Oma blogiluettelo

lauantai 5. toukokuuta 2012

Vinkki 7O6T kelipiikkien hakemiseen, Ville PY0FM


Tervehdys Pertti!

Viime blogisi johdosta eräs vinkki, jonka voisi panna tiedoksi sellaisille, jotka eivät sitä tiedä. Erittäin hyvän bandeittaisen keliennusteen näkee OH6BG:n, HZ1JW:n ja OH8GLV:n tekemästä VOACAP-ohjelmasta. Se on internetissä osoitteessa
http://www.voacap.com/prediction.html. Kun siihen syöttää vasta-aseman ja oman aseman paikka- ja laitetiedot, se näyttää kellonajan mukaan, millä todennäköisyydellä yhteys kyseiseen asemaan milläkin jaksoluvulla on saatavissa aikaan.

Olen käyttänyt ohjelmaa ja se yleensä on pitänyt paikkansa. Ainakin niin, että asema on ollut kuultavissa ohjelman osoittamina aikoina. Kuitenkin myös niin, että, vaikka ohjelma näyttää, että todennäköisyys on lähellä 0:aa asema saattaa tulla heikosti ja yhteys on mahdollinen. Varauksena on tietenkin aurinkopilkkujen määrä ja aurora. Yli 15 aurora tappaa tehokkaasti täällä pohjoisessa hyvätkin signaalit. Kuitenkin se näyttää sen, että jos todennäköisyys on selkeästi ja vahvasti 0, kovin paljon vaivaa ei kannata nähdä kyttäämiseen.

Ohjelma näyttää, että 7O6T olisi täältä kahdeksikoista parhaiten workittavissa 30:n metrin alueella klo 15-04 UTC ja 40 metrin alueella klo 16-03 UTC. Minulla yhteydet ovat syntyneet  30 metrillä klo 18.48 UTC ja 40 metrillä klo 20.36 UTC eli juuri sinä aikana, kuin ohjelma osoittaa yhteyden olevan mahdollinen.   

Markku, OH8OR


PY0F   - Peter, PP5XX and Ville, PY2ZEA (OH2MM) are  active  as  PY0FM  from
       Fernando de Noronha (SA-003) until 7 May. They operate SSB  and  CW
       in their spare time. QSL via PP5XX.
    [425ENG] 425 DX News #1096

Ville oh2mm py0fm:llä kuvien kera:
 
http://www.qrz.com/db/PY0FM
Ville oli lauantaiaamuyönä 20m cw:llä, toinen asema 80 ssb.
73 Ari oh6mw

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut: http://tupala.mine.nu/oh5tq/
Sää Utissa: http://koti.mbnet.fi/nurmiin/wx/index.php



Ei kommentteja: