestelyllä pois.

Mutta itse kuunteluun 7090, joka kyllä on hermoja raastavaa, T30PY ssb signaali oli heikko, vaikka auringonlaskun kelipiikki vähän sitä nosti. Mutta 40m venäläiset paikallis rinkulan asemat, tulee hyvin ”tupaan” vielä vaikka rinkula oli 7092. Ja lähemmäksikin tuota 7090 pyrki rinkulasta siirtyviä.Kun antenni suunta oli juuri sinne suureen ja mahtavaan naapuriin. Ja itse taajuus 7090, on tyypillisesti virittäjien, haloota huutajien, ja tietysti cq huutajien suosiossa, jotka ei ennen aloitusta kysy onko taajuus vapaa.  Piti kuunnella lähes pari tuntia, kunnes taajuus oli sopivan hiljainen, että vasta-asemaa kuulin. Kyllä siinä välillä kutsuin, mutta aina kuuntelun hetkellä oli kaikenlaista muuta krähinää kuuntelu taajuudella, etten ollut varma tuliko se minulle. OH:ta ja viitosiakin kuitenkin meni läpi useita, ainakin OH5BM, OH5RF ja OH5KW.

Perjantaina taas aamusta olin taajuudella 24894 puuttuvaa bandimaata kyttäämässä ja sähköposteja lukemassa, vihjeitä tuli japanista. Ja mietin että pitäisikä antennia myös kään LP suuntaan, jos sieltä tulisi, kun muutama vihje tuli myös PY suunnasta, en kuitenkaan kääntänyt vaan luin sähköposteja. Vasta 0521 z alkoi asema pihistä luettavasti, ja 0529 z oli lokissa, aikaa tuhraantui linukan lämpenemiseen, ei 100w riittänyt japanilaisten seasta läpi pääsemiseen.
 
 
Ville jakoi tietoa kaikille OH2J dx-clusterillle kytkeytyneille.

To LOCAL de OH5RF: t30py tullee kivasti 12m ja OH kelpovvaa japojen seasta, ei muutakun kiinni vaan!

Tässä hyvä esimerkki telnet dx-clusterin mahdollisuuksista (ja erityisesti LOCALL annosta) hyvästä dx-workkijoiden yhteishengestä jakaa tietoa, heillekkin jotka ei juuri silloin kyseisellä taajuudella olleet kuulolla.

Tässä aamun DK0WCY keli-indeksit,  sh/wcy käskyllä

Date              Hour   SFI   A   K    Exp.K   R    SA    GMF   Aurora   Logger
19-Oct-2012   05    138   11   3     2        112   eru   qui       no <DK0WCY>


73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivu

 

 

 

 

 

 


Ei kommentteja: