Oma blogiluettelo

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Etanan kiireet - helteen alta pois


VK9JA esiintyy silloin tällöin 20 m ssb vihjeissä Norfolkilta, muita bandeja ei vihjeissä ole näkynyt ja näitäkään ei usein.
QRZ.COM Callsign VK9JA
http://www.qrz.com/callsign/VK9JA

Erivärisiä kortteja nousee täälläkin nykyisin, FIFAn malliin. Koskahan saamme videovalvonnan?
http://www.cqww.com/CQWWruleXII.pdf

Ja ARRL on sanoutunut irti IARU HQ kisojen "epämääräisyksistä", joita pahimmillaan oli DL porukan paikallisyhteydet, jo pelkän tämän pykälän mukana olo tekee kisasta tekee se ns.kisaksi.

Kouvolan Radiokerho ry - OH5AG Blogissa pari kuvaa Eestin poikien leiriltä menneeltä viikonlopulta. Jäi leiri väliin, tuli kevään aikana parikin kertaa Tallinnassa käytyä, ehkä ensi kesänä sitten. Jäsenmaksut Eestissä menee oikeaan kohteeseen, harrasteeseen - ei oikeustaisteluihin.
http://oh5ag.vuodatus.net/

Linkit

Perunasta voi tulla köyhien maiden sähköpatteri - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article466215.ece?s=u&wtm=tt-29062010

Luomun paremmuus on uskon asia - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article465948.ece?s=r&wtm=-28062010


Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

maanantai 28. kesäkuuta 2010

ZS8M ongelma on meillä - ei saarella



Mainostamani ajankohta oli eilen 20 m ssb oli mielenkiintoinen, kuuntelin siinä 14240 ja 245 väliä, 240 pidettiin muutaman yhteys aseman kanssa jota on kuullut, joku siellä puhuu ei mitään selvää. Antenni oli suuntaan ZS8M, mitään kutsuja ei siitä kyseisestä vasta-asemasta mainittu eikä vihjettä dx-clusterille ilmestynyt, muutaman minuutin asema siinä oli ja viimeinen yhteyden sinne pitänyt asema toivotti hyvää siirtymistä 17 m ssb:lle joka täällä kuunneltuna oli hiljainen.

Kelasin vielä kaiken varalta, samalla antennin suunnalla 7150, ja edellispäivän vihjeiden ajankohtaa täytyy tehdä tarkennus, kyllä sieltä olisi graylinen alkua olisi pitänyt löytyä, hyvin lähellä sitä jo oltiin, ellei taajuudella ollut muuta häiritsevää liikennettä tai bc-asemaa, joka hiljaa nyt sieltä kuului.

Ei auta kuin odottaa syksyä ja virka-ajan päättymistä Pierrellä , aurinkokin on silloin painunut alas ja keliä muillakin bandeilla.

ZS8M sivuilla kerrotaan asemasta tarkemmin, en yhtään ihmettele signaalin heikkoutta – multiband dipolilla siellä ajetaan. Tuntematta saaren käyttöohjeita, tuntuu tuo lintujen vuoksi tehty antennirajoitus kohtuuttomalta. Kyllä siellä säähavaintoaseman havainnointi välineet on maasta irti ihan varmasti. Kuvista päätellen ei siellä matalissa teltoissa tutkijat asusta kuukausikaupalla.

Vai eikä niille linnuille ole kerrottu, että antennia pitää väistää, eikä päin kalliota saa, lentää päättömästi, pesimäaikana voi pesue jäädä ilman huoltajia. Eikä walhroos maksa itse rikotuille perheille tukea, jos saisi päättää. Kyllä luonnossa vallitsee julmat lait – syö tai tule syödyksi.
Saaren lintupopulaation määrä ei laske tai nouse jos saarella olisi kunnon suunta-antenni, siellä jo olevien rakennusten lisäksi.

Maassa maan tavalla tai kuin jalkapallossa - erotuomari päättää, mikä oli oikein.

Operating conditions:
Official equipment in the radio room; IC-736 and a FL-7000, broadband commercial dipole. Dxpedition equipment includes IC-7000 and 7200 and dipoles. No Yagi's due to bird life.

QRZ.COM Callsign ZS8M
http://www.qrz.com/db/ZS8M

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Ohdakkeista ZS8M workkiminen täällä vaikka sen kukat nupullaan



ZS8M oli taas juhannuspäivän iltana 7150, mutta tänne ei vielä silloin ole ollut keliä, LY-asema kertoi sen clusterilla. Aurinko vielä liian ylhäällä, reilut pari tuntia vielä laskuun, joten ei edes grayline vielä auta. Jos tämä logiikka toimii tänään, on ZS8M samoihin aikoihin 20 m ssb ja siellä on keliä silloin tänne. Ellei nyt jotain ihmeellistä HF-keleissä tapahdu.

SpaceWeather.com -- News and information about meteor showers, solar flares, auroras, and near-Earth asteroids
http://www.spaceweather.com/

Jukka OH3OJ on innokas kiertämään suomalaisia iota saaria ja wwf kohteita. Alavariinsa tulee hänestä vihjeitä clusterille. Todella esimerkillistä tarjontaa.
QRZ.COM Callsign OH3OJ http://www.qrz.com/db/OH3OJ

Linkit

7 tapaa rikastua, katso mikä on varmin Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/06/04/7-tapaa-rikastua--katso-mika-on-varmin/20107966/139

Uudessa-Seelannissa on kaupan Otiran kylä Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2010/06/26/osta-oma-kyla/20108973/12

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

lauantai 26. kesäkuuta 2010

ZS8M saisi ollä äänessä 20 m bandilla myöhemmin iltaisin - olisi keliä tänne



ZS8M oli eilen illalla 3793 tai ainakin meklari ZS6HA, itse asemaa en onnistunut kuulemaan, koska ukkos / sadepilvi painoi päälle ja kaikki koksit mukaan lukien oli syytä irrottaa radioista, joten se siitä. Tuossa MUF tilanteessa olisi keli tänne ollut jopa parempi 20 m kuin 80 m bandilla. Usein hänelle perinteiseen aikaan olla aktiivi bandeilla iltapäivällä 20 m keli on tänne todella hintelä, en ole monestikaan kuullut itse asemaa. Taajuudelta huutajia ja vihjeitä sitä useammin.

Viimeksi tämän teoksen lukemisen tarpeellisuuden ja sisällön ymmärtämistä olisi tarvittu 3C0 Annobon operaation yhteydessä.

Amateur Radio Ethics and Operating Procedures,
Myös suomeksi löytyy täältä 25 kielen joukosta teos nimeltä Worrkimisen arvomailma
http://www.ham-operating-ethics.org/

Juhannus yönä tulee bongattua paikallisten juhannustulien lisäksi joita järvellä näkyy, kiiltomatoja joita tuolla rantatyöräällä näyttää joka vuosi löytyvän. Yksi oli lehtikompostin päältä, rantaviivasta reilusti ylöspäin. Ehkä oli hyvä paikka ravinnolle - etanoille.

Kiiltomato – Wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiiltomato


Mökki bongaus: Havaintoja kerätään viidestä lajista: kuikka, laulujoutsen, kyhmyjoutsen, rantasipi ja meriharakka. Jos mökillä esiintyy jokin tai jotkut näistä lajeista, niistä pyydetään ilmoittamaan suurin samaan aikaan nähty määrä.
http://www.mokkibongaus.fi

Linkki

Vanhemmuus antaa eväitä johtajan tehtäviin Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2010/06/26/iti-ja-isa-osaavat-johtaa/20108834/139


Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

perjantai 25. kesäkuuta 2010

Ei vaan jaksa sataa..



Torstaina pitkästä aikaa kuuntelin bandia 21010 FO8RZ sähkötteli pitkin paikallista aamua ainakin 08.00 utc alkaen oli hyvin kuultavissa selvästi yli puolenpäivän, vähän vaille yksi signaali hiipui, vai lopettiko pileupin pidon. Yläkerran juhannus siivousten lomassa sitä kuuntelin. Keliä on, niitä pacifikin vasta-asemia puuttuu.

Erään Pacifikkia alkuvuonna kiertäneen ukrainalaisen retkikunnan saldo 8000 yhteyttä, kustannukset 65.000 taalaa ja pitkärivi vastoinkäymisiä. Yhteyden hinnaksi tulee reilu 8 taalaa per kpl. Tiedä sitten onko ukrainassa käytössä länsimainen tuloslaskelma.

Contest Club Finland - Kalakukko 2010 Tulokset
http://contestclubfinland.com/CCF/index.php?option=com_content&task=view&id=90&Itemid=2


OH1JO ja OH1LEG on menossa EU-140, Kaunissaareen tarjonta alkaa 27 pv heinäkuuta, suorastaan olen ihmetellyt ettei sinne ole viimevuosina kukaan OH mennyt, saareen on säännöllinen Kotkan Sapokasta päivittäinen yhteys ja mökkiä vuokrataan.

kaikkien li-itosten kantaisä: http://www.kl7uw.com/Hardlinesplice.htm

Pintaveden lämpötila järvessä jo noussut +22 c, paineet talviturkkien heittämiseen kasvaa ja illalla on rantasaunakin lämmin, joten kyllä se toisessa lämpöaallossa on hoidettava, sitä ei tiedä tuleeko sitä kolmatta aaltoa ollenkaan – se onnistui.

Linkki

Loma lukemista :)
Työterveyslaitos - Työhyvinvointi
http://www.ttl.fi/fi/tyohyvinvointi/tyon_imu/testi/sivut/tyonimu_testi.aspx

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 24. kesäkuuta 2010

Vihjeen monistus on helppoa, itse kutsun kuuleminen vaatii ehkä aikaa ja malttia

Paikallisen Lampila Golfin, lasten viheriö


Vt bandi päivystäjä Jussi OH5C kertoi eilen 8Q7TB oli ansiokkaasti workittu 14242 jossa piti olla ZS8M vihjeen mukaan, jota taas monistettiin kuulematta itse asemankutsua.

KL7RRC ryhmä on taas aktivoimassa uusia tai harvinaisia iota saaria.
Timetable Chirikof Island NA-235 and Seal Island NA-239 expedition
http://www.na-234.com/timetable_chirikof_island.html


Menneitä muistelleen, tämän retken alussa minäkin vielä kuulolla ja mukana, sen jälkeen päivät täyttyivät muulla ohjelmalla, joten bandien seuranta jäi vähiin ja dx-bullettinien seuranta ontui pahasti.
Home - MS0INT - Flannan Islands - IOTA EU-118
http://www.ms0int.com/


Kutsulla TS7C iota AF-73 Kerkenah oli keväällä asema äänessä, nyt on selvinnyt että kyseinen operaatio oli laiton. Samaa kutsua tarjottiin vihjeenä AF-068 joka iota listan mukaan on Länsi – Saharalle kuuluva saari muutaman tuhanen kilometrin päässä, tuskin kuljetuskalustoa on tuolla niin nopeaan toimintaa saatavilla.

Meritse ei ainakaan, kyse oli vain vuorokauden ajasta jonka sisällä asema piti olla jo toisessa paikassa ja äänessä. Ehkä kyseessä oli henkilö joka tiesi AF- 073 todellisen taustan ja piruili toisella erittäin harvinaisella, lähes samasta suunnasta olevalla iotalla ja laittoi vihjeen jota taas monistettiin, kuulematta itse sanomaa saarelta. Muistan itse tilanteen hyvin koska juuri tuota etäisyyttä kritisoin ettei ole mahdollista noin nopeasti siirtyä ja muutenkin, mistä teltasta on kyseinen Länsi – Saharan lisenssi onnistuttu yleensä saamaan – jos sitä oli olenkaan olemassa.

Linkit

Kyllä sitä pappakin voi oppia uutta, esi- tai alakoulu ikäisille kiva tapa pitää yhteyttä kotona oleville sisaruksiin, oman itse luodun hahmon kanssa tai muuten tavata uusia kavereita.

Panfu - Panfu on lasten turvallinen virtuaalimaailma, jossa he voivat pelata opettavaisia ja hauskoja pelejä, tavata ja jutella ystäviensä kanssa sekä pitää hauskaa
http://www.panfu.fi/

Laajakaistan hinta: "Kaksio Bulevardilla" — Uusi Suomi
http://www.uusisuomi.fi/raha/95800-laajakaistan-hinta-%25E2%2580%259Dkaksio-bulevardilla%25E2%2580%259D

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Harvinainen ja haluttu iota EU - 118 äänessä


Kansainvälinen ryhmä on lentänyt saarelle iota EU-118 ja tulevat sieltä ääneen viikonloppuna, ainakin kahdella asemalla saman aikaisesti koko paikallisen päivän, taisivat unohtaa kynttilöiden mukaan oton.. http://www.ms0int.com/.

Ovat jo saarella, sää on hyvä ja asema tullut ainakin 14260 ääneen. Tosin skippi nyt liian pitkä ei kuulu kuin ajoittain pihinää, antennin takapuolta en ole vielä kokeillut.Perästä usein tulee jyrkemällä kulmallakin signaalit hyvin sisään joita ei oikeinpäin suunnatulla kuule. Tilanne muuttui olennaisesti, kävin alakerrassa kahvilla ja asema tuli s 5-7, ei tarvinnut kääntää antennia. http://twitter.com/ms0int.

Linkki

KOTKA MARETARIUM
http://www.maretarium.fi/mare/kutukamera.php


Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Annobonin 3C0C loki



Nyt ei tarvitse enää kyttäillä tuleeko yläkerrasta dx-hälytys kesken illan jalkapallo-ottelun, suorastaa helpotti tämän 3C0C qrt. Kohtuullisen aktiivisia olemme me OH-asemat olleet, 255 yhteyttä löytyy heidän lokistaan, kyllä se kelipiikki sinne oli siinä 18 – 20 utc, kuten oli ennustettu.

Ei sieltä sinne jenkkilään saatu mitään qsojuhlaa aikaiseksi, viime metreillä joka tuli vähän yllättäen, johtuen kait harvoista ja satunaisista lentoyhteyksistä mantereelle. Enkä yhtään ihmettele vaikka, pieni väsy jo painoi kahden operaattorin harteilla, niin lähtöpäätöksen teko oli helppo.

Tuli sieltä kuitenkin reilut 11000 yhteyttä. Toivoa vain sopii että niitä ekayhteyden pitäjiä oli runsaasti. Tällä tarjontavauhdilla, menee useita vuosia seuraavaan operaatioon. Meitä aukkojen paikkaajia näytti listassa olevan hyvin edustettuna, tai ainakin kutsu ja aktiivisuutta ollut jo vuosia ellei vuosikymmeniä.

3C0C Logs online - Annobón Island
http://www.3c0c-annobon.com/logs/3c0c.php


Linkit

Tiedeakatemia hyökkää turpeen energiakäyttöä vastaan Kotimaa YLE Uutiset yle.fi
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/06/tiedeakatemia_hyokkaa_turpeen_energiakayttoa_vastaan_1746849.html?origin=rss

Kouvolan Sanomat verkossa
Kouvolan Sanomien palkitsemia ylioppilasaineita 2010
http://www.kouvolansanomat.fi/page.php?page_id=171

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 17. kesäkuuta 2010

Annobon 3C0C nyt QRT



Viimeisen tiedon mukaan 3C0C sivut kertoo että asema mennyt QRT ja operaattorit siirtyvät 2-3 päiväksi operoimaan 3C9B, ainakin jenkkilässä ollaan tapahtumasta pahoillaan – syystäkin.

Kesken 21024 olleen 3C0C kuuntelun, PX8L iota SA-014 pukahti ääneen 21040, puolen tuntia siinä vielä signaali nousi niin täältäkin löytyi sopiva rako, ilmoitti ottavansa up 2, niin up 3 meni hyvin läpi.

Tutkiessani tarkemmin 3C0C lokisivua niin, siellä oli täysi nolla 12 m yhteyksien määrä, joten ne 12 m rytty vihjeet oli täysin perättömiä. Taas hyvä osoitus vihjeiden luotettavuudesta ja oman kuuntelu merkityksestä.

Nyt torstaina sh/wcy kertoo että pilkut ovat hävinnet, R- on nolla. Kyllä se on hidasta tuo pilkkujen nousu, vaikka Nasa ennustaa että 2013 on se suuri purkaus, kaikki muut sähkövehkeet lamautuu, paitsi paristokäyttöiset LED kynttilät.

Linkit

Uusi tuulivoimala nousee leijan tavoin yläilmoihin - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article431123.ece?s=u&wtm=tt-17062010

Tim Leatherman kertoo: Näin Leatherman-työkalu syntyi – Suomenkuvalehti.fi
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/tim-leatherman-kertoo-nain-leatherman-tyokalu-syntyi?utm_medium=email&utm_source=Uutiskirje&utm_content=995346092&utm_campaign=SKuutiskirjeviikko24&utm_term=TimLeathermankertooNinLeatherman-tykalusyntyi

Pertin päiväkirja

pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Puolukat kukkii ja mustikat raakaleina



Annobon 3C0C on saanut nettilokin päivitettyä ja muutekin yhteys internettiin on saatu auki ja sivuja on kuvin päivitetty. 160 ja 80 on ongelma edelleen antennien osalta, myrsky oli reipotellut antennia ja geniskin nikotellut, ainakin tiistaina 15 m cw:llä avainnus ja tone oli erilaiset, kuin aikaisemmin cw:llä. www.3c0c-annobon.com/photos/

www.3c0c-annobon.com/logs/3c0c.php

Eka lokin päivitykseen statistiikan osalta, silmiinpistävin piirre on jenkkilän tosi kehno edustus, Aasiakin tuplaten. Kyllä siinä alussa oli se A –indeksi korkealla ja nähtävästi tappoi jenkki kelit sieltäkin. Joten en yhtään ihmettele jenkkien turhautumista joka näkyy dx-vihjeissä. Tänne OH oli siinä 209 yhteyttä, jota pidän ihan hyvänä määränä. Aina siinä alussa näin harvinaisella asemalla on turhaa qrm taajuudella joka karkottaa rauhallisemmat workijjat taajuudelta – ehtii sen sitten myöhemminkin.

Vahinko ettei tuohon listaukseen tule kuin 100 ensimmäistä OH workkijaa, olisi kiva katsella miten monta ”uusia” OH workkijoita löytyy listalta. Pilkkujen määräkin selvästi lisääntynyt ja MUF on aina siinä illansuussa käynyt reilusti yli 30 Mhz, mutta kaipaamani 12 tai 10 m operaatioista ei ole vielä ollut, toiselta puutuu cw ja toiselta ssb. Omaa lokia katsellessa, joka toiselta päivältä löytyy merkintä joka on merkkinä että jotain uutta on tullut jollain bandilla tai modella tältä peditiolta.

Eilen puolenyön maissa, PY – P5 jalkapallo ottelun jälkeen tulin käymään clusterilla ja sieltä se 30 m yhteyksin syntyi, hyvin näytti OH kelpaavan, vaikka kysyntääkin oli.

Linkki

Tutkimus: tuulivoimaloihin tottuu Kymenlaakso yle.fi
http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2010/06/tutkimus_tuulivoimaloihin_tottuu_1762183.html?origin=rss

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Repoveden kansallispuisto - Olhavan vuori



ZS8M oli tiistaina iltapäivällä 14240 siellä se pohjalla pihisi ukkosrutinoiden seassa ja japaniin workki verkkaisesti.

Ilosanoma kaikille 7OA (seitsemän otto aarne) workkijoille, voitte varmistaa yhteytenne CQ7OA lokista joka löytyy nyt netistä, oli pitänyt 99 OH-yhteyttä. Juuri tätä asemaa vihjattiin cw:llä workkiessaan, seitsemän otto aarneksi joka olisi ollut Yemen, moneen otteeseen. Tuskin muuten Portugalin saari operaatio EU-040 olisi niin suuren suosion saavuttanut OH-asemien keskuudessa.
CT's LOGs ONLINE
http://www.algarvedx.com/logonline/cq7oa/search.html

Eilen tiistaina alkoi ilmestyä ROS-mode vihjeitä dx-clusterille runsaasti ja siitä tuli negatiivistä palautetta ajan hengen mukaisesti. Komennolla ”reject/spots info ros” ei noita vihjeitä ole ruutuun ilmestynyt.
Kyllä se vihje liikenne saa ja pitää sisältää kaikki harrasteen modet, käyttäjä filtraa itselleen sopivan sisällön. Ehkä vain dx-clustereiden käskyjen ohjeet on jäänyt vähälle huomiolle. Ohjekirjaan katsotaan vasta kun savut laitteista tai omasta päästä ovat nousseet, ja niiden väristä pitää päätellä, mikä menikään vikaan.

Tässä kotimainen esimerkki savujen nousemisesta.
” RootBear potkaisi sinut kanavalta #ham.fi (onneksi joukosta on helppo poistaa toisinajattelijat)”
Näin ystävällisesti kirjoitti ja toimi OH3NWQ Vesa Tervo.

Linkki
Sitkeitä nuo keksijät -   Talouselämä
http://www.talouselama.fi/kirjat/article428411.ece?s=u&wtm=te-14062010

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 15. kesäkuuta 2010

Repoveden kansallispuiston kunnostettu uittoränni


Olin taas poissa rigien ääreltä ja silloinkin tapahtuu, Annobon 3C0 C oli korkannut uuden bandin 30 m ja 40 m ssb on näyttänyt käyneen saamalla tavalla. Edelleen odotan kunnon operointia 12 ja 10 m muutaman rytty vihje on 12 m , 10 m ei yhtään vihjettä.

ZS8 - Marion ja Prince Edward Islandin, AF-021 Pierre, ZS8M on ollut hyvin aktiivinen 20m ja 17m bandeilla. Kuuntele häntä 14240, 14245, 18132 ja 18140 kHz , näihin aikoihin 0630-0930 UTC ja 1230-1530 UTC.
Uusi QSL osoite Pierre D. Tromp, PL 1151, Worcester, 6850, Etelä-Afrikka. Vanhaan osoitteeseen lähetetyt on käännetty uuteen, joten ei kuulemma huolta.

WWF asemia näyttää olevan runsaasti äänessä, suomestakin ja toiset pitäneet yhteyksiä ihan ulkomaille.
World Flora Fauna ::WFF Award Committee is glad to inform that 800-th award is given out in WFF series -
http://www.wff44.com/en/news/show/653/


Kari Soinisesta lääkintöneuvos Kouvolan Sanomat
Onnittelut
Kari tunnetaan myös kutsulla OH5BD
http://kouvolansanomat.fi/Online/2010/06/11/Kari+Soinisesta+l%C3%A4%C3%A4kint%C3%B6neuvos/201029174029/4

Linkki

Maametalli paljastaa fosforin reitit luonnossa - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ymparisto/article425321.ece?s=u&wtm=tt-14062010

Viisi äänimaisemaa Suomesta – Suomenkuvalehti.f
http://suomenkuvalehti.fi/kuvat/kuvakertomukset/viisi-aanimaisemaa-suomesta?utm_medium=email&utm_source=Uutiskirje&utm_content=995346092&utm_campaign=Uutiskirjeviikko23&utm_term=Katsokuvakertomus

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Repoveden kansallispuiston Lapinsalmen riippusilta


Pilkut ja Solarflux hyvin nousseet ja hf-kelit samasta syystä. 3C0C ollut viime yönä 3505 joten kyllä on taas kutsujia riittänyt, ehkä pahimmat häiriköt ovat olleet nukkumassa tai riehumassa muilla areenoilla. Minäkin nukuin ja hyvin.

12 m cw kelpaa edelleen, vain neljä vihjettä siltä bandilta joista ainakin kolme on ollut rytyllä, kerran olen korvin kuullut sen toisen rytty aseman jota vahvasti epäilin 3C0C signaaliksi voimakkuuden perusteella, verkkaista oli pileuppi silloin. Antenni ollut jo muutaman päivän Annobonille joten täällä ollaan valmiita. MUF kävi jo eilen reilussa 30 Mhz iltasella, keliä olisi koska asema vain tulee 12 tai 10m bandeille.

116 aseman, lähinnä ranskalaisten operaattorien pitämiä. mm, 3C3CR jne Logs en ligne - Les Nouvelles DX
http://lesnouvellesdx.fr/voirlogs.php

Hyttysten torjuntaan tai niiden lisääntymisen ehkäisyyn annetaan ohjeita, kaikki pienetkin vesi lätäköt pitää kuivata. Viitataan jopa kevytpeitteiden päälle kertyneestä sadevedestä. Minulla on vähän isompi ongelma, tähän tontin alaosaan rajoittuu järvi jossa on neliökilometritäin avovettä.

Tämän järvenpinta on nykyisen tietämyksen mukaan keskimäärin 95,4 m merenpinnasta ja keskisyvyys 15,6 metriä. Vuoden 1923-1924 peruskartassa järven korkeudeksi meren pinnasta on merkitty 72,1 metriä ja silloin oli järvestä lähtevässä joessa toimiva mylly patoineen. Ja nyt sitä patoa ei ole. Vai oliko silloin joku muu tarkoitus tuolla merkinnällä järvien kohdalla. Nykyisinkin virtaamien suunta on sama kuin noiden vanhojen merkintöjen pohjalta voi olettaa, sinne Kymijokeen kaikki täältä menee. Vain onko maan nousema ollut täälläkin noin voimakas – tuskin.

Linkki

Etela-karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti Paikallinen siitepölytilanne
http://www.ekay.net/index.php?group=00000031&mag_nr=7

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Mitä vähemmän clusteri vihjeitä sen vähemmän QRM tehtailijoita


7OA (seitsemän otto aarne) joka oli 14016 paljastui cw taitajien toimesta, kutsuksi CQ7OA siis ei ollut Yemen. En edes taajuudella käynyt kuuntelemassa, pidin piraattina alusta alkaen. Joka paljastui kopitus virheeksi, sopivasti tuota kutsua cw.llä painotaen saa kyllä kuulostamaan CQ 7OA ja siitä se sitten paisuu, kuten hyvän dx-uutisen pitääkin. Etenkin jos merkit ovat vähän sinnepäin. ja aika vakio vähän heittää. Mutta ei kyseisellä asemalla mitenkään kehno cw-merkki ollut, vauhtia kyllä.

3C0C kävi aamulla taas bandeilla lyhyen tuokion 14198 ja jopa 7005 oli tarjontaa, mutta ei täällä jälkimmäisellä bandilla mitään havaintoa, aurinko oli jo silloin kovin korkealla joten ei sinne mitään keliä sillä bandilla.

Auringon pilkut taas nousussa nyt 41 ja A-indeksi vielä 7, joten hf-keliä on. 3C0C tulee perjantaina iltasella 18072,ja 21280 että ovet paukkui. Ja taas puolen yön maissa kelpasi QRM seassa 7020. Taajuudella oli melkein rauhallista häiriöiden suhteen, kun vihjeitä ei asemasta tullut. Vai oliko kysymys jo väsystä joka iski, kesken työvuoron.

Heidän 3C0C sivuilla ei vielä ole online lokia päivitetty http://www.3c0c-annobon.com/logs/

Linkkit

Maaseudun Tulevaisuus : Jopa puolet ruuasta jätteeksi
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/06/fi_FI/jopa_puolet_ruuasta_jatteeksi_1006/

EU laati uudet köyhyyden kriteerit: 9 merkkiä paljastaa oletko köyhä Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/06/08/9-merkkia-paljastaa-oletko-koyha/20108139/139

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Hyttysiä on runsaammin kuin bandipoliisia


Annobon 3C0C näyttää aamuisin viihtyvän 14195, keli vain tänne silloin vähän hintelä ja meikäläiselle etelästä kuivalla ilmalla tuleva bandinpohjan purinat jo nousseet S 6-7 tasolle joten lukeminen on vaikeaa.

Iltasella taas kun keli nousee niiden häiriököiden yli että vasta-asemaa pystyy lukemaan kaiken aikaa on täältäkin mahiksia ja siitä se 14020 yhteyskin syntyi, samoilla tunneilla kuin 17 m vastaavakin. Jo toinen bandi modepinna, pitäisköhän iltasella päivystää 40 cw tai 30 m kelpaisi ihan uutena. Ei vielä puoleen yöhön ole asema siirtynyt 20 m mutta häiriöiden määrä selvästi taajuudella laskenut.

Kyllä täytyy ihmetellä asemia jotka jaksaa pimputella cw-avainta taajuudella ja sitä poliisien määrää joka niitä yrittää häätää. Tai jos ei asemalla ole muuta asiaa kuin kertoa että kyseessä on piraatti, ja sitä toistaa pileuppi taajuudella, tunti toisensa jälkeen – en tiedä mitä pitäisi määrätä hoidoksi.

Illan myöhemmässä vaiheessa ilmestyi 3C0C asema myös 14260 joten oli hyvin ilmeistä että kyseessä oli piraatti koska jo kaksi asema oli sieltä äänessä ja operaattoreita on siellä vain kaksi.
Myöhemmin samalle taajuudelle ilmestyi P5DX, ja seuraavaksi taisin ennustaa siihen tulee Yemen 7O. Hyvällä säkällä tänään sai iltasella muutaman tunnin sisällä 14260 kolme uutta dxcc-maata, kortit taitaa vain olla tiukassa.

Täällä olemme pahassa paikassa, että kaikki eteläisen – ja keskisen EU asemat kuuluvat täällä 20 m bandilla, kun melkein etelään biimataan ja tuloksista on kiva naattia.

Ylijännitesuojaus radioihin ja ASDL yhteyksiin
http://koti.mbnet.fi/ijl/ylijanni.html

Meriradiokeskus uudistui Kymen Sanomat
http://www.kymensanomat.fi/Online/2010/06/10/Meriradiokeskus+uudistui/201039160349/4
Jutussa mainittu Seppo Rajamäki tunnetaan myös kutsulla OH5RX

Linkit
Näin pankki saa sinulta 100 000 euroa ylimääräistä Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/06/10/nain-pankki-saa-sinulta-sata-tonnia-ylimaaraista/20108225/139

Maaseudun Tulevaisuus : Jätevesiremonttiin saa lykkäystä monin perustein
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/06/fi_FI/jatevesiremonttiin_saa_lykkaysta_monin_perustein/

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

torstai 10. kesäkuuta 2010

Bandipoliisilla toivoton urakka

Keskiviikkona otin oikein aikaa illan suussa 3C0C kuunteluun taajuudella 18076 kyllä meinasi minultakin päre palaa, en oikein uskonut mikä mellakka pileuppi taajuudella voi olla. Aina oli jollain vfot ristissä ja poliisien lauma aina antamassa ohjeita. Taajuus oli täysin ei-toivottujen signaalien valtaama ja kyseistä asemaa, en pystynyt lukemaan antennin suunnasta ja bandin skipistä johtuen EU = QRM aiheuttajat tuli todella kovaa.

Kyllä siinä oli pileup taajuudella hiljaisia hetkiäkin ja Annobonin signaali siinä hissukseen nousi, joten ei mitään kiirettä. OH-asemia siinä meni harvakseltaan läpi ja minä yritin paikallistaa millä tyylillä sieltä niitä vasta-asemia noukitaan Näytti että asema kulkee alas ja ylös ja ottaa vain yhden paikastaan. Ei muuta kuin vähän ylä- tai alapuolelle niin siitä se pitäisi tulla, jos signaali riittää, sieltä se tuli mode pinna CW:lle tällekin bandille. Linukka kyllä piti olla käytössä.

Torstaina aamulla katselin että asema korkannut myös yöllä 40 m cw moden, minä olin nukkumassa päivän ulkotyöosaston aktiivisen puuhastelun ansiosta, olin illalla valmis sänkyyn. Olisi kelvannut myös minulle. Aikaa on vielä 20.6.2010 saakka, joten ei ihan paniikkiin ole syytä vaipua, monta bandia vielä sieltä korkkaamatta.

CW kuuntelun harjoittelua, kun Retu OH3WK on kesälomalla http://www.netikka.net/mehrs/geo/OH6-496.wav

Linkki

Anjalassa tehdään biokaasua levästä Kymenlaakso yle.fi
http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2010/06/anjalassa_tehdaan_biokaasua_levasta_1745330.html?comment_form=show

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Aamu oli tyyni - hyttysten juhlaa



A-indeksi on taas tippunut ja pilkkuja on vielä vähän jäljellä, joten keliä on koska T30XG oli aikaisin aamulla 14030, tuli hyvin.

PACIFIC ODYSSEY May - June 2010 , T31X, 5W0OU, ja ZK3X
http://www.uz1hz.com/newz.html

Annobon 3C0C oli mennyt puolen yön maissa hiljaiseksi, kuten saattoi arvata, ja jos nyt pitää arvata niin siellä tullaan ääneen taas viimeistään paikallisen auringonlaskun jälkeen. Kelit silloin tänne ovat huipussa tietyillä bandeilla – ei hätää.

DXCC Listings
http://www.arrl.org/dxcc-standings

Melkein paikallisuutisia. DXCC- deleted maa UN1 Karelo-Finnish Republic, viettää 90 –vuotispäiviä ja siellä on äänessä R90K
http://www.cqkarelia.ru

Mainilan laukauksien ampujista saa lisäpinnoja kerättävään awardiin, katso säännöt.
Awards - Award "Karelia-90
http://www.cqkarelia.ru/awards/karelia_90_eng.html

QRZ.COM Callsign R90K
Muuten QRZ.COM on putkahtanut uusia ominaisuuksia, vihjeet kyseisestä asemasta.
http://www.qrz.com/db/R90K

Tässä DXCC - awardin deleted maat, linkki kopioitu 9.6.2010
http://www.arrl.org/deleted-entities

VK0 / M - Macquarie ISLAND, Dennis ZL4DB ei tule HF- taajuuksilla ääneen koska tukikohdassa oli vai 2 m radio.

Linki

Asuminen kallistuu - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article427600.ece?s=u&wtm=tt-08062010

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Annobon 3C0C tuli illalla ääneen

Illalla Annobon tuli kutsulla 3C0C ääneen 18145 ssb ja 21020 cw, jossa signaali oli luettavissa, ei kuitenkaan mitenkään vahva siinä 20 utc maissa, sama oli 18145 ssb signaali, luki muttei ei mikään vahva. Selvästi siinä 20.30 utc maissa 21020 signaali oli jo hyvin ohut.

Sääli että siellä on vain kaksi operaattoria, ei he pitkään jaksa painaa, ilman taukoja ja nukkumista. Veikkaan että jo ensiyönä on hiljaista aamun tunteina. Tänään ovat kovassa lämmössä rakentaneet asemia, siinä takki tyhjenee nopeasti, iltahämärissä tulivat ääneen . Ja joku antenni varmasti nostamatta, ei siellä katuvalojen valossa ulkopuuhia tehdä. Joten pimeällä vain workkimista jos jaksaa pysyä hereillä. DX-clusterin mukaan Annobonilla "sh/sun 3C0" antaa 0536 auringon nousun ajaksi ja laskuksi 1738 utc

Jari OH6BG on taas rakentanut ennusteen OH/Vaasa keleistä Annobonille, VOACAP povaa että 18-20 UTC yhteydenpito onnistuisi 5-6 bandilla. Ks. kuvaa: http://www.voacap.com/predictions/4c0e548397c40/
(RX/TX-ant: 3-el Jagi @10M, 400W)

Linkit

Lopettakaa leikkauslistat - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article426977.ece?s=u&wtm=tt-07062010

Volkswagen täyttää Suomessa 60 vuotta!
http://www.volkswagen.fi/

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei ole kaikki munat samassa pesässä



3C9B porukka on siirtymässä 3C0C Annobonille AF-039 ja tulossa ääneen tänään tiistaina 8 päivä kesäkuuta. 3C9B loki on heidän sivuillaan. 22 eri OH-kutsua näyttää nettilokiin päässeen, loki ei salli villikortti hakua, joten en osaa arvata kuka OG-asema olisi lokissa.

Päiväkelit tänne oli vähän nihkeet, ainakin silloin kun itse kuuntelin. 3C0C osalta on workkimis päiviä selvästi runsaammin ja puutteet täälläkin suuremmat joten päivätystä on syytä tehostaa. Ettei se ikäkortin viuhahdus jäisi väliin, 7.7.1971 oli sinne eka yhteys, avaimessa siellä oli Ville OH2MM ex OH5SE 15 m cw:llä.

Villestä Kuusankoskella muistan kuinka hänen 2 elm 40 qudin nostettiin talvipakkasilla, nykyisen OH5IY hoitamien majakoiden lähistölle. Korkealla mäellä olevan kerrostalon katolle siinä sairaalan vieressä. Jussin OH5C raportin mukaan se maston tynkäputki on siellä edelleen. Näköesteitä ei ole mihinkään suuntaan, pohjoinen kymenlaakso on jalkojen juurella. Silmällä arvioiden korkeutta on runsaammin kuin siinä vesitornissa olevilla majakoilla – mahtava QTH.

3C0C Annobón Island - 3C9B Equatorial Guinea
http://www.3c0c-annobon.com/

T31KN on esiintynyt ainakin 20 m ssb, A-indeksi vain pilasi silloin Pacifikin kelit
QRZ.COM Callsign T31KN
http://www.qrz.com/db/T31KN

Kotimaan HF-kilpailukysely Kerro mielipiteesi!
Otsikkoon lisätty HF, allekirjoittaneen toimesta.
http://www.elisanet.fi/oh2hsj/kilpakysely.html

Linkit

Miten sujuu elämä ilman kauppaketjuja? - HS.fi - Talous
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Miten+sujuu+el%C3%A4m%C3%A4+ilman+kauppaketjuja/1135257340364?ref=rss

Lakiesitys susi - kohta maksat itse korjaukset? Kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/06/34137&ext=rss

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Päiväntasaajan Guinea, 3C9B ilmestyi kuitenkin ääneen



3C9B ilmestyi ääneen epäilystäni huolimatta, kuulohavaintoni on 14200 lauantain ehtoolta ja taajuudelta kutsujia ja bandipoliisia yli omantarpeen. Tosin myös pileuppiasemalla oli osuutta asiaan, koska ilmoitti ottavansa 200 ja siitä ylös. Mielestäni tähän tarkoitukseen huonosti ilmaistu, kun kuitenkaan ei taajuudelta otettu – onneksi.

http://www.qrz.com/callsign/3C9B

ZW8B iota SA-025 ilmestyi vihjeisiin keskiviikko ehtoolla, ,aktiviteetia on 6.6.2010 saakka.
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.teresinadxgroup.com%2FtheDX%2F&sl=pt&tl=en&hl=en&ie=UTF-8

Tokelaun ZK3X porukka taas tutkiin mahdollisuutta uuteen kuljetukseen T31 Kantonille. Toivotaan että ratkaisu löytyy.

DXCC-awardin säännöt, kohta 9. kieltää etäasemien käytön, tietyin rajauksin.
www.arrl.org/files/file/DXCC/DXCC%20Rules.pdf

9. All stations must be contacted from the same DXCC entity. The location of any station shall be defined as the location of the transmitter. For the purposes of this award, remote operating points must be located within the same DXCC entity as the transmitter and receiver.


Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Tulossa on melko harvinaisia

Kahden miehen dx-retki Equatorial Guinea ja Annobonille on taas vaarassa toteutua , ainakin ryhmä on ilmoittanut lähtevänsä liikkeelle. Aikaisempien retken siirtojen vuoksi suhtaudun retkeen toteutumiseen varauksella. Kysyntää varmasti on, aikataulut on myös suuri kysymys. Hienoa että yritystä riittää. Bioko Island AF-010, Equatorial Guinea kutsulla 3C9B.
Ja sen jälkeen Annobon Island AF-039 kutsulla 3C0C Ohjelmassa on CW, SSB ja RTTY, taajuudet 160 – 6 m.
http://www.3c0c-annobon.com/


T30 – West Kiribati, OC-017 on myös tulossa kutsulla T30XG CW ja SSB 40 – 6 m on ohjelmassa.
http://island.geocities.jp/t30xg

Tästä mallia cw-workintaan, 9vuotias Katia tyttö workkii WPX cw:tä
http://www.ly4a.com/any-news/2010/06/01/katia-rz9uma-happy-birthday-9-years/


Eräällä yläasteella järjestetyssä vapaaehtoisessa kuuntelussa piti tunnistaa suomalaisia lintuja äänestä, yksi oppilas ei edes tuntenut käen kukuntaa. Ehkä se käki ei kuku mäkkärilla ja auringonlaskun jälkeen, jos vielä napit korvissa.

Täytyy myöntää etten minäkään tunne lintuja äänistä lukumääräisesti niin montaa kuin hyvistä kuvista, joten laitoin Googlen asialla ja tämä linkki oli ehkä paras jonka löysin. Tästä löytyy kyseisestä linnusta lähes kaikki olennainen: Wikipedian tiedot, kartta levinneisyydestä, ääninäyte ja kuvia.

Suomen linnut eri ympäristöissä. Yleisimmästä harvinaisimpaan.
http://www.angelfire.com/poetry/luther/linnut.html#101

Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

tiistai 1. kesäkuuta 2010

E4X opettaa EU:lle suunnattujen kutsujen merkitystä - hyvä


E4X lokinsivun statistiikasta näkyy selvästi alun vaikeus yhteyksistä jenkkilään, yhteyksistä lähes puolet on ollut EU.
DX friends - E4X - 2010
http://www.dxfriends.com/e4x/data/statistics.php

Palestiina oli maanantaina aamulla 21295 ja kuului hyvin, joku siinä kysyi milloin olette 12 m ssb ja vastaus oli myöhemmin. Silloin viritin linukan bandille ja rigi oli 24940 maissa kuuntelulla ja leveällä ssb filsulla, taustalla puuhasin muuta. Bandilla oli hiljaista, joten jokainen pienikin rasahdus kuului hyvin, ja siinä vähän jälkeen puolen yhdentoista paikallista aikaa, kuului kaukaista ssb splatteria ja kas siinä 24945 se E4X huuteli cq ja signaali oli tuhti, reilu s9 joten ei vaikeuksia päästä taajuudelta läpi, kutsujat oli todella vähissä yhtään vihjettä ei asemasta silloin vielä ollut tällä bandilla ja modella. Taisin olla uutta modea tällä bandilla korkkaamassa, ainakin minulle uusi mode pinna tällä bandilla.

Noin lähtökohtaisesti E4X kuuluu pitkin päivää täällä pohjolan perillä 30 –10 m bandeilla, kuuntele milloin sieltä yritetään jenkkilään tai muu suunnattu kutsu, se tarkoittaa juuri sitä.

Nyt tiistaina näytti pilkut (R-indeksi 40 )tehneen tehtävänsä ja jenkkikeliä on joten EU ei silloin ole asiaa kutsumaan, jonka he kyllä ilmoittavat selvästi ja usein. Kaiken huippuna EU asemat jotka pyynnöstä NA / USA huolimatta kutsuvat ja kaiken kukkuraksi sekoilevat vfo kanssa ja kutsuvat pileuppi taajuudella.

Kannattaa vaikka printata vaikka runsaasti sivuja onkin ja lukea ainakin.
http://www.sral.fi/files/arvomaailma.pdf

Linkki

Poikkitieteellisellä projektilla vauhtia tuotekehitykseen - Metallitekniikka - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/metalli/metallitekniikka/article424015.ece?s=u&wtm=tt-31052010


Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blospot.com
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/