Oma blogiluettelo

torstai 3. toukokuuta 2012

7O6T ja 30 ja 40m kuulemiset

                                                 Sisustus taulu, entisen krouvin seinällä

Torstaina heräilin kuuntelulle 02.45 utc maissa Yemen suuntaan,  7004 pihisi ja 10104 tuli hyvin. 10104 lopetti siinä viiden minuutin kuluttua ja 7004 jatkoi vielä pihinässä jenkkilän workkimista. Näyttää että ennen 03.00 utc siellä pitää olla, jos täältä aikoo olla jakelussa mukana. Aurinko jo niin korkealla että 40m keli piikki jo selvästi ohi, 30m kyllä sitä vielä olisi jos asema olisi äänessä.  Asemat näyttää siirtyvän tuossa kohdassa 20, 17,15, tai 12m bandille.

These are the QSL requests that have been received as of the date below
For 4L4FN/P5 on 2012 May 02 (Wed) 6:46:53 UTC
http://www.amsatnet.com/p5qsl.html

To ALL de VK3UY: 7O6T  59 on 21024 into vk but no contact
DX de OE6BMG:    18074.0  7O6T         how much Split ???             0431Z JN77

Mikä on vikana vaikka vasta-aseman signaali hyvin kuultavissa, mutta yhteyttä ei synny.

Kutsujia määrä peditioiden  alussa, on aina suurimmillaan ja hiipuu loppua kohtia, jopa cq huutelevat. Se että usein peditioporukalle iskee väsy ja usein ilmoitettuja päättymis päivämääriä aikaistetaan. Minullekin käynyt niin että olen panostanut viimeiseen viikkoon ja saalis oli huono, tai aurora sotki kelit perusteellisesti.

Tässä pari tapaa yrittää yhteyttä

Istu kiinteästi ilmoitetussa upissa  ja kutsu, kutsu ja kutsu. yritä pysyä vasta-aseman kanssa synkronissa ajallisesti, kutsu silloin kun siellä kuunnellaan. Tämä toimii jos vasta-asema liikkuu, pakosti joskus sattuu kohdalle. Toivottavasti signaali riittää kuulemiseen.

Toimivampi tapa on minusta ensin kuunnella, miten vasta-asema toimii. Älä usko vaikka sanottaisi cw  2 uppia, tai ssb 5 uppia, isoissa pileupeissa tämä ei useinkaan vastaa todellisuutta siellä kuunnellaan myös muualta, ja seuraa tiukasti olaanko menossa ylös- vai alaspäin, ja siihen sopivasti sivuun vain oma lähetin, tarkka ajoitus kutsumiseen.

Tapa pitää pileuppia on operaattorista kiinni,  isoissa operaatioissa on paljon operaattoreita ja jokaisella oma tyyli. Kuuntele jälleen miten tämä operaattori toimii, ja sopeuta oma tyylisi hänen kanssa. Tässä oli aihe johon usein törmään, kun paikalla on nuoremman polven harrastajia. En väitä että nämä ajatukset ainoita ja oikeita, joskus vain on lyönyt päätä seinään. Ja vasta sen jälkeen miettinyt, miten tuo pileuppi tuli noin tyhmästi hoidettua. Kun se yhteys jäi saamatta - mitä minä tein väärin. Vai eikö asemani suorituskyky vain tässä kelitinteessa, ollut riittävä.

Aikanaan tuli workittua rigeillä jossa ei ollut toista vfota, esimerkiksi  HW-100 silloin sen toisen vfo puutteen huomasi, kuitenkin dx-workkiminen alkoi kiinnostaa. Uusiin Drakenin erillisiin ei ollut mahdollisuuksia, ja käytetytkin oli hinnoissaan. Triossa oli lisä vfo saatavissa, joten siihen päädyin ja opettelin lisä vfo:llä dx-workkimaan. Suunta-antenni,Qudi ja lisä vfo oli iso askel dx-workkimisessa aikanaan.

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/
Sää Utissa
http://koti.mbnet.fi/nurmiin/wx/index.php



Ei kommentteja: